Onrustige baby. Tips gezocht.

Ik ben 29 april bevallen van ons derde en tevens laatste kindje. Wat ben ik verliefd😍😍

Helaas is ze net zoals haar zus van 8 erg onrustig. Ze schrikt van elke beweging, maait continu met haar handjes, heeft veel last van krampjes en spuugt regelmatig. Met de ervaring van mijn dochter (huilbaby 15 uur per dag) weet ik dat krampjes erbij horen. We hebben nu wel nutrilon omneo. Vanaf 4 kg kunnen we hrt inbakeren met een Pacco proberen (ze wurmt zich uit een grote hydrofiele doek) kunnen we met jbpm de voeding dikker maken en gebruiken we zover het werkt, infacol.

Heeft iemand behalve dat hrt tijd kost wat ik zelf ook weet na twee kids, nog handige tips wat bij jullie heeft gewerkt. Het uren huilen na het wakker schrikken (na 5 min slaap) is zo sneu💔

859 x gelezen, 2

reacties (14)


 • Girl1990

  Hier had ze nog meer krampen van omneo en jhbp. We hebben dan gewoon hyperallergene voeding gekregen en moesten we indikken met gelilact. We gaven ook mam natura colli en krampjes waren voor zeker 80% minder. We merkten heel veel verschil

 • Scheirischa

  Probeer in te dikken met gelilact ipv jbpm. Bij ons hielp een badje soms ook wel. En in de draagzak. Witte ruis beer hadden we en dan overgegaan op numsy. Witte ruis doet zoveel!

 • trotsemoeder123

  Pacco kan met 3.5 kg ook wel hoor. Officieel niet maar deden dat wel bij oudste. Hier was het altijd nog huilen met inbakeren en duurde nog wel 10-15 min maar daarmee konden ze wel wat slapen in ieder geval.

  Geen jbpm! Gaf hier altijd ellende. Alleen maar meer krampen en reflux bleef toch. Medicatie voor reflux als ze daar echt veel last van heeft. Doomoo kussen liet ik ze overdag op slapen, zitten ze rechterop namelijk.

  Regelmatig ritme hielp hier ook. Tijd maakt niet uit maar het ritme wel. En slapen altijd in bed proberen. Met een ditueeltje ervoor. Lukte het niet dan was het in de draagdoek tegen mij aan maar zo lukte het wel dat ze rond de 8 weken in bed gingen slapen. Ook overdag.

  En verder overleven :s succes!!

 • Beukenblaadje

  Familie met een heel onrustige baby had heel erg veel aan dit boek, misschien staat er voor jou iets nuttigs/nieuws in: https://www.bol.com/nl/nl/p/regelmaat-en-inbakeren/1001004000009080/

  Succes!!

 • Jvb

  Mijn kinderen vonden inbakeren juist heel vervelend. Als je ze nou eens niet inbakert en op de zij legt. Met een opgerolde hydrofiel tegen de buik en tegen de rug, dan kan ze niet omrollen. Die houding voelt meer geborgen en de armpjes kunnen minder zwaaien. Werkte hier bij alledrie heel goed.

 • Jadis

  Qua darmpjes misschien een tip

  Bij ons meisje werkt niets behalve fles maken met barleduc

  Verder gebruiken wij niets en bij haar werkt het heeeeeeel goed

  Overdag inbakeren misschien dat dat helpt qua onrust en dat met SwaddleMeyco Inbakerdoek?

  Die werkt bij ons wel wij doen het alleen snachts overdag niet nodig maar zodra ze die aanheeft slaapt ze eigenlijk al gelijk en is ze zo rustig

 • Linde-1

  Zijligkussen, hier hadden ze een hekel aan inbakeren. Zijligkussen hielp wel om het maaien van de armpjes tegen te gaan.

 • Dibbus

  Zoals hier beneden al genoemd: de puckababy piep werkte hier echt super! Had gewild dat ik er eerder vanaf wist, nu pas vanaf 6wkn gaan gebruiken, maar echt een verademing.

  Verder werkte bij ons tegen de krampjes de infacol echt goed (ik weet dat er gebrek is aan wetenschappelijk bewijs) en ook de standaard dingen als stevig met z'n beentjes fietsen en op onze onderarm op z'n buik leggen. En tegen de reflux bedje, box, wagen, alle matrasjes schuin en een half uur rechtop na elke voeding.

  Succes! Hopelijk wordt het snel beter

 • Vlindermoeder

  De osteopaat. Onze dochter gaf best wel wat terug en het leek vaak of haar iets niet lekker zat (overstrekken). Het spugen is nu stukken minder en ze slaapt zelfs overdag meer. Eerder was ze eind van de ochtend tot begin van de avond wakker

 • Lyn2021

  Hier is bij alle 4 de puckababy favoriet vanwege maaiende armpjes. Allemaal in de kraamweek al mee begonnen

 • Assiral

  Hoe zwaar is ze nu? Ik weet dat de Pacco vanaf 4 kilo is, maar wij gebruikten hem eerlijk gezegd al eerder bij onze eerste. Die maaide ook zoveel, en schrok elke keer wakker.

  Vind ze een draagzak of draagdoek fijn misschien? Daar slaapt onze tweede nu vaak heel diep in. Verder hebben wij ipv infacol (las dat dat het ook erger kan maken!) voor de darmen probiotica gebruikt, Orthica orthiflor start mag vanaf de geboorte al door de fles heen.

  Wat een verademing was dat! Nu is ze 10 weken en nooit meer krampen.

  Jbpm kan ook krampen opwekken.. spuugt ze veel? Anders zou ik dat weg laten misschien. Een half uur recht op na de voeding helpt hier het best.

 • Hopefull1990

  3.5 kilo vorige week woensdag gemeten.

  Ik loop inderdaad ook veel met de draagdoek, maar zweet breekt mij uit 😅

  Ik houd haar inderdaad ook 20-30 min na de voeding recht op.

 • Jvb

  Het helpt als je een hydrofiel tussen jou en de baby legt, dan is het niet zo zweterig met dat warme weer

 • Mama-LenA

  Inbakeren in een puckababy werkte hier goed. Dat kan vanaf de geboorte.

  Johannes broodpitmeel hoor je verschillende verhalen over. Onze oudste (zwaar verborgen reflux gehad) kreeg daar juist verstopping en krampen van.