Een beetje jaloers

Ik voel mij jaloers. Normaal ben ik helemaal geen jaloers persoon. Maar ik voel mij er nu gewoon verdrietig door terwijl ik mij helemaal niet zo wil voelen. Een neef van mij en zijn vriendin hebben aangekondigd dat ze in verwachting zijn. Dit hebben ze op een hele leuke manier bekend gemaakt. En vanmorgen was ik in gesprek met een buurtgenoot die zijn vrouw bijna us uitgerekend. Hij vroeg of wij niet ook nog een kindje willen. Ik had moeite om neutraal te reageren. Niemand weet van ons dat we er mee bezig zijn en niemand verwacht dit ook meer. We zijn nu een aantal maanden bezig en mijn cyclus is ook niet meer helemaal stabiel zoals het altijd geweest is. Bij de jongste heb ik wel ontzettend veel miskramen gehad, maar werd ik wel steeds snel zwanger (steeds rond ronde 3). Natuurlijk zegt dat niets over nu. Alleen op de een of andere manier bekruipt mij nu steeds meer het gevoel dat het ons niet meer gegund is vanwege mijn leeftijd (ik word 39 in februari). En toen dus die aankondiging waardoor mijn jaloerse gevoel werd aangewakkerd en waarom ik nu in stilte een beetje huilen moet. En deze maand hebben we maar 2x sex gehad en waarschijnlijk te vroeg dus ik geef deze maand weinig kans. We proberen er zo neutraal en relaxed in te staan ook al voel ik wel dat we niet zoveel kansen meer zullen krijgen. Hopelijk volgen wij snel en hoef ik geen moeite meer te hebben met de zwangeren om mij heen, hoezeer ik het ze ook gun.

1513 x gelezen, 4

reacties (6)


 • Ik-ben-weer-anoniem

  Update! Ik las dit net nog terug en kan het eigenlijk nog niet geloven, maar ik ben zwanger! Hopelijk blijft dit allemaal goed gaan. Ik heb iig de huisarts en gyn gebeld voor een recept voor Utrogestan. Hierdoor is de vorige zwangerschap ook goed gegaan. Ik ben nu iig heel blij. Gelukkig was alle onzekerheid dus niet nodig en kan ik nog gewoon zwanger worden ondanks mijn 38 jaar.

 • LiefsTess

  Ik snap je wel hoor, als de wens er is dan kan je gewoon niet wachten.

  Zie dat jij al 3 kindjes heb, wij hebben helaas na ik denk 19 rondes nog geen enkele keer een positieve test gehad maar dat neemt niet weg dat het even zeer doet als er weer een aankondiging is van een nieuwe zwangerschap omdat we het beide zo graag willen ;)

  De ene keer trek ik het ook beter dan de andere keer hoor. Begin dit jaar vertelde een vriendin via de app zwanger te zijn en ik kon alleen maar huilen huilen huilen. Een paar weken geleden hoorde ik dat een meisje waar ik in het verleden veel mee om ging zwanger bleek te zijn. Zij weet ook van onze moeilijkheden maar tegen een andere vriendin had ze er nadrukkelijk bij gezegd ' niet tegen Tess zeggen want die spreek ik toch niet meer ' dat voelde echt als een mes in mijn rug want ruzie hebben we nooit gehad. Ook dat deed echt even zeer.. maar ik heb er geen aandacht aan besteed.

  Ben zelf 33 maar de klok voel ik toch al behoorlijk tikken. Misschien een kleine troost.. mijn schoonzus is 42 en net bevallen van haar 2e kindje.

  Ik wens jullie heel veel succes en je mag best verdrietig zijn


 • Ik-ben-weer-anoniem

  Bedankt voor je lieve reactie. Ik denk ook altijd gelijk aan de vrouwen die minder gezegend zijn en waarbij het heel lang duurt voordat ze zwanger zijn of via allerlei moeilijke wegen. Zoals jullie dat moet echt heel lastig zijn.

  Zelf mijn portie ook wel gehad met 5 miskramen voordat ik zwanger was van ons zoontje. We hebben nog niet heel lang geleden het besluit genomen voor nog een kindje samen. Mijn oudste 2 kinderen kreeg ik toen ik heel jong was en zijn uit een vorige relatie. Mijn vriend en ik hadden altijd gezegd (en gedacht) dat we samen 1 kindje wilden. Maar opeens kwam de wens toch weer opzetten voor nog een broertje of zusje voor onze zoon. Mijn dochter is de deur al uit en woont op kamers en de oudste zoon woont bij zijn vader. Dus de jongste is vaak alleen. Het lijkt soms of hij enig kind is. Ineens begon het te kriebelen. Ja we willen erg graag nog een kindje samen.

  De angst zit er nu in dat het misschien niet meer gaat lukken. Mijn cyclus verschuift ineens elke maand met een paar dagen en ik ben ook bang dat ik weer zoveel miskramen voor de kiezen krijg. Daarom vind ik het waarschijnlijk ook zo lastig om te horen van al die zwangerschappen om mij heen. Omdat ik dus ergens diep van binnen een soort gevoel heb dat het niet gaat lukken ofzo. Ik kan gelukkig heel goed met die neef en zijn vriendin maar ik kan het niemand zeggen dat we ook aan het proberen zijn. Ik zou best mijn oudste dochter in vertrouwen willen nemen (word bijna 18) maar ik kan haar er beter niet in betrekken nog. Al zal ze heus misschien wel haar vermoedens hebben.

  Ik wens jullie ook veel succes! Hopelijk hebben we beide straks snel een positieve test in handen.

 • Tweede83

  Ik heb 2 kinderen en was ook altijd snel zwanger. Ook miskraam gehad. Ik had nog heel sterk een kinderwens en vond ook dat de tijd wat begon te dringen. Ben nu 37 en net 7 weken zwanger van ons derde kindje. Dit keer duurde het veel langer dan ik gewend was. Mijn cyclus was in het begin ook rommelig, zelfs van 24 dagen. Mijn lf leek steeds korter te worden leek het wel. Ook wel frustratie gevoeld dat anderen wel zwanger raakten, maar ik niet..

  Uiteindelijk na 9 rondes alsnog geluk! Hopelijk alles goed, maar dat zie ik morgen met de echo. Spannend. Maar geef het nog niet op! Misschien doordat we wat ouder zijn geworden dat het lichaam meer tijd nodig heeft om in balans te komen. Dat idee kreeg ik wel. Na een poosje werd de cyclus meer stabiel. Ik had gewoon geen geduld. Hopelijk gebeurt dit ook bij jou en heb je ook een positieve test in handen.

  Misschien nog een idee om ovulatietesten te gaan gebruiken? Geeft ook inzicht in je cyclus. Maar geef het nog niet op!

 • LiefsTess

  Ik snap je helemaal hoor, zeker voor jullie kleintje is het super leuk om toch nog een broertje of zusje te krijgen. Wat betreft je cyclus je kan wel laten testen of de overgang er aan zit te komen volgens mij, misschien dat dat een idee is om te doen? Hopelijk is deze test gewoon goed en geeft dat wel een beetje rust.

  Ik wens jullie heel veel succes en hopelijk is de wens snel werkelijkheid.