Bang om te bevallen na deze nacht

Hoi allemaal,
Gisteren ben ik rond de middag gestript en had dan bijna 4 cm ontsluiting. 2u later begon ik krampen te krijgen in mn rug en onderbuik.
Deze nacht heb ik geen oog dicht gedaan. Ik had elke 5 minuten heftige weeën die ik echt moest wegpuffen. Alsook was ik onmens misselijk en heb ik meerdere keren overgegeven. Ook ben ik vanmorgen mn slijmprop verloren en heb ik erge druk in mn vagina.
Rond de ochtend stond ik op het punt om het ziekenhuis op te bellen. Ik voelde me zo slecht en dacht echt dat de bevalling begonnen was. Plots kwam er terug meer tijd tussen de weeën en nu is het zelf bijna helemaal weg. Nog 2 krampen per 30 minuten ofso wel nog steeds erg pijnlijk..
Ik zou normaal zondagavond ingeleid worden als hij deze week niet spontaan komt.

Nu ben ik eerlijk gezegd doodsbang om dit opnieuw mee te maken. Ik ben echt geen zielepoot en kan normaal goed pijnen verdragen maar dit was next level. Iemand wat advies of raad?
Alsook weet ik niet of ik nu best moet afwachten of beter toch eens naar het ziekenhuis bel omdat ik me nog steeds zo slecht voel..

3205 x gelezen, 5

reacties (20)


 • Blije-vrouw

  Inleiding vragen. Succes

 • mamavan4kidss

  hopelijk zet het gewoon door en probeer rust te zoeken voor je zelf

 • bekind

  Herkenbaar, bij mij zijn de weeën ook bij twee bevallingen tussentijds gestopt. Daar werd ik erg bang en onrustig van. Adviezen in de richting van angst van je afzetten en het hoort erbij... het is ontzettend goed bedoeld, maar het helpt je nu misschien niet (dat deed het bij mij niet in ieder geval ;). Ga voor jezelf na wat jij nodig hebt om weer rustig te worden. Voor mij was dat naar het ziekenhuis gaan (in overleg met de verloskundige), waar ze mijn angst serieus namen en pijnbestrijding beschikbaar was wanneer ik het nodig zou hebben. Bij mijn derde bevalling was de pijn heel anders. Elke bevalling is weer anders. Geef aan wat je nodig hebt en wees lief voor jezelf! Dan doe je het altijd goed.

 • -mamavanM-

  Hoe is het nu?

 • Joep95

  Ik heb zo'n vermoeden dat er dingen aan het gebeuren zijn. Zat er ook al aan te denken hoe het zou gaan..

 • Elineau

  Ik ben die dag op controle gegaan en had 7 cm al.. ze hebben toen mn vliezeb gebroken. Het was een lange en heftige bevalling. Mn zoontje zat vast en heeft een moeilijke start gemaakt. Ondertussen gaat alles goed en is hij al een weekje oud 🥰

 • Joep95

  Gefeliciteerd met je zoontje! In ieder geval was je 'werk' dus niet voor niets geweest gezien de 7cm ontsluiting. ;-)

 • Charliecharlie

  Het is ook next level. Maar het komt echt vanzelf goed. Er zijn altijd dingen als pijnstilling als het echt niet meer gaat. Het is vreselijk om weeën te hebben als het voor geen meter opschiet, als je progressie boekt is het beter.

  Het is moeilijk maar laat het los, je kan het :)

 • sannnnie

  Ik had zeker wel even gebeld beter te vaak dan 1x te weinig en iedereen gaat anders om met de pijn bij de 1e was ik ingeleid en zonder pijnstilling gedaan bij 2e was ik gestript on 11 sochtenfs en 3:00 snachts bevallen ook zonder pijnmedicatie

 • MemmievanT

  Ik had zeker gebeld, niet voor iedereen is het normaal dat je eerst erge weeën hebt en al 4 cm ontsluiting en dat je gestript bent, dat ze opeens weer ophielden. Echt even bellen, je kunt nooit vaak genoeg bellen, en liever te veel dan te weinig gebeld. Ik wil je niet bang maken hoor, maar bevallen is toch wel iets waar je echt even wat vaker voor kunt bellen. Al helemaal gezien jouw situatie.

  En tja die pijn, het hoort erbij. De ene ervaart het erger dan de ander. Ik heb ook een aardig hoge pijn grens, maar my god wat had ik een pijn. Ik heb op den duur morfine gehad in het ziekenhuis, omdat ik ingeleid werd en het bij mij zoooo snel ging, hadden ze laat door dat het zo heftig was. Dus vandaar morfine. En daar was het mee te doen. Je voelt het zeker nog, maar kalmeert omdat het niet zo’n heftige pijn meer is. Doen waar jij behoefte aan hebt op dat moment. Maar zeker even bellen

 • Soccer-Mom

  Probeer het anders te zien. Je hebt er al minimaal 4cm op zitten, misschien nog wel meer. Je zit dus al dichterbij de 10cm. Dat werk heb je dus al gedaan. Ik zou vooral proberen je rust te pakken. Bellen kan altijd nog en je kan altijd wel bellen voor advies. Ik vind het wel raar dat er nu al gestript is maar dat je zondag pas ingeleid wordt. Dan hadden ze je ook wel vrijdag aanstaande kunnen strippen of je morgen gaan inleiden.

 • Vlindermoeder

  Dit hoort bij bevallen. Kan het helaas niet mooier maken dan het is. Als de weeën nu afnemen, dan zullen het voorweeën zijn. Voordeel van in het zkh bevallen is dat je pijnstilling kunt krijgen.

  Succes!

 • MNAZ

  Helaas hoort dit erbij en beginfase valt nog reuze mee....maar onthoud je kan het zoals de miljoenen vrouwen voor jou en je krijgt iets moois voor terug.

  Je kan btw ook voor pijnstillers kiezen.

  Hier bij alle 3 zonder bevallen.

 • 2019baby.

  Toen ik gestript werd op 38 weken (ik had 4 cm opening) was dr ook zo bij mij paar dagen later werd het minder en op 39 w1 dag bevalling begonnen. Ja weeen kan echt pijnlijk zijn als het begint is het nog heftiger je kan ook wanneer het echt begint voor epidurale gaan bij mij hadden ze die te laat gezet echt afgezien van de bevalling maar je komt er wel door

 • Sharon

  Zonder komt de baby niet, keep that in mind.

  En geloof mij het kan echt heftiger ❤

  Bel je verlos/gyn en vraag om raad nu.

 • MarieSophie

  Asap naar het ziekenhuis zodra de verloskundige toestemming geeft en pijnstilling vragen/eisen. Ik vond die ruggenprik echt top!

 • Elineau

  Ookal zijn de weeën terug aan het minderen? Ben bang om terug naar huis gestuurd te worden..

 • Nog-even!

  Je bent bang om te bevallen, bang om weggestuurd te worden... Angst gaat jou niet helpen. Zet de angst aan de kant en accepteer de weeen. Door je ertegen te verzetten, duurt het langer en kunnen de weeen zelfs stoppen

 • Mama~linda~

  Gewoon het ziekenhuis bellen en dit beschrijven. Dan kunnen zij wel inschatten wat te doen. Succes en denk aan je kleine wondertje 🥰

 • Marjan1990

  Waarschijnlijk voorweeen en heb je misschien nu al meer ontsluiting. 4cm is al best wat. Dat is wel fijn. Zit je al bijna op de helft. En ze zeggen de eerste 5cm duren het langst!

  Als het weer gaat beginnen en je vind de pijn niet te doen dan neem je toch een ruggenprik. Die kan tm 6 cm dus dan moet je wel snel zijn.

  Je hebt al een heel stuk erop zitten dus goed gedaan. Nu lekker op bed en bijslapen!!