Vraagje

Hallo

Ik heb een peuter van 21 maanden. Ze is zeer ondeugend en ze kan heel lief zijn. Deze week heeft de crèche ons gebeld om te zeggen dat ze een kindje had pijn gedaan. Waar er redelijk veel bloed in aanpassing kwam. Ze hadden ook mij ge zegt dat ze nie echt weten hoe ze haar moeten straffen van ze lacht ze gewoon uit en ze loopt weg uit de hoek. Deze is allemaal besproken geweest met ons. Met de vraag van hoe wij ze straffen. Maar hier is dit ook zo. Ze lacht ons uit dat er niks aan de hand is en blijf niet in haar hoek staan. Mijn vraag is nu hoe straffen jullie u peuters van deze leeftijd. Wij eten nu voorlopig nie hoe we ze moeten straffen. Ik heb nu een beloningboek gekocht voor haar hopelijk helpt het haar een beetje mvg

518 x gelezen, 2

In Baby

reacties (4)


 • Nog-even!

  Een kind van die leeftijd lacht je niet uit. Het lachen is een reactie op het feit dat jij een ander gezicht trekt en je stem anders gebruikt. Duidelijk zeggen: "nee, dat mag je niet doen". Veel meer past nog niet bij de ontwikkeling van het kind.

 • Jojo91

  Klinkt niet heel gek hoor. Mijn dochter vind het meeste ook niet echt een straf. Als ik bijvoorbeeld tegen haar zeg: anders moet je op de trap. Dan zegt ze 'ja' en loopt vrolijk voor me uit. Negatieve aandacht is ook aandacht. Dus ik probeer haar gewoon uit de situatie te halen of ik pak iets af als ze wat heeft gepakt wat geen speelgoed is. Ze gaan consequenties vanzelf beter begrijpen.

 • B756

  Eentje zette ik op de gang, dat ging prima. De volgende kwam in die fase, ging ook op de gang en die begin doodleuk een feestje te bouwen. Schoenen uit de kast halen, klepperen met de brievenbus, de trap op... Die kreeg time out in het saaiste hoekje van de woonkamer. En dan zette ik hem rustig tien keer terug tot de lol er af was. Na een tijdje werkte die time out hoek wel.

  Het is erg verschillend per kind heb ik ontdekt. Ik heb er eentje waarbij waarschuwen, afleiden en praten best heel goed werkt. En eentje die daar totaal ongevoelig voor is. Belonen is helemaal 1 grote grap voor hem. Bij hem werkt directe straf het beste. Een time out, speelgoed afnemen en wegleggen, de tv uit, etc. Onze jongste lijkt ook die kant op te gaan, die reageert veel beter op 'straf' dan op praten of belonen.

 • Zeldawarrior

  Blijf rustig en consequent. Een kindje van 21 maanden begint pas net met het ontwikkelen van een geweten, dus je traint haar nu in wat wel en wat niet mag. En daar hoort bij dat ze gaat uitproberen of een grens echt wel een grens is bij jullie. De eerste paar keren zal ze dus de straf proberen te negeren en moet je eindeloos herhalen tot ze leert dat ze er niet mee wegkomt. Als het frustrerend wordt: zorg dat je het stokje af en toe van elkaar overneemt zodat je de verleiding weerstaat om heel boos te worden. Alle moeite die je er nu insteekt, betaalt zich straks dubbel en dwars terug. Succes! 🍀🍀🍀