Hartkloppingen 12 weken zwanger

Goedenavond dames,
Sinds afgelopen zaterdag heb ik erg last van hartkloppingen. Mijn hart voel ik dan in eens 1 of 2 keer hard bonken, waar ik zelfs soms van moet hoesten. Ik heb gisteren de verloskundige gemaild, die aangeeft dat dit normaal is.
Nu wordt het met de dag erger en voel ik het minstens 1x per minuut. Hebben andere dames dit ook gehad? En duurt dit lang? Ik word er namelijk helemaal gek van 😂

678 x gelezen, 2

reacties (10)


 • MamaDiede

  Ik heb dit ook tijdens mijn beide zwangerschappen gehad. Heel vervelend en ook wel eng. Meerdere keren voor bij de ha geweest, maar nooit iets uit gekomen. Bloeddruk was ook altijd gewoon goed.

 • Jetskeee

  Even ter informatie voor de mensen die dit ook hebben, ik ben vandaag eind vd middag toch even langs de huisarts gegaan. Ik had een te hoge bloeddruk, hoge hartslag en een ruis. Ook had ik wat verhoging. Niet goed voor de zwangerschap uiteraard.

  Na aanleiding van deze onderzoeken ben ik direct doorverwezen naar de eerste hulp, waar ze dachten aan een longembolie. Gelukkig was dit achteraf niet het geval. Ik had niets geks in mijn bloed en ik mocht na uren en uren naar huis. Wel moet ik volgende week weer naar de huisarts. Blijkbaar is enkel het advies van de verloskundige niet altijd voldoende en moet je zelf dus ook echt aan de bel trekken.

 • Maria7

  Het hoort er in principe bij maar zou voor de zekerheid de HA even bellen voor advies. Zij kunnen het beter beoordelen. Elke minuut is wel veel vind ik.

 • MNAZ

  Ik had hier ook last van en nu bijna 3 jaar na d3 bevalling nog steeds af en toe.

 • Amatullaah

  Ja heel irritant, ben morgen 18 weken en heb het vaak voor het slapengaan waardoor ik niet in slaap kom.. heel vervelend maar de vk zei idd dat het normaal was

 • Vlindermoeder

  Je lichaam maakt extra bloed aan en je hart moet daardoor harder werken. Zoals je vk zegt hoort het er helaas bij. Als je het niet vertrouwt, bel dan de huisarts

 • Janss02

  Had ik in het begin ook. Is later (weet niet meer precies wanneer) ook weer weggegaan. Tegen het einde kwam het af en toe nog eens voor.

 • Assiral

  Extra systolen. Ik heb dat al mijn hele leven en het schijnt niks ergs te zijn, dat iedereen het wel

  eens heeft maar niet iedereen het merkt. Bij mijn beide zwangerschappen was het ook erger.

  Ik zou voor de zekerheid wel even naar de huisarts gaan om na te luisteren.

 • Nog-even!

  Probeer wat ontspanning te zoeken...

 • Nog-even!

  Harkloppingen of slaat je hart een keer over? Morgen je huisarts bellen. Die kan hier meer mee dan de vk...