Éen of meerdere namen voor je baby?

Ik ben best benieuwd wat andere mensen hiervan vinden. Welke redenen je hebt om je kind maar één naam te geven of waarom meerdere? Vind je het belangrijk om bijv. je kindje naar familie te vernoemen of gewoon omdat je het mooi vindt staan? Of vind je het onzin om meer dan één naam te geven?

741 x gelezen, 1

In Baby

reacties (35)


 • Lorena1993

  Voor een jongen hadden we in gedachten om de voornaam van mijn verloofde zijn vader als tweede naam te geven. Hij is overleden toen B. 10 jaar was, dus dat vinden we een mooi idee. Voor een meisje weet ik niet of en hoe we gaan vernoemen. Eerst nog maar zwanger worden 😂.

 • Trotse-Ouders-Van-4-Wonders

  Hier hebben alle 4 de kinderen 2 namen.

 • Mijnmeisje2016

  Ik heb ook 3 namen gegeven aan mijn dochter

 • Mama-van-3-kindjes

  Hier hebben ze alle 3 maar 1 naam.

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Ik heb zelf meerdere namen, vernoemd naar beide oma's.

  Ik heb mijn zoontje zijn 2e naam vernoemd naar mijn moeder omdat die overleden is. Ik weet niet of hij anders ook vernoemd zou zijn.

 • Vrkh

  Ikzelf heb een roepnaam en twee vernoemingen. Mijn man een roepnaam en een 2e naam, beginnend met de m. Onze jongens hebben een roepnaam, dan 2 vernoemingen, waarvan hun tweede met een m. We gebruiken alleen hun roepnamen, maar we vonden het bijzonder om mensen die dicht bij staan/ stonden te vernoemen.

 • Joyce1982

  Hier hebben ze een roepnaam en 2 katholieke doopnamen naar de opa's en oma's.

 • Ikkke84

  Mijn dochters zijn vernoemt, de ene deel van mijn fam andere deel van zijn fam. En daarnaast hebben ze een aparte roepnaam, die niet geregistreerd staat bij de gemeente.

 • Happyfamily!

  Wij hadden het idee om onze kinderen te gaan vernoemen. Naar onze moeders, of naar mijn schoonvader. Toen mijn verlof begon met 34 wk gingen we saampjes een weekendje weg. Bij thuis komst was de kerstboom aan de beurt. Zodra die stond was het idee om samen

  te gaan zitten, zodat we de vernoem namen konden gaan bedenken. Helaas werd ik met spoed opgenomen met 35 wk, ik had het Hellp syndroom. Ik was dood en dood ziek. Onze dochter moest geboren worden. Dus na een bevalling van 3dg waarbij ik Door het oog van de naald ging en op de ic lag, werd Yara geboren. Geen tijd met gehad een vernoem naar te bedenken.

  De 4 andere kids hebben we dus ook maar 1 naam gegeven, we vonden het anders niet eerlijk tegen over de oudste.

 • Moederkloek.

  Ons zoontje heeft maar 1 naam.

  Ikzelf heb er 3. Mijn naam en dan de 2namen van mijn meter en peter erachteraan. Werd vroeger vaak zo gedaan.

  Ik vind het een beetje 'nutteloos' om meerdere namen te hebben, aangezien je er toch maar eentje gebruikt 😁. Maar ik vind het niet 'lelijk' of 'raar' als mensen het wel gebruiken.

 • Mamadebby2009

  Mijn oudste was geboren en die wilde ik graag vernoemen naar mijn vader . Mijn vader was mijn rots . En ik heb hem vernoemd naar mijn stiefvader. Omdat hij ondanks mijn moeilijke jeugd toch een kei was in mijn leven . Helaas heb ik al bijna 6 jaar geen contact meer met mijn vader. En ik heb dan ook spijt van zijn vernoeming . Mijn zoon kent zijn opa niet meer , en als hij zijn hele naam hoort vraagt hij zich elke keer af waarom hij die naam heeft. Als hij over hem vraagt is het ook altijd :' jouw vader ' tegen mij ...

 • Smadjeee

  Ik heb zelf twee namen waarvan mijn tweede naam mijn roepnaam is. Bij officiële dingen moet ik altijd nadenken dat ik de goede nama opschrijf of dat mensen mij bij de eerste naam noemen. Dit heb ik een hele tijd heel vervelend gevonden.

  Onze kinderen zullen wel vernoemd worden maar dan wel gewoon de eerste naam als roepnaam. Verder zullen ze in totaal waarschijnlijk 3 namen krijgen. Ze worden ook vernoemd naar belangrijke personen in ons leven. Niet specifiek naar opa of oma.

 • Nx4

  Onze kinderen hebben 2 namen , we hebben ze wel vernoemd ook naar opa's en oma's

 • Soccer-Mom

  Wij hebben onze kinderen twee namen gegeven, gewoon omdat we dat mooi vinden. Ik heb zelf ook twee namen en zelfs nog een andere roepnaam. Ik zit daar niet mee. Hoewel ik trots ben dat ik met mijn tweede naam ben vernoemd naar mijn moeder, hebben wij voor onze kinderen geen vernoemingen gebruikt. Als we een dochter hadden gekregen, dan waarschijnlijk wel (naar beide oma's met tweede en derde naam) maar de opa's hebben gewoon geen mooie namen, dus niet vernoemd.

  Hoeveel namen je geeft en welke namen je geeft blijft een persoonlijke keuze. Ik heb er dus geen oordeel over wanneer anderen dat anders doen dan mijn man en ik gedaan hebben.

 • Apth

  Wij vernoemen onze kids dus hebben er 4 een andere roepnaam. ( sorry voor de mensen die dat geen vernoemen vinden....)

 • LiebsteJHP

  Onze kinderen hebben 3 namen. Is een traditie in onze familie om de kinderen de naam van meter en peter te geven en ik heb die traditie verder gezet. Bij meisjes dus: zelf gekozen naam, naam meter, naam Peter. Bij jongens: zelf gekozen naam, naam Peter, naam meter. Deze extra namen gebruiken we niet, staan enkel op officiële documenten.

 • Kelly94

  Toevallig hadden mijn man en ik het gisteren over namen. Hij heeft 1 naam, en wilt dit ook voor onze kleine. En ik heb 2 namen, en weet nog niet wat ik wil voor onze kleine. Dus het zal wel 1 naam worden.

 • wish2bmom88

  Mijn man heeft een naam, ik heb er een, dus vond het raar om onze zonen twee namen te gaan geven.

 • Florien84

  Onze kinderen hebben beide drie namen. 1 naam daarvan is een vernoeming en de andere twee niet. Ik vind meerdere namen juist mooi.

 • Cindy16

  Onze dochters hebben maar een naam, is voor ons goed genoeg😊 We waren blij toen we het eens waren over die ene naam😜

 • MoodSwing

  Dit dus

 • Staart-meesje

  Onze kinderen hebben 3 namen. Wij vinden t mooi om een kind meerdere namen te geven. En dus meer initialen.

  Zelf hebben we er ook meerdere.

 • Yvonne0603

  Onze zoon heeft meerdere namen, is vernoemd naar de vader van mijn vriend. Bij hun in de familie krijgt de eerstgeboren zoon de naam van de opa, zo heeft mijn vriend deels dezelfde naam als ons zoontje. Ook gaat er al jarenlang dezelfde ring naar de eerstgeboren zoon me de initialen, nu heeft mijn vriend hem om en als ons zoontje 18 is krijgt hij om. Voor mijn vriend was het nu specialer omdat een jaar voor de geboorte zijn vader helaas onverwachts is overleden.

 • Jojo91

  Mijn zoontje is vernoemd naar zijn opa's, mijn dochter heeft als 2e naam een naam met een mooie betekenis.

 • XooXooX

  Onze dochter heeft 2 namen.

  Dr roepnaam vonden we allebei mooi.

  Dr 2e naam was al jaren favoriet van haar vader. Ik vond het wel een mooi idee dat hij deze naam toch nog aan haar kon geven. Als roepnaam was het voor mij echt een no go.

 • MamaJL

  Onze kinderen hebben ieder drie namen. Ze zijn in deze namen vernoemd, of hebben een naam meegekregen die voor ons een bijzondere betekenis heeft gekregen.

 • Elena1517

  Mijn kinderen zijn beide vernoemd naar moeder/schoonmoeder en haar moeder, onze oma dus. Ze hebben dus beide twee namen. De oudste naar mijn kant en de jongste naar mijn man zijn kant.

 • Vi3r-kindjes

  In onze religie (Islaam) is het gewoon om 1 naam te geven. Vind het dan ook onzinnig om meerdere namen te geven en snap het nut er niet van. Als ik mijn kind wil vernoemen naar iemand die Jan heet dan noem ik mijn kind gewoon Jan. En niet Peter Jan.

 • B756

  Voor mij heeft een tweede (derde, vierde) naam een functie, namelijk een vernoeming. Als de tweede naam geen functie heeft maar gewoon voor het mooi is, dan hoeft het voor mij niet. Sowieso omdat je die tweede naam vrijwel nooit gebruikt en ik het dan een beetje zonde vind, bewaar hem dan voor een volgend kindje denk ik dan. En ik vind het juist iets moois hebben als je echt dé naam kiest voor je kindje.

  Hier hebben ze allemaal na hun roepnaam ook 'vernoemingsnamen'. Eentje heeft er twee, naar beide opa's, de ander is vernoemd naar mijn man en heeft er eentje, onze jongste heeft er weer twee, naar beiden oma's. Ik vind het met vernoemen trouwens het mooist om gewoon de naam te gebruiken zoals hij is, en er niet een soort nieuwe vorm of samenvoegsel van te maken. Juist dat overdragen van de naam vind ik het zo mooi maken.

 • kimtwee

  Wij hebben onze kinderen elk twee namen gegeven. Een eerste ‘eigen’ naam, de roepnaam die we kozen omdat wij dat een mooie naam vonden en in de tweede naam hebben we de kinderen vernoemd naar familieleden die belangrijk voor ons zijn/waren en die ook een verbondenheid met de familie symboliseren. De kinderen hebben mijn achternaam, in de tweede naam zijn ze verbonden aan de familie van mijn man.

 • Mamavanisaenlucas

  Bij ons hebben ze een doopnaam en een roepnaam.

 • xJaliyah

  Ik heb mijn dochtertje 1naam gegeven, puur omdat mijn man en ik er niet uit konden komen wat de 2e naam dan zou moeten worden

 • Sharux3Aml

  Wij hebben onze dochter en (overleden) zoontje gedoopt en meerdere namen gegeven ik vind zelf als je een kindje doopt je meerdere namen moet geven, en anders niet. Maar iedereen zijn eigen mening! ☺👍

 • lifeasdo

  Onze dochter heeft meerdere namen door verschillende redenen

  Al sinds mijn vriend en ik elkaar kennen vonden we beide Mila een leuke naam en dit is t ook geworden. Nu is de naam wel populair en om haar niet in de klas als een crimineel te laten zitten om altijd maar Mila v genoemd te woorden wilde we een tweede naam uit eindelijk ook een derde naam

  Tweede naam naar mijn moeder en derde naam naar zijn moeder

  Daar zitten ook weer redenen achter

 • mybabies

  Ik heb de lange discussie over wiens achternaam de kinderen moesten krijgen verloren. Ze hebben papa’s achternaam. Ik wilde ze ook iets van mij meegeven. Samen hebben we de voornaam gekozen; een naam die we mooi vonden. Ik koos de tweede naam; een vernoeming naar mijn familie.

  Los van dat vind ik het ook praktisch; mochten ze hun eerste naam niet mooi vinden of om een andere reden liever niet gebruiken, dan kunnen ze hun tweede naam gebruiken.