Bezoekje hap

Dinsdag werd ik gebeld door de bso. Mijn middelste dochter was gevallen en had veel pijn aan haar vingers. De vinger zag er ook wat raar uit. In de auto gelijk de hap gebeld maar ik mocht pas bellen als ik haar zelf had gezien. Dus bij de opvang gelijk weer gebeld. We mochten langskomen. Mijn dochter heeft een hele hoge pijngrens en is best bang voor dokters. Bij de hap hield zij zich dan ook heel groot. De arts tikte aan de bovenkant van de vingers waar mijn dochter, onder de indruk, geen reactie op gaf. De arts gaf aan dat het niet gebroken was want dan was ze wel door het plafon gegaan van de pijn. Ik gaf nog aan dat ze een hele hoge pijngrens heeft en dat er nu een vertekend beeld was. Nee het was zwaar gekneusd zei de arts. Een foto was niet nodig. De vinger was inmiddels dik, rood en een stukje bleek. Thuis heb ik haar pijnstillers gegeven en naar bed gebracht. De volgende dag had ze sportdag. Wel gebracht maar aangegeven wat er was en dat ze altijd mochten bellen. Ze wilde zelf heel graag er heen maar vermeed haar vingers. Gisteren leek het wel te gaan tot ik om half 5 werd gebeld. Ze had koorts. De vinger was verder gaan opzwellen en zag nog keer bleek. Mijn man was er bijna en heeft de kinderen opgehaald. Ik onderweg weer de hap gebeld en we moesten langskomen. Ik heb gelijk aangegeven dat ik een foto wilde. Eenmaal daar aangekomen hadden we niet een hele kindvriendelijke arts. Hij keek snel in de wachtkamer en gaf aan dat het wel meeviel. Hij ging eerst even eten. Op dat moment heb ik het maar even gelaten. Mijn focus was immers bij mijn dochter. Na een half uur waren ze klaar en mochten we meelopen. Ja de arts zag een flinke bloeding in het topje van de vinger. Weer aangegeven dat ik een foto wilde. Mijn gevoel gaf heel duidelijk aan dat dit geen kneuzing was. Nou dat mocht. We moesten weer in de wachtkamer plaats nemen. Na 20 minuten mocht ze dan voor de foto en het arme kind heeft in het topje van haar middelvinger een breuk zitten. Kind moet onwijs veel pijn hebben gehad met de test van dinsdag. Ze kunnen er niks mee. De vingers kunnen ze niet gipsen. Met pijnstillers gaat het redelijk. Maar de hele gang had anders gemoeten. Ze hadden dinsdag al naar mij moeten luisteren.

837 x gelezen, 2

reacties (15)


 • Tweede83

  Dat heb ik gehad toen onze tweede anderhalf was. Op zaterdagavond naar de spoedeisende hulp geweest. Foto's maken was niet nodig maar ze bewoog niet,.bleef zitten waar ze zal terwijl het een zeer ondernemend kind is. Uitgezonden tot maandag 8u uur. Foto's laten maken via onze huisarts en voet op 2 plekken gebroken. Ik was woest. Het lijkt niet of ze niet naar je luisteren terwijl je gewoon aangeeft dat het niet klopt. Beterschap!

 • 123567

  Tip;

  Heb zelf keer vingerpezen gescheurd door voetbal op gym. Kunnen idd niet gipsen, maar wel spalken. Bestaan ook vingerspalken. Voor een kind vaak nmr 1 of 2 wordt gebruikt. Door zo’n vingerspalk kunnen ze de vinger niet tot nauwelijks buigen (mits goed bevestigd) en is het herstel beter/sneller omdat ze rust houden en niet onbewust toch de vinger gebruiken, deze spalk kan je gewoon bij de apotheek kopen.

 • Lady-Whistledown

  He wat vervelend voor je dochter. Het zal wel even duren voordat het hersteld is en dat zij haar vinger weer volledig kan gebruiken. Iets wat bij een kneuzing hetzelfde is trouwens. Ik kan mij wel voorstellen dat de arts niet meteen een foto wilde maken. De behandeling is uiteindelijk hetzelfde. Zelf ook meegemaakt toen ik flink een van mijn tenen had gestoten. Bleef pijn doen dus teen gespalkt en naar de HAP. De arts vond mijn spalk prima en vertelde ook dat in geval van een breuk of kneuzing, de behandeling hetzelfde is: spalken en rust. Foto zou niet toevoegen. Helemaal prima in mijn optiek. Waarom de zorg (en mijn tijd) onnodig belasten. Ik snap wel dat de HAP je niet op basis van informatie van derden meteen langs liet komen. Dat komt in mijn optiek wat paniekerig over. En ik ben ook van mening dat de arts gerust eerst even mocht gaan eten voordat jouw dochter gezien werd. Dat heeft niets met niet kindvriendelijkheid te maken. Ik heb het idee dat je geen hoge dunk van de zorg hebt hier.

 • Florien84

  Het klopt inderdaad dat ik geen hoge dunk meer heb van de zorg. Door het gebrek aan een huisarts, de lange tijd die we moeten wachten op überhaupt naar een huisarts te kunnen gaan, zorgt er inderdaad voor dat ik geen hoge pet meer op heb van de zorg. Het onvriendelijk kwam doordat de arts de wachtruimte binnen kwam, zich niet voorstelde, ook geen jas aan had. Vervolgend de hand van mijn dochter pakte, haar vinger pakte, keek en wegliep. En toen riep dat het wel meeviel. Het had allemaal wel wat vriendelijker gekund.

 • Lady-Whistledown

  Dat komt waarschijnlijk door de zeer hoge werkdruk. Lag echt niet aan jullie. Een huisarts met een volle maag kan toch net even iets beter jullie helpen dan een huisarts met een lege maag. Huisartsen in de praktijk waar ik patiënt ben, dragen trouwens ook nooit een (witte) jas, tenzij ze echt gaan behandelen (bijvoorbeeld spiraaltje plaatsen oid). Heeft in mijn optiek ook geen toegevoegde waarde.

 • Littly

  Mijn huisarts heeft mij geleerd die test die ze meteen al bij haar deden pas de volgende dag te doen. Dat mag niet de 1e dag.

  Het valt me op dat je de hap al belt voor je haar gezien hebt. Een breuk(je) kan toch prima een kwartier wachten? Ik ben opgevoed met minimaal een dag aankijken en dan de dokter bellen.

  En wat me ook opvalt… nu heb je je foto, maar uiteindelijk kan er niets aan gedaan worden. Mogelijk heeft de arts dit afgewogen en ingeschat dat het verder niets toevoegt om te weten al dan niet een breuk.

  Zomaar wat gedachtes van iemand die zonder emotionele betrokkenheid dit verhaal las.

 • Florien84

  Ik belde de hap naar aanleiding van wat de leidsters mij hadden verteld. Een afwijkende stand, een kind wat normaal nooit huilt, nu ontroostbaar en de pijn die ze aangeeft. Ik denk dat een foto wel van belang is, dan weet je waar de pijn vandaan komt. Daarnaast is haar vinger dik en bleek. Kan er op wijzen dat het bot er naast staat en dan is behandeling wel noodzakelijk. Ik kijk normaal het ook een dag aan maar als ik moet wachten op fe huisarts ben ik drie weken verder.

 • Bosco

  Ik zat afgelopen periode met hetzelfde probleem. Ik heb mij 4 weken hard moeten maken voor ik geloofd werd. Mijn kind had zijn pols op 3 plekken gebroken. Pas toen hij zijn voet tussen de spaken had gehad konden ze ook die meenemen op de foto.

 • Linde-1

  Au... Veel beterschap 😘

  En wat vervelend dat er niet altijd geluisterd wordt 😩

 • Amatullaah

  Vreselijk.. dat is echt slechte zorg. Mijn zoon was eens gevallen op zn elleboog en bewoog zn hele arm niet meer, huisarts had ons doorgestuurd en mochten een foto maken. Voor de zomervakantie weer een ongelukje met zn vingers, hij had gezegd hetzelfde gevoel te hebben. Toen ik hem zag, wist ik meteen dit is niet gebroken, misschien gekneust. Huisarts wilde me doorsturen voor een foto als ik me zorgen maakte maar ik gaf aan dat ik een kneuzing vermoedde.

  Vreselijk voor je dochter.. hoop dat ze snel herstelt. Sommige mensen zijn zo verbitterd, vraag me af waar de liefde voor het vak is gebleven dan..

 • Sharon

  Ze kunnen het wel spalken..ik heb ooit hetzelfde gehad.

  Beterschap!

 • Bosco

  Ja, met een ijsstokjes en tape maken ze 2 vingers aan elkaar, maar is dat bij kinder vingers wel te doen?

 • MamaRosali

  Lijkt me wel. M'n moeder deed het bij mij ooit ook toen ik klein was. Met een tongspatel en verband geloof ik.(Ze was doktersassistente) ik zou niet gaan pionieren, maar als je weet wat je doet..

 • Nog-even!

  Wat vervelend zeg Beterschap voor haar!!

 • Mykha

  Oef pijnlijk! Ik heb als kind ook m’n vinger op 2 plekken gebroken en ik kreeg toen een spalk eromheen. Geen gips maar toch bescherming. Beterschap voor je dochter❤️‍🩹