Update met een wending

Hoihoi,


IUI #2 was mislukt. Harstikke balen natuurlijk maargoed, op naar ronde 5. Vol goede moed begon ik weer met de Letrozol 7,5mg. Ik hoopte zo ontzettend dat het bleef werken en dat mijn lichaam niet weer resistent werd..
-30 augustus had ik de eerste echo op CD11. Links 10mm, rechts 7mm en baarmoederslijmvlies van 5mm. Nog niet veel te zien. Ik voelde de bui al hangen... CD11 zegt natuurlijk nog niks maar bij de andere 2 IUI had ik rond die tijd al 2 mooie eitjes.
-2 september nog een echo.op CD14. Weer niks te zien. Aan beide kanten eentje van 10mm en een slijmvlies van 4,4mm. Ik was zo ontzettend teleurgesteld. Precies zoals ik verwachte. En helaas, ik wou zo graag wat extra letrozol omdat ik gewoon wist dat dit niet een goede ronde zou worden maar dat ik een extra boost nodig had maar dat doen ze niet. Ze willen echt de 20 dagen afwachten. Doordat ik moet wachten op de volgende echo wist ik dat mijn slijmvlies dikker zou worden. Zich zou klaarmaken voor de menstruatie. Weg ronde, kan ik weer aan de duphaston..
-7 september. Echo #3 op CD19. Nu zou er echt wat te zien moeten zijn maar zoals ook verwacht, rechts was helemaal niks meer. Links 1 van 11mm. Dus in ongeveer 8 dagen, maar 1mm gegroeit. Dat zegt al wat. Mijn slijmvlies was dikker geworden, 5,4mm. Geen extra Letrozol dus om die boost te geven want het slijmvlies was te dik. Dag ronde 5.


Wat was ik enorm gefrustreerd. Nu krijg ik een nieuwe behandelaar zodat ik kan beginnen met de spuiten. Voordat ik hiermee kan beginnen moet ik eerst een gesprek met haar en dat is op 27 september. Dat is gewoon 3 weken wachten! Het is dus ook niet verstandig om nu al aan de Duphaston te gaan. Dan is er de mogelijkheid dat ik voor die tijd ongestelt bn en dan kan het zijn dat ik al te ver in de cyclus zit om te beginnen en moet ik dus weer wachten. Voor mijn gevoel heb ik dus een maand vergooit omdat ze mij niet meteen die letrozol wouden geven... Boos dat ik was.
Nu hadden we afgesproken om 17 september nog een echo te doen, gewoon om te kijken wat de stand van zaken zijn voordat ik aan de duphaston begin. Dan neem ik de laatste pil op 27 september op de dag van het gesprek dus dan kan ik hopelijk snel de nieuwe ronde beginnen met spuiten. Ik was die dag vrij en vond het onnodig om eerder een echo te plannen aangezien de follikel toch niet tot nauwelijks gegroeit was. 


Vrijdag 17 september... Ik kwam al lacherig de kamer binnen. Heel cynisch en zonder verwachtingen. We bespraken nogeens het plan van aanpak en toen gingen we kijken. Het baarmoederslijmvlies was 8,5mm. Klaar voor de menstruatie dus. Ik heb hem nog niet zo dik bij mij gezien bij een echo.
Rechter eierstok. Alles klein. 'Ja, dat was te verwachten.' zei ik nog tegen haar.
Linker eierstok. Ik zag wat groots maar ik dacht, het zal wel. Mijn arts viel stil. 'Euhm. Ik zie hier tochwel 2 dingen hoor.' Ik wou het gewoon niet geloven. Ze ging meten en ze zag gewoon 2 eitjes. Een van 17mm en een van 20mm die op springen stond. Spontaan biggelden de tranen over mijn wangen. WAT??????? Dus toch??????


Ik moest meteen naar huis en om 12 uur moest ik de Pregnyl spuiten. Gelukkig was mijn vriendin die de vorige spuit heeft gezet in de buurt en was zo'n schat om snel langs te komen om te spuiten.
Vandaag, 18 september heb ik IUI #3 gehad. Ik heb er een goed gevoel bij maar ik wil niet te veel hopen. Een baarmoederslijmvlies van 8,5mm.. Dat is wel mooi voor innesteling. Voorheen had ik alleen maar rond de 6mm.


Toch nog IUI#3 in ronde 5. Wie had dat gedacht.....


Liefs


 

1645 x gelezen, 3

reacties (6)


 • RosieJ

  M’n schoonzus had precies hetzelfde als wat je hierboven beschrijft. Ik heb nu een heel lief neefje van 1 rondlopen 🥰 fingers crossed 🤞🏻

 • RosieJ

  M’n schoonzus had precies hetzelfde als wat je hierboven beschrijft. Ik heb nu een heel lief neefje van 1 rondlopen 🥰 fingers crossed 🤞🏻

 • Billie2018

  Ik hoop mee voor je !

 • Dazielle13

  Wat een onverwacht, maar toch erg leuke uitkomst. Succes de komende weken/dagen.

 • Baby.wens

  Oh wat super! Wat kan het vrouwenlichaam toch raar in elkaar zitten hé 😜🤭

 • Iris95bam

  Pff en hoe, haha! Word er helemaal gek van.