Ohnee, alsjeblieft niet.

Hoihoi,


Vanochtend heb ik een echo gehad op CD12. Vol goede moed die kant op. Ik had wel verwacht dat het niet zo positief zou zijn als de vorige cyclus aangezien ik veel minder bijwerkingen heb gehad van de Letrozol dan voorheen.


Ik heb een follikel aan de rechterkant van 10mm. Oke, er is wel groei maar lang niet zo goed als gehoopt.
Bij de vorige cyclus had ik op CD10 2 follikels van 14 en 15mm dus dit is nu een beetje balen. Ze had liever er eentje gezien van minstens 13mm.


Het kan nu 2 kanten op.
Vrijdag 18 juni heb ik om 14.15 weer een echo. Als er geen verdere groei te zien is dan word er een nieuw plan van aanpak opgestelt. Waarschijnlijk word de dosis Letrozol verhoogt naar 5mg aangezien er kans is dat mijn lichaam al een resestentie begint op de bouwen.
Maar er is ook kans dat de follikel nog wel groeit. Letrozol blijft namelijk tot 20 dagen in je systeem dus het kan ook gewoon een verlate reactie zijn. Als de follikel 14mm of groter is dan gaan we het nog even in de gaten houden. Mocht hij nou echt 19/20mm zijn dan doen we de inseminatie zaterdag.


We hopen natuurlijk op dat laatste maar ik vind het wel heel typerend dat mijn lichaam na zo'n goede start zegt, "HAHA, en jij dacht het redelijk goed voor elkaar te hebben. Mooi niet, we gaan nog wat roet door het eten heen gooien.'


Ik weet dat je moet vertrouwen op je eigen lichaam maar ik kan er niks aan doen dat dat vertrouwen langzaam minder word. Het is elke keer wel weer wat..
En dan zie je om je heen weer de zoveelste die maar, heel grof gezegt, een keer met de benen wijdt gaat en oepsie zwanger. Foutje bedankt.
Af en toe word ik daar wel een beetje moedeloos van. Waarom lukt het mij niet gewoon. Waarom doet mijn lichaam zo moeilijk...


Veel mensen beseffen niet dat je niet kinderen 'neemt'. Kinderen mag je krijgen...als het je gegeven is.
Was het allemaal maar zo makkelijk,


Liefs

1820 x gelezen, 5

reacties (10)


 • Gwendovk

  Bij mij ging het precies het zelfde. De eerste ronde ging prima met 2,5, gelijk zwanger. Helaas eindigde dat in een miskraam. De volgende ronde reageerde mijn lichaam niet meer op de 2,5. Wel eiblaasjes maar ze werden maar niet groter als 14/15. Toen die ronde afgebroken met provera en de dosis letrozol opgehoogd naar 5. Eerste ronde 5 mg goede eisprong maar verder niks, en de tweede ronde was het raak. Nu 27 weken zwanger van een druk meisje. Hou de hoop er in! Liefs

 • Iris95bam

  Wat goed dat het gelukt is! Gefeliciteerd

  Wel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben en dat het ook zeker goed kan komen. Geeft de burger moed, haha. Hopelijk komt er toch nog groei en anders de volgende ronde met 5mg knallen!

 • Gwendovk

  Juist! Dat is de goede instelling! Knallen met die (ei)ballen!!! hihi

 • Linde-1

  Elke tegenslag met zo'n grote wens is er een teveel. Ik kan me voorstellen dat het zo oneerlijk voelt allemaal. Ik hoop dat het geluk snel aan jou kant staat🍀😘

 • Flamingootje

  Voelt oneerlijk he? Laat je gevoel er zijn, je mag balen en verdrietig zijn. En je mag heus wel een beetje 'jaloers' zijn op die meiden die zwanger worden van 'n ongelukje. Ooit is het je gegund. Ik zag hier ooit een plaatje en die heb ik altijd onthouden. Ik ga kijken of ik 'm hier kan delen of naar je kan sturen

 • nayababy

  ik snap je frustratie, eerste ronde met letrozol 2,5 mg werd ik gelijk zwanger. Helaas misgegaan. Inmiddels zit ik al op ronde 24 en spuit ik de hoogste dosis gonal f. Het is zo raar dat me lichaam op een laagste dosis het "deed' en nu zoveel rondes verder en veel hogere dosis heb ik tot heden nog geen positieve test. Het zit allemaal onbegrijpelijk in elkaar hoor.

 • Iris95bam

  Verschrikkelijk. Er is ook geen touw aan vast te knopen. Je bent ook zo machteloos.

  Het enige wat we kunnen is niet opgeven en dat is soms heel lastig als je het gevoel hebt dat je lichaam je in de steek laat.

  Heel veel succes en hopelijk komt er snel verandering in.

 • nayababy

  Jij ook heel veel succes en hopelijk hebben we beide deze ronde een mooie knaller.

 • marlies

  Ik snap je frustratie, wij hadden ons eerste kindje ook pas na 3 jaar in handen...en daarna? ben ik nu iemand die van 1x onveilig vrijen zwanger wordt, geen foutjes, maar hele welkome wonders!

  ik hoop voor jullie dat het jullie ook gegund is zwanger te worden en je eigen wondertje(s) tzt in handen te houden. sterkte in deze moeilijke en onzekere tijden.

 • Iris95bam

  Wat fijn! Alsof je lichaam het licht heeft gezien en denkt; 'oh werkt het zo?!'

  Dankjewel