Kinderwens... scheiding

Ondanks dat het nu alweer 3 maanden geleden is dat mijn man heeft aangegeven te willen scheiden.... voelt het alsof het gisteren was. In december besproken om voor een tweede kindje te gaan.... en nu dit.
Ik vind het moeilijk om het een plekje te geven. Zijn er meerder dames die in zo een situatie gezeten hebben. Hoe ga je hiermee om? Ik probeer afleiding te zoeken en vooral bezig te zijn. Soms ook bewust om te gaan met mijn emoties zodat ik in een latere stadion geen terugval krijg of ermee zit.

2232 x gelezen, 0

reacties (20)


 • Linde-1

  Pff heftig hoor! Je gaat hier sterker uitkomen💪, al moet je nu nog door een diep dal qua emoties en alles inrichting naar je nieuwe levensstijl. Vraag hulp aan familie om bijvoorbeeld af en toe even op je kindje te passen zodat je even alleen bent en alles rustig op een rijtje kan zetten.

  Je man heeft al langer twijfels gehad de denk ik als hij ineens zo resoluut een besluit maakt. De wens voor het 2e kindje heeft denk ik voor hem gedacht dat jullie dichterbij elkaar zouden komen, maar hij besefte dat dit voor hem niet zo zou zijn. Tenminste, zo was het wel bij een vriendin van me, je verhaal lijkt op die van haar, al had zij al wel net de 2e.

  Net bevallen van hun 2e kindje en pas een nieuw huis gekocht en alles aan verbouwd. Geeft hij aan bij haar weg te willen van de een op de andere dag en ze had niets door. Kwam als een donderslag aan en ze zat nog vol van de hormonen omdat ze net 2 maand ervoor was bevallen.

  De man bleek ook al langer twijfels te hebben en dacht dat een 2e kindje en een nieuw huis het beter zou maken. Hij kwam er na de geboorte van de 2e achter dat het niet zo was en is bij haar weg gegaan.

  Ze is er echt heel erg kapot van geweest maar het gaat nu goed met haar!

  Geef het even de tijd om het een plek te geven en denk vooral aan jezelf en je kind.

  Veel sterkte de komende tijd😘❤️

 • MissSD

  Bij mij lag het net iets anders, jongste zoon was 8 maanden toen mijn ex om 23 uur thuis kwam, mij uit bed haalde en zei dat hij er klaar mee was (letterlijke woorden) en vervolgens weer weg ging.

  Waren net 11 maanden daarvoor getrouwd omdat hij dat wilde.

  Bij mij kwam het ook als een klap aan maar ik besefte mij ook dat als iemand niet meer wilt je er zelf geen energie meer in moet steken.

  Als iemand zo abrupt een beslissing kan maken dan zijn ze er vaak zelf al een tijdje mee bezig.

  Ik wil je heel veel sterkte wensen, probeer beslissingen met je verstand te maken en niet met je hart.

  Hij denkt nu geen seconde aan jou dus ook niet aan hem denken.

  Denk aan je toekomst en die van je zoon/dochter.

  En je denkt er nu niet aan maar jij komt hier sterker uit!

  Ooit lacht het geluk je weer toe en meestal komt dat op een moment dat je totaal niet verwacht.

 • Islandgirl

  Dankjewel voor je lieve en bemoedigende woorden.

  Zo dat was ook even schrikken voor jou zeg! En jullie kindje is dan zo jong en 11 maanden getrouwd. 🤔 echt ongelofelijk dat mensen je zo kunnen inpalmen en zo met anderen kunnen omgaan. Ik ben even in shock van jouw verhaal. Hoe gaat het nu met Jullie? Hoe lang is dat geleden.

  Hij heeft tegen mij gezegd dat hij er inderdaad al langer daarmee bezig was. Ik snap gewoon niet dat iemand zo om kan gaan met zulke grote beslissingen.

 • MissSD

  Ja het kwam toen echt als een bom binnen, ben daarna naar bed gegaan maar geen minuut kunnen slapen alleen maar kunnen denken over hoe we nu verder moesten.

  Dit is vandaag precies 4 jaar geleden.

  Ik heb de volgende dag mijn ouders gebeld en die stelde meteen voor dat ik daar kwam wonen en dat heb ik daarna anderhalf jaar gedaan.

  Toen leerde ik een man kennen die ik van vroeger al kende en die heeft mij helemaal opnieuw geleerd vertrouwen in mensen te hebben, 4 maanden later kwamen we erachter dat ik zwanger was door de pil heen, gaan samenwonen en op de dag dat onze zoon 1 werd vroegen hij en de kinderen mij te huwelijk.

  Kort daarna rustig op een dinsdagochtend getrouwd zonder poespas en nu zwanger van de 4e.

  Ik had nooit meer verwacht verliefd te worden maar het leven loopt zoals het loopt en nu ben ik dolblij dat hij ons verlaten heeft🙈

  De oudste gaat om het weekend naar hem maar onze jongste heeft een veel mindere band met zijn vader en noemt mijn man papa.

  De tijd zal het leren hoe dat later verloopt.

 • Islandgirl

  Wauw wat mooi om te lezen dat je zo een leuke afloop heeft gehad voor jou. Hopelijk over een paar jaar kan in ook langzaamaan vertrouwen krijgen in mannen. Want voor nu..... is het echt 0,0. Het verschil hier is dat we nog steeds samenwonen, omdat ik gewoonweg nergens heen kan gaan. Hij vertikt het om het huis te verlaten terwijl hij overal en nergens heen kan gaan. Nu wachtende op een woning. Ik ben onwijs blij voor je dat je weer gelukkig bent. Dit soort verhalen geven mij weer een beetje moed.

 • Caroline27

  Wat moet dit een vreselijk situatie voor jou zijn eerst kopen jullie huis en voor kindje gaan en dan wil hij scheiden, ik snap niet als iemand op zo conclusie komt, dan praat je eerst met menkaar als het zo hoog zit of kwam dit niet zo uit lucht vallen?

  Hij wil wel zorg dragen voor zijn ander kindje? Wil veel sterkte wensen dit moet verdomd moeilijk zijn😪

 • Islandgirl

  We hadden onze issues en zaten al in relatietherapie. Die is even gestaakt omdat hij niet lekker in zijn vel zat. Toen in december (hij kwam er zelf mee) gezegd dat hij graag voor een tweede wilt gaan. Maar dan wel in mei startenen zei dat hij er wel klaar voor is. Dus ikke helemaal blij. Op discussies na dacht ik wel dat het goed ging. Het wordt een omgangsregeling (zijn keuze).

 • Babywish2020

  Wat gek zeg, dat jullie in december nog voor een kindje wouden gaan en 3 maand later wil meneer scheiden.. Beide keuzes maak je toch niet zomaar even snel? 1 van de 2 keuzes zijn een beetje ondoordacht lijkt me.. Wat rot zeg!

  Heel veel sterkte. Ik heb zelf niet in zo'n situatie gezeten dus ik kan je helaas niet helpen. Ik hoop dat alles goed op zijn pootjes terecht komt voor jou!

 • Islandgirl

  Ik snap het ook niet helemaal. Natuurlijk hadden we onze issues, maar nooit gedacht dat het hem zo hoog zat. Vorig jaar nog ook eens een huis gekocht. September verbouwd en nu alweer verkocht. Hoe klote kan het leven toch soms Gaan! Ik moet me erbij neerleggen, maar het is zo lastig !

 • Mammabear

  Je zou haast denken dat hij een ander heeft.. of andere issues.. anders gooi je toch niet je hele gezin en toekomst zo weg.. met een nieuw verbouwd huis en een kinderwens..

 • Babywish2020

  Als de issues hem zo hoog zaten/zitten dat hij nu wil scheiden.... Waarom wou hij dan nog een kind? 🤷🏼‍♀️ Heel apart, heel onvolwassen en super ondoordacht.

  Sterkte hoor 💖💖

 • Babywish2020

  Als de issues hem zo hoog zaten/zitten dat hij nu wil scheiden.... Waarom wou hij dan nog een kind? 🤷🏼‍♀️ Heel apart, heel onvolwassen en super ondoordacht.

  Sterkte hoor 💖💖

 • Islandgirl

  @babywish2020 ja inderdaad je praat erover en lost je problemen op. Ik baal er ook echt van dat we niet echt daarover hebben kunnen praten. Zo had ik zijn twijfels weg kunnen nemen en bepaalde dingen anders aangepakt. Ik was er best wel woedend over dat hij dan plannen met me ging maken die hij niet waar kon maken. Echt vreselijk!!!

 • Islandgirl

  @mamabear hij heeft ook issues met zichzelf en zit daarvoor in therapie. Maar om je dan je gezin en toekomst overhoop te gooien.... dat snap ik dan niet.

 • Mammabear

  Ben wel benieuwd hoe iemand in december voor een kindje kan willen gaan en dan 3 maanden later willen scheiden.. beide keuzes zijn toch geen keuzes die je zo even maakt?! Ik zou het hier ook heel moeilijk mee hebben, om beide redenen en de kinderwens en dat mijn man ineens weggaat 😑 je kan waarschijnlijk niks anders dan het accepteren en verder gaan.. het zal wel slijten maar hoelang dat gaat duren is voor iedereen verschillend.. heel veel sterkte de komende tijd!

 • Islandgirl

  Heel lang ook afgevraagd hoe iemand dit kan doen... Maar hij geeft aan hier langer mee bezig te zijn. Waarom dan plannen maken voor de toekomst. 🖐 dankjewel 😁

 • Jasmine1988

  Vind je het moeilijk vanwege je kinderwens of omdat je nog van hem houdt?

  Sterkte!

 • Islandgirl

  Beiden! Misschien dat het extra lastig is omdat we een zorgenkindje hebben. Ik heb van alles geprobeerd en geopperd. Maar hij wilt niet meer verder. Dan MOET ik het wel leren accepteren. Maar het is zo lastig

 • Jasmine1988

  Dat is zwaar als alleenstaande moeder... wil hij zich nog wel met de opvoeding bemoeien of sta je er dan alleen voor?

 • Islandgirl

  Het wordt een omgangsregeling. Daar kwam hij zelf mee.