Controle cardioloog niet goed

Zoals bij de vorige zwangerschap moest ik ook deze zwangerschap aan het einde van het eerste trimester naar de cardioloog. Dan kon de cardioloog beoordelen hoe het ging. Waar we bij de vorige zwangerschap best goed nieuws kregen, kreeg ik dat dit keer niet. Voor de lekkage die ik heb zij 4 gradaties, gering, matig, ernstig en zeer ernstig. Ik zat altijd op matig maar nu op ernstig. Hij acht de kans dat ik 4 dagen kan blijven werken heel klein. Mijn lichaam gaat dat niet trekken. Als ik een stukje loop moet ik eerst bijkomen. De cardioloog weet eigenlijk nu niet zo goed wat die moet. Hij gaat overleggen met het UMCG. De controles geheel bij de verloskundige is uitgesloten, maar dat wist ik al wel. De vraag is nu alleen wie gaat het overnemen. Wordt dan het umcg of het ziekenhuis waar de cardioloog ook zit. Hij heeft het wel over plastabletten gehad. Nadeel van medicatie is dat de baby nauwlettend in de gaten moet worden gehouden. We wilde al geen 4e meer, maar voor mijn gevoel zou dat ook niet verantwoord meer zijn. Voor alle duidelijkheid, voor deze zwangerschap hebben wij toestemming gevraagd aan de cardioloog en die was oke. De cardioloog heeft aangegeven dat hij een notitie maakt in mijn dossier en dat ik ten alle tijden mag komen voor een hartfilmpje. Er is een grotere kans op hartritmestoornissen en als dat gebeurt en het lukt niet om zelf naar het ziekenhuis te komen dan moet ik 112 bellen. Hij gaf wel aan dat mijn hart er niet mee zal stoppen hierdoor maar het is wel de vraag hoe mijn hart zich gaat houden de rest van de zwangerschap. Ik word uiterlijk deze week teruggebeld over het vervolg. Mijn wereld is een klein beetje niet leuk.

1901 x gelezen, 4

reacties (21)


 • Yune

  Sterkte vrouwke Dat is iets waar je niet op zat te wachten

 • Assiral

  Jakkes... veel sterkte, en neem je rust!

 • Linde-1

  Wat schrikken zeg!

  Goed rust houden dus de komende maanden😘

 • M1518

  Wat vreselijk naar zeg! Wat een begin van het einde van een zorgeloze zwangerschap. Ook al weet je dat er een kans inzit vtv, toch ga je er niet vanuit....Gelukkig word jij goed opgevolgd. Als jij lichamelijk nu al zo uitgeput bent, waarom stop je dan niet gelijk met werken? Niet wachten totdat je echt niet meer kunt. Je hebt nog heel wat weken te gaan en nog meer kinderen rondlopen. Ik als werkgever en collega zou hier alle begrip voor hebben.

 • Florien84

  Wat je zegt is inderdaad waar. Het is voor mijn gevoel nu al een zwangerschap vol zorgen. Terwijl dit zo goed is besproken met de cardioloog.

 • Nog-even!

  Hè, wat vervelend zeg Ik hoop dat er een goede behandeling uitkomt. Nu maar heel goed voor jezelf zorgen

 • Florien84

  Ik hoop het inderdaad ook. Dank je wel.

 • My-two-Pride-and-Joys

  Dat klinkt best heftig! Denk vooral goed om jezelf en luister naar je lichaam. Sterkte meis, lijkt me heel stressvol allemaal!

 • Florien84

  Dank je wel.

 • Joep95

  Dikke knuffel 💜

 • Florien84

  Dank je wel.

 • Myrtheflower

  Ohjee. Weet je ook of er lange termijn gevolgen zullen zijn, of dat het weer bijtrekken kan?

 • Florien84

  Ze durven daar geen uitspraak over te doen. Het kan zijn dat het blijvend is, het kan ook zijn dat het na de zwangerschap iets beter wordt. Ze gaan nu kijken of ze enigszins kunnen inschatten welk trimester het meeste risico's heeft.

 • Tweede83

  Dat is wel even een domper. Gelukkig is het te behandelen en staat het je zwangerschap niet in de weg. Je word goed begeleid en er is goede controle ook voor de baby. Het is wel spannend hoe dit verder gaat. Wel jammer dat je niet 4 dagen meer zou kunnen werken, maar is allemaal maar tijdelijk. Wel een forse aanslag op je hart. Je bent in goede handen in het umcg. Dat is fijn. Sterkte..

 • Florien84

  Het werk maakt mij niet zoveel uit. Mijn werkgever is daar gelukkig voor verzekerd. Ik maak mij meer zorgen om mijn eigen hart en het feit dat ik nog heel veel weken moet.

 • Lady-Whistledown

  O jeetje wat een schrik. Maar het goede nieuws is wel dat je naar verwachting deze zwangerschap nog wel kan uitdragen. Dan maar even thuis zitten en extra controles. Mijn schoonzus had dat geluk namelijk niet.

 • My-two-Pride-and-Joys

  Ow wat erg, moest ze de zwangerschap afbreken?

 • Raintje

  Pff heftig zeg!

  Ik liep ook bij cardioloog tijdens zwangerschap.. Ik was cardiaal belast door zwangerschap, dus er was van te voren niets afwijkend aan mijn hart.

  Toch heeft uitei delijk de gynaecoloog, in samenspraak met cardioloog, besloten dat het niet meer verantwoord was om te blijven werken. Aangezien ik ook zo snel vermoeid was en eigenlijk niets meer kon. Ben toen met 12 weken al therapeutisch 3 x 2u gaan werken en met 26 a 28 weken volledig thuis.

  Ik wil. Je veel sterkte wensen.. Bewaak je eigen grenzen goed. 🍀

 • Florien84

  Dank je wel. Ik heb woensdag telefonisch contact met de cardioloog. Ik hoop dan ook te horen wat ze adviseren qua werk. En wat het plan wordt. Ik vind het momenteel moeilijk om te zien dat het goed komt. Juist omdat ik nog zo lang moet.