Advies hoeveelheid babykleding

Hé dames. Sinds vrijdag weet ik dat we een meisje krijgen. (Jeah!)
Nu wil ik dus gaan winkelen, maar vind het lastig hoeveel setjes je van elke maat nodig hebt. Op internet staat wel het een en ander, maar meestal heb je meer aan ervaringsverhalen.
Dus, hoeveel kleding hebben jullie uiteindelijk nodig gehad de eerste paar maanden?

En als we toch bezig zijn, nog tips? :-)
Wat was je grootste miskoop?

1034 x gelezen, 3

reacties (24)


 • Anoniemvraagsteller

  Newborn kleding met knopen of

  Ritsen op de rug of binnenkleding met capuchon dat is eht niet praktisch

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Wij hadden 3 setjes maat 50, die heeft hij ook 2/3 weken lang aan gehad. Dat is lastig in te schatten welke maat, als je een grote baby hebt slaan ze maat 50 soms over.

  Maat 56 had hij denk ik een week of 4, daarna duurde het allemaal iets langer. Ik zou zeker 4 setjes per maat, maar meer kan natuurlijk ook.

 • Peepah

  Dat verschilt per kind. Mijn oudste heeft nog 3 maanden maat 50 gehad. Daarna kreeg hij een groeispurt en maat 56 en 62 heeft hij 1 maand ingezeten, maat 68 hebben we gemist en daarna weer lange tijd 74. Zorg dat je van maat 50 iets achter de hand hebt, maar genoeg kindjes slaap deze maat over. Wij hebben met de eerste veel te weinig gehaald, maar in de kraamweek had ik alle tijd om mijn bestellingen online te plaatsen, mijn kraamhulp was een topper.

 • MamaJL

  Hebben veel te veel kleding want we hebben echt veel gehad. Wat echt nodig was:
  - 1 pakje maat 50
  - 3 pakjes maat 56
  - 3 pakjes maat 62
  je hebt uiteindelijk meer nodig maar vooral bij een eerste neemt de kraamvisite veel kleding mee. Ook vrouwen die een baby shower krijgen merken dat dat vaak al een aardige aanvulling op de eerste kledingcollectie van de kleine is. (als kleding onder de ontlasting of braaksel zit gooi ik het gelijk in de was hoor. Aangevuld.met kleding uit de wasmand. Maar anders gaat dat echt stinken.)

  Pyjama's en alles zijn overbodig, eerste half jaar slapen ze in hun kleren.
  Tips:
  - Eerste half jaar geen spijkerstof.
  - Overslag rompers zijn handig.
  - Let erop dat boxpakjes over de hele onderkant open kunnen want ze moeten vaak verschoond worden in 't begin.

  Miskoop: teveel mutsjes. Je hoeft niet bij ieder pakje een mutsje te hebben. Twee mutsjes was hier eigenlijk genoeg.

 • Myrtheflower

  Let er bij evt boxpakjes op dat de drukjnoopjes tussen de beentjes zitten en niet horizontaal over het ruggetje, dat is onpraktisch verschonen.

  Idd miskoop die mutsjes, ons moppie had een te groot hoofd, nadat ze uit haar ziekenhuis mutsje gegroeid was moesten we nr de winkel om een grotere te kopen,, terwijl we dus heel veel leuke mutsjes in de la hadden liggen.

  Sokken, worden maar weinig vies, maar raak je in de was snel kwijt ;).

 • D ladies

  Ik heb altijd heel veel kleding ook nu nog ook al zijn ze ouder. Ik hou er niet van om te moeten wassen en vaak in dezelfde kleding te lopen. Ook passen mijn kids lang dezelfde maat. Nu nog last mijn zoon van bijna 28 maanden nog in 80/86.

  Pyjama's gebruik ik niet of nauwelijks dus daar geef ik niet veel aan uit.

  Rompers vond ik erg makkelijk met overslag knopen. Hoeft het niet over een baby zijn hoofdje.

  Vooral in de eerste 3/4 maanden zachte kleding.

  Ik heb veel kleding maar niet allemaal merk/duur. Soms groeien ze snel en is het echt zonde. Goedkopere winkels hebben ook hele mooie pakjes voor weinig. Zoals Wibra zeeman kik Jola en uitverkoop.

  Zou zeggen veel plezier met shoppen en kool wat goed voelt.

 • flierefluiter

  Toevoeging op miskoop: mutsjes! Mijn dochter heeft er echt een hekel aan. Doet er alles aan om het van dr hoofd te krijgen. Gelukkig kon ze zichzelf al snel op temperatuur houden en hebben wij deze worsteling maar 2 dagen gehad. Nu ligt er dus wel een aantal schattige mutsjes onaangeroerd in de kast 😅

 • Majoriee

  Met mijn dochter had ik 2 shirtjes en rompers per dag nodig vanwege het teruggeven van melk op verschillende momenten, dat rook behoorlijk zuur en ze was door en door nat. Ik had 5 broekjes en ongeveer 10 shirtjes/truitjes. Rompers kocht ik sowieso 7 van, met de gedachte 1 per dag maar dat werden er al gauw meer! Met zowel dochter al zoon was ik na de bevalling na 1 nacht slapen naar huis gegaan, maar ik zou ook aanraden om zeker 2-3 setjes mee te nemen van zowel maat 50 als 56 voor 1 nacht. Het paste in de koffer, dus waarom niet. Voel je je sowieso op je gemak dat je alles in "huis" hebt (tenzij je al thuis bevalt haha). Waar ik bij mijn dochter maar 1 a 2 setjes nodig had van de maat waar ze het beste in paste na bevalling tot aan thuiskomst, had ik bij mijn zoon letterlijk alles nodig (6 setjes kleding!!) en kwam ik nog te kort door het vele poepen en spugen. Ik had niet verwacht dat mijn man extra kleding moest halen voor zo'n korte periode. Daarnaast kocht ik, zoals anderen ook zeggen, inderdaad ook veel bij na de geboorte. Je weet dan meer wat je wil, wat hem/haar staat en hoeveel je nog nodig hebt. Wanneer ik het tekort aanvoelde kocht ik gewoon bij, dan maar even een dag of twee roeien met de riemen die ik heb 😛

  Mijn grootste miskoop waren pakjes zonder knoopjes aan de onderkant waardoor je je kind helemaal uit moet kleden. Heel onhandig 😅 en ik zal ze ook nooit kopen tot ze uit de luiers zijn, tenzij je er zin in hebt hahah

 • Assiral

  Rokjes zolang ze niet kunnen staan is echt onzin. Ze kruipen alleen maar omhoog waardoor ze tot op de oksels van je baby zitten.

  Rompers met lange mouw ook onzin, nooit gebruikt en alleen maar irritant met shirts aantrekken.

  Pyjama’s ook pas gebruikt vanaf maat 68 want daarvoor sliep ze lekker in dr kleertjes.

  Verder de hoeveelheid bepaal je zelf. Ik had veel te veel gekocht.

 • Duivelse-badeend

  Grappig alles wat jij als ‘miskoop’ heb bestempeld heb ik juist onwijs veel gebruikt! Ik vind rompers met lange mouwen juist ideaal omdat het een extra laagje geeft, rokjes stonden haar onwijs schattig! want of je nou een rokje aantrekt die omhoog kruipt of een jurkje dat maakt ook niet uit en pyjama’s gebruikte ik meteen ivm aanleren van dag/nachtritme!

  Zo zie je maar hoe dit echt per persoon verschilt haha! Grappig om te lezen 😊

 • Duivelse-badeend

  Maillots zijn mijn grootste miskoop. Ze is inmiddels 19 maanden en ze liggen nog onaangeraakt in de kast.

  Qua hoeveelheid, zodra jij denkt ja dit is genoeg. Dat is een gevoel. Bij mij verschilt dat zelfs per maat. Ik kan je hier slecht advies in geven want mijn meisje groeit nauwelijks (nu 19 maanden, 8900 gram en 73,5 cm) en vermoed dat Ze ook niet op korte termijn de lucht in schiet. Ik zou dus in de stress schieten van maar 10 rompers en 10 setjes kleding in de kast omdat ik er zo lang mee doe haha! (En het Mn vierde kind is en ik werk en dus niet de hele dag sta te wassen en te vouwen) volg dus vooral je gevoel en niet goed bedoeld advies! (Dus ook niet mijn goed bedoelde advies 🤣)

 • Jojo91

  Ik had een stuk of 10 setjes, 5 in maat 50 en 5 in maat 56.

 • Waterbloempie

  Ik heb nu: 16 rompers, 5 t-shirts, 5 shirt met lange mouw, 5broeken, 2 piamas en hheel veelsokjes haha mutsjes en hoofdbandjes ook.

  Maat 56 hetzelfde

  En 3 setjes maat 62,ook aantal rompertjes maat 62

  2 jasjes maat 56 1 jasje maat 5o

  Ik verwacht haar in augustus maar je weet het nooit hier met het weer.. Vandaar veel gekocht qua lange en korte mouwen.

 • Mammiiesammiie

  Ik.had een pakje of 15 in maat 50. En ook zo iets in 56. Alleen heeft ze 56 bijna niet aan gehad. Ze is nu bijna 3 maand en bijna 6 kg en draagt maat 62.

 • NewBaby2018

  Mijn ervaring is is dat ik het leuker vond om na de bevalling te shoppen dan voor de bevalling.

  Maar wij wisten niet wat t geslacht was in beide gevallen. Maar als ik kijk naar nu... alles wat ik vooruit haal is minder leuk dat de aankopen in de draagmaat zelf.

  Dus zou echt niet teveel halen... je hebt nog voldoende te shoppen..

 • Joep95

  Ja he. Het is ook niet dat dan de winkels massaal dicht zijn ofzo. 😅

 • Myrtheflower

  Onze moppjes hadden beiden elke kledingmaat n maand aan, van mt 50 tot groter, dat was heel fijn.

  Het eerste half jaar hadden we veel kledingwinkels door spugen en vieze diarree luiers, zelf vonden we het fijn goede voorraad te hebben ipv gehaast te moeten wassen!

 • dvd1987

  Ik tel de eerste 2 jaren per maat:

  - 8 setjes

  - 4 pyjama’s

  - 16 rompers

  De eerste maatjes zijn dingen die niet over het hoofdje moeten aanraders! (Vestjes, overslag, boxpakjes)!

 • flierefluiter

  Maten bij baby’s zijn helaas net als in de volwassen wereld ook niet altijd gelijk aan elkaar... mijn dochter zwemt bijna in de shirts van de Hema maat 50, maar ze heeft nu een jurkje aan van noppies in maat 56 die eigenlijk prima past. Ze is geboren met 51 cm, 3500gr, en draagt nu 3 weken later nog voornamelijk maat 50 (behalve noppies dus)

  Lang leve internet shoppen, bij kopen is zo gedaan. Wij hebben in maat 50 geloof ik 5 shirts, in maat 50/56 3 boxpakjes, en nog een stuk of 6 broekjes? In maat 56 echt superveel, maar dat is allemaal doorgeschoven van ons nichtje die nu 10 maanden is. Van de kraamvisite hebben wij trouwens letterlijk alles in maat 62 gekregen haha. Terwijl we niks hebben aangegeven wat we wel / niet wilden ( nodig hebben)

  Flops inderdaad boxpakjes of jumpsuits die niet bij de pijpen open kunnen!

 • 2de-

  Maat 44 alles maar 3 stuks moest ze zo klein haal ik bij maat 46 hetzelfde Maat 50Vanalles 10 stuks heb ik. 10 broekjes 10 bloesjes 10 boxpakjes 10 pyjama's en rompertjes heb ik een stuk of 15 mijn eerste heeft pas op na een maand maat 50 kunnen aandoen en heeft ze ook lang gehad maat 56 heb ik nu 5 stuks van alles. Maar denk dat er nog veel bijkomt heb nog een lange weg te gaan hehe ☺️ ik heb graag afwisseling bij mijn eigen en bij mijn dochter ook nog steeds

 • Happyfamily!

  Bij mijn eerste zei ook iedereen, maatje 50 heb je echt niet nodig hoor. Maar enkele baby's dragen dat. Nou mooi dat al mijn 5 kids maatje 50 hebben aangehad. En zeker 6 weken lang. Mijn eerste begon in maatje 44 en dat was zelfs nog te groot. (Was wel een ander verhaal)

  Zou gewoon wat pakjes maatje 50 en 56 kopen. Via mp kun je ook echt mazzel hebben.

  Mocht je interesse hebben, ik heb nog heel veel kleine rompertjes. Dan mag je me een privé berichtje sturen.

 • lindaaaaaaaa

  Ik heb nu alles van 50 tot 62 gekocht. Zal vast wel iets passen 🤣😪 2de hand btw, omdat ze er gauw uitgroeien

 • B756

  Koop niet heel veel in maatje 50. Er zijn genoeg kindjes die dat maar kort dragen. En als je wel een kleintje hebt, dan is het zo bij gekocht (of gekregen).

  Ik had niet echt setjes, maar gewoon boxpakjes en losse broekjes en shirtjes die onderling met elkaar konden. Genoeg om in maatje 50/56 denk ik zo'n 8 a 10 outfitjes te maken, 2x een 6-pack rompers en 1 vestje. In maatje 62 ook zoiets. Dat was prima, en werd voor de afwisseling vanzelf aangevuld met wat kraamcadeautjes en af en toe een webshop bestelling tijdens de doorwaakte nachten 🤦🏻‍♀️ Ze hebben ook echt dingen niet of maar 1 x aan gehad voor ze er weer uitgegroeid waren, dus het was echt meer dan genoeg.

  Miskopen: boxpakjes die niet tussen de beentjes open kunnen en alles met ritsen, sluitingen op de rug of capuchons. Er waren ook echt dingen die ze niet pasten, bepaalde merken vallen bijvoorbeeld smal en ik had echte bonken.

 • Joep95

  Dankje, daar kan ik wat mee!