12 weken zwanger

Vandaag 12 weken zwanger. We zijn met de termijnecho wat naar voren gezet waardoor ik nu al 12 weken ben. Dit houdt achteraf in dat ik met 2 weken en 6 dagen positief getest hebt, lijkt mij onwaarschijnlijk maar ik vind het prima. De baby doet het voor zover ik weet prima. Volgende week woensdag hebben we de 13 weken echo. Ben toch wel benieuwd. Verder gaat het op en af. Ik ben snel buiten adem. Sinds een paar dagen heb ik last van steken tussen mijn borst en schouder en heb ik wat meer het gevoel alsof mijn keel dicht zit. Ondanks de afspraak die staat met de cardioloog over laagdrempelig contact, wilt de assistente dat ik eerst naar de huisarts ga, maar die heeft werkoverleg dus daar kan ik ook niet terecht. Ik vraag mij af of we op deze manier het eind van de zwangerschap gaan halen, of dat ze de baby eerder gaan halen. Wel draag ik nu positiekleding en kan je ook wel zien dat ik zwanger ben. Soms denk ik de baby te voelen, maar ik twijfel nog.

774 x gelezen, 2

reacties (6)


 • Florien84

  Gisteren Uiteindelijk toch naar het ziekenhuis geweest, daar de middag doorgebracht. Voor nu waren de controles, gezien de omstandigheden, goed. Mentaal is dit soms best lastig. Al ben ik relatief nuchter, het vertrouwen in mijn lichaam heeft een deukje opgelopen.

 • Tweede83

  Oh die kortademigheid kan ook bij je zwanger zijn passen. Maar die steken lijkt me niet zo goed. Maakt het je ook erg ongerust? Ik heb zo met je te doen. Mentaal is dit voor jou ook erg zwaar. Ik hoop echt oprecht dat je de dagen doorkomt. Fijn te horen dat het met de baby goed gaat! En je bent wat naar voren gezet. Gelukkig zijn er dan ook positieve dingen. Ik heb woensdag de termijn echo ook weer spannend.

  Zou morgen anders even overleggen met de cardioloog. Dat aanbod heb je en zou er ook gebruik van maken.

 • Noortje28

  Even vragen of je Hb geprikt mag worden. Meestal wordt dit standaard geprikt rond 11weken. Als het goed was dan kan dat jouw snelle buiten adem zijn niet verklaren.

 • M1518

  Pfff, ik zou echt die cardioloog terugbellen. Waarom huisarts bellen als cardioloog jou op hart heeft gedrukt (niet letterlijk) gelijk te bellen? Sommige assistentes.....

  Hoe voel jij je mentaal nu? Hopelijk krijg je goede steun van familie en vrienden.

 • I-want-to-be-a-mommy!

  Ik heb vorige week ook mijn termijn echo gehad en ben vandaag ook precies 12 weken. 04/04 uitgerekend. Ik voel alleen nog niks bewegen hoor, dacht dat dat nog te vroeg was, maar ieder lichaam is anders natuurlijk.. Ik heb altijd al een buik dus ik zie nog geen verschil, een collega van me wel, die zegt ook, als je het nog even geheim wilt houden moet je wat wijdere kleding dragen anders zullen ze het snel zien haha. Mensen om mij heen, daar zag je het pas na de 20 weken bij dat ze zwanger waren…

  Succes met je zwangerschap 🥰 🍀

 • Florien84

  Ja ik zit nu volledig thuis, dus dat probleem heb ik dan niet. En bij ons weet iedereen wel dat ik zwanger ben. Jij ook een fijne zwangerschap.