Morgen Vitaliteitsecho.. zenuwen!

Heyhey lieve allemaal! Morgenochtend is het zover...
De vitaliteitsecho. Volgens mijn eigen berekening ben ik morgen 7+4 zwanger.
Ik ben echt super zenuwachtig... wat kan ik precies verwachten..zal alles goed zijn..
Echt om gek van te worden haha
Hoe gingen jullie hiermee om?en ik hoor heel graag jullie ervaringen met een echo rond de 7 weken♡
Liefs! Fée

802 x gelezen, 3

reacties (15)


 • vr

  Hoe was je eerste echo gegaan? :)

  Ik vandaag NOD en verwacht niet dat ik zwanger ben.. Op naar ronde 10 voor mij!

 • Fec91

  Hoi,het ging super goed! Kon een uitwendige krijgen omdat ik slank ben, gelukkig, want maakte me best druk om een inwendige hahahha. Mooi kloppend hartje gezien! Over 2 weken ga ik voor de termijn echo, dan ben ik ongeveer 11 weken zwanger! Ik ga voor jou duimen op een zwangerschap dit jaar! fée

 • vr

  Gefeliciteerd! Geniet ervan <3 en dank je wel!

 • NorthA24

  Bij mij was de echo uitwendig met 7.5, zag er allemaal keurig uit en een kloppend hartje,

  klein boontje. Ik had ook geen lege blaas trouwens. Kan dus wel uitwendig maar er zijn ook verloskundige die gelijk inwendig proberen. En eerlijk, daar is ook niks spannends aan :) Het spannendste is denk ik of het hartje klopt of niet en dat is echt nog even afwachten. Veel geluk gewenst en ik hoop op mooi nieuws voor jullie :)

 • MaaikeT2

  Bij een inwendige echo maak je je onderlichaam vrij achter een gordijntje. Dan ga je op een stoel zitten met je voeten wijd in beugels, of je ligt op een bed met je benen gebogen bij de knieën.

  De echoscopist of de gyn doet ondertussen een condoom over het echo-apparaat, welke op een smalle dildo lijkt. Die ‘echo-dildo’ zit met een lang snoer aan de apparatuur vast. Bij de gyn staat een kleine monitor/computerscherm of tv scherm waarop hij in zwart-wit kan zien wat het echoding ziet. Jij kan zelf ook meekijken, ofwel op het scherm waar de arts op kijkt, soms ook op een eigen tweede scherm. De gyn of echoscopist doet vervolgens een dikke klodder doorzichtige gel op de echodildo, zelfde spul als bij een echo op je buik van buitenaf.

  Ik vroeg altijd of ik het echo-ding zelf mocht inbrengen. De gyn gaf hem dan aan mij, ik bracht hem in en daarna nam de gyn of echoscopist het handvat weer over. Als je dat niet vraagt, dan brengt de gyn of echoscopist zelf voorzichtig het echoding in je vagina. De gel voelt in het begin een paar tellen koud.

  De gyn/echoscopist draait er een beetje mee en je voelt ze soms een beetje duwen van binnen om beter beeld te kijken. Dit doet geen pijn. Alleen als ze heel hard moeten duwen (dat was bij mij bijna nooit en ik heb er veeeeeel gehad inwendig) kan het wat onaangenaam voelen. Pijnlijk was het bij mij nooit. Ondertussen vertelt de gyn je wat er te zien is en maakt meestal 1 of een paar afdrukjes voor je die je mee naar huis mag nemen.

  Als het klaar is haalt de gyn het echoding er weer uit. Pro-tip: Gebruik die papiertjes of doekjes die je krijgt om jezelf schoon te maken, desnoods achter het gordijntje, anders zit die smurrie ‘s avonds nog in je ondergoed! (Ik vond het de eerste keer gênant en deed het maar halfslachtig 😄) De restjes gel trekken niet in de huid en het plakt. Kan verder geen kwaad en je doucht het er thuis makkelijk af, maar misschien toch nog handig om te weten.

  Eventueel bespreekt de gyn of verloskundigen nog met je na wat er te zien was, daarna ben je klaar en kan je als het goed is op een roze wolk, verliefd naar je echofoto met daarop een kleine pinda starend, weer naar huis zweven.

  O ja: Je kan in de dagen erna wat licht roze, rood of bruin bloedverlies hebben. Dit komt doordat je baarmoedermond nu goed doorbloed is en bij lichte aanraking kan er soms een vaatje springen. Daar hoef je dus niet van te schrikken.

 • Fec91

  Hey! ahh heel erg bedankt voor je uitgebreide reactie! Voelt fijn om alvast een beetje te horen wat ik kan verwachten, ik laat morgen weten hoe het ging♡ x fée

 • Labello

  Wow wat een goede pro-tips, good to know!

 • Jojo91

  Ik had gisteren de vitaliteitsecho, bij mij kon het uitwendig. Er was een klein boontje te zien met een mooi kloppend hartje. Ik was 6+4 wk.

 • Fec91

  Hi! Oh wat fijn dat het bij jou uitwendig kon! Daar hoop ik stiekem ook op haha, ik zal het morgen zien! X fée

 • Jojo91

  Snap ik! Gewoon een goed volle blaas hebben, dat werkte in elk geval bij mij

 • Yune

  Laat maar rustig over je heenkomen, als er iets te zien is, dan is t van buiten een schimmetje, maar mocht ze een inwendige doen, dan wordt het beeld wat duidelijker. Geef aan dat je het spannend vind, dan houd ze er rekening mee

 • Fec91

  Hi ,bedankt voor je reactie:) inderdaad een goed idee om even te zeggen dat ik t spannend vind . Ben heel erg benieuwd hoe het gaat morgen 🤞 x fée

 • IJsblokje

  Spannend, wij mogen donderdag de 20e!

  2 jaar geleden, werd het een inwendige echo omdat de echoscopiste de kleine niet zo gauw kon vinden. Super spannend maar zo’n gek gevoel als je dat kleine vlekje op het scherm ziet!

 • Fec91

  Hi! Bedankt voor je reactie♡ Ohhh ook spannend voor jullie! Lastig hè dat wachten! Ik ben heel benieuwd naar morgen😄 x fée

 • IJsblokje

  Wachten duurt helaas altijd te lang, haha. Ik wens jullie, indien alles goed is natuurlijk, heel veel plezier morgen..