Helaas pindakaas

hello,


gisteren ongesteld geworden, had al een vermoed maar toch een beetje teleurgesteld en verdrietig. Ik heb besloten nog een poging te doen en mocht het dan weer niet gelukt zijn dan ga  ik naar de huisarts. Ik wil alles laten controleren, Ik ben al 40 en met de PCOS ben ik bang dat we een beetje hulp nodig hebben. Mijn vriend is gelukkig heel makkelijk in, zelfs ivf, mocht het nodig zijn, wilt hij wel proberen. Ik ben ook begonnen met afvallen, want ik hoor ze al zeggen: mevrouw u moet eerst 10kg afvallen dan gaan we u helpen. 


Als we in de medische molen gaan, hoe gaat het in zijn werk, waar beginnen we enz? Kan iemand mij het een beetje uitleg?


Liefs van mij :-)

644 x gelezen, 2

reacties (2)


 • Xxxy

  Ik was ook 41 toen we na meerdere miskramen naar het ziekenhuis gingen.

  Ik moest idd eerst afvallen anders helpen ze je niet.

  Ze testen je of je al in de overgang bent. Hoeveel eitjes er nog aanwezig zijn. Jouw vriend wordt gecontroleerd op zaad.

  Bij ons was er niks aan de hand. Toen, mijn vriend was 40 en ik 41, zeiden ze wel na paar maanden al we willen wel ivf gaan doen.

  Toen was ik ineens natuurlijk zwanger.

  Geef het anders ook even de tijd. Ik begrijp je ook dat je misschien gecontroleerd wil worden.

  Succes!

 • Soccer-Mom

  Van de huisarts krijg je een doorverwijzing naar de gynaecoloog. Bij het eerste gesprek met de gynaecoloog wil hij of zij jullie medische geschiedenis weten. Aan de hand daarvan zullen diverse onderzoeken volgen. Te denken valt aan een echo, een uitstrijkje en bloedonderzoek bij jou. Wellicht semenonderzoek bij je partner. Aan de hand van de uitslagen wordt een behandelplan opgesteld. Bij mij was dat destijds ovulatie-inductie en dat was voor mij al voldoende om toch zwanger te raken.

  Aangezien door de Coronamaatregelen behandelingen tijdelijk zijn stopgezet, is er dus nu een langere wachtlijst. Ik zou deze cyclus alvast naar de huisarts gaan hiervoor en niet meer wachten.