Morgen 9 weken zwanger en symptomen nemen af

Ik lees ontzettend veel blogs over dit onderwerp. Maar de onzekerheid blijft steeds meer groeien.
Ik heb vorig jaar een miskraam gehad en dit was niet fijn verlopen. Tijdens mijn tweede echo zagen we dat het hartje gestopt was met kloppen.
Dit was al vlak na de eerste echo (6 weken) gebeurd. Nu ben ik weer zwanger en kan ik niet genieten.
Ik ben morgen 9 weken zwanger en voel bijna geen symptomen meer. Af en toe doen mijn borsten pijn. Ik knijp er zo vaak in dat ik er helemaal door gefocust ben.
Als ik blogs mag geloven hoeft het niet altijd wat te betekenen maar als je Google moet geloven staat er gelijk miskraam.
Ik vind het gewoon ontzettend moeilijk om positief te blijven, hebben jullie ervaring hiermee?

892 x gelezen, 3

reacties (10)


 • Mama-van-E.J.M

  Aah wat naar. Wanneer heb je weer een echo staan? Hier na onze 1e 5 miskramen gehad in 1,5 jaar en was toen ik zwanger was van de 2e (hij is inmiddels 6) kreeg ik meer echos en mocht ik bellen als ik onrustig was, mocht dan even komen hartje luisteren(kan vanaf 16 wk) of een echo. Daarna alltijd meer echos als standaard gehad bij de volgende kinderen omdat dit in t verlede gebeurt was, ik vond dat altijd erg fijn. En hou moed, na al die miskramen ben ik nu 35 wk zwanger van kindje nr 5🥰 nooit gedacht dat t toch zou goedkomen.

 • Hopefull1990

  Hoe waren jouw symptomen eerst?

  Hier helaas een negatieve ervaring. Ik moest veel spugen, was moe en veel misselijk. Bij mij nam het met 9.5 week af en met 12.2 weken kwamen wij er achter dat ons kindje overleden was met ruim 10,5 weken.

  Als je symptomen al nihil waren dan ook een positieve ervaring! Ik ben 3 zwangerschappen stront misselijk geweest en bij de laatste vrijwel geen klachten gehad. Op dit moment ligt mijn dochtertje van bijna 4 weken bij mij.

  Heel veel sterkte!

 • Lindaaaaaaaa

  Hier 2x 40 weken geen klachten gehad

 • Lady-whistledown

  Dat je klachten met negen weken afnemen is volkomen normaal. Fijn juist. Die kwalen zijn toch niet prettig. Je hormoonhuishouding komt rond die periode in balans.

 • Femfem157

  Kun je niet gewoon bellen voor een (extra) echo?

  Dat is uiteindelijk het enige dat je gerust kan stellen. 💚🍀

 • Janneke92

  Bij mij nam de misselijkheid rond 9.5e week/10 weken ook echt af. Verloskundige zei dat dan het Hcg-niveau ook iets normaliseert. Nu heb ik dagen dat ik weinig klachten heb en dan soms ineens weer wisselend met vlagen heel erg misselijk. Probeer inderdaad niet teveel te googlen (doe ikzelf ook hoor, maar ik raak er dan nog meer onrustig van...) en ik heb goede hoop dat je snel je weer zieker voelt 😘🤞

 • NJoy*

  Ik zit met hetzelfde, heb hiervoor 2 x een miskraam gehad, beide keren eigenlijk geen symptomen gehad en deze x heel veel.. maar sinds 2 dagen ook zo goed als geen klachten meer.. maakt me ook zo onzeker! Toch lees ik veel dat klachten afnemen en ik heb ook 2 goede echo's gehad. Ik probeer gewoon positief te blijven, hoe moeilijk ook. Gelukkig as. Maandag weer een echo dan zit ik op 11 weken. Wanneer heb je weer een echo?

  Probeer ook niet te veel te stressen en onthoud je goede echo dat geeft misschien kracht?

  Liefs 😘😘

 • Jeetje1

  Oh dit is zo herkenbaar. Voor deze zwangerschap heb ik 2 miskramen gehad en bij deze stopte de misselijkheid bij 9 weken ineens, terwijl ik bij mijn eerste tot ver over de helft heel ziek was. Ik werd daar ook zwaar gestrest van, maar het betekent echt helemaal niks. Ik zit nu op 38 weken en 5 dagen. Als je het echt niet los kunt laten, dan bel je vk voor een extra controle. Daar hebben ze echt wel begrip voor. Houd er alleen wel rekening mee dat je vlak na die controle ook weer net zo onzeker kunt worden. Ik werd er pas echt gerust op toen ik de baby kon voelen.

 • A_no_niem

  Ah meid, ik begrijp je spanning. Ik weet niet wanneer je voor het laatst een echo hebt gehad? Ik zou denk ik toch bellen met de verloskundige. Misschien kunnen ze even naar het hartje luisteren / echo maken, als jij hier zoveel stress door ervaart.

  Hopelijk blijft alles goed gaan met je kindje! 🍀

 • Bessiemama

  Mijn huisarts adviseert altijd kijk nooit op Google. Verder herken ik je onzekerheid ik heb dit ook gehad in het begin omdat ik in juli vorig jaar een miskraam had gehad. Ik merkte op het ene moment ook meer symptomen dan op het andere moment. Maar iedereen is anders.