Rauwe garnalen eten

Ik had mijn zorgen ook al geuit in een andere groep, maar doe het hier ook nog eens...

Ik ben lekker op vakantie in Griekenland in een luxe hotel met redelijk goed eten.. nu had ik vandaag dus rijst met garnalen in tomatensaus. Een lekker bord vol! Toch vond ik de kleur van de garnalen een beetje verdacht, maar door de tomatensaus leek het nog wel een beetje roze. De ober vertelde me ook dat een zwangere dit goed kon eten.. toen ik mijn bord bijna leeg had, kwam de chef kok voorbij en vroeg ik het nog eens. Hij zei: oh ja, deze zijn inderdaad nog niet goed, maar je hoeft je er geen zorgen over te maken hoor... dit doe ik dus wel!

Kan wel janken...

981 x gelezen, 1

reacties (5)


 • Mama-van-meisje

  Garnalen zijn roze als ze gekookt zijn. De kleur van garnalen als ze rauw zijn kan ik denk ik t best omschrijven als soort van transparant maar ook weer niet helemaal. Als je rauwe vis hebt gegeten is het ook niet gelijk het einde van de wereld trouwens. Als hij bevroren is geleverd dan zijn de wormpjes die er mogelijk in kunnen zitten reeds onschadelijk gemaakt. Ook zou er listeria in kunnen zitten maar dat is ook lang geen vast gegeven. Je kan t beter niet eten. Maar t gaat niet per definitie fout als je t wel eet. In somige landen( waar de geboortezorg niet beroerd is, japan bijvoorbeeld) is somige rauwe vissen juist aangeraden tijdens de zwangerschap. Zou ik dan zelf weer niet doen. Maar t geeft wel weer dat het risico relatief is. Met rauwe garnalen is het risico op een voedsel vergifteging wel t groots van alle vis en week dieren omdat garnalen erg bederfelijk zijn. Een voedsel vergiftiging is echter vervelend voor jezelf maar niet schadelijk voor je kind.

 • ENBEEZET

  Ze waren een beetje grijzig van kleur...

  Voor de rest is de info wel handig om te weten! Heb verder nog geen last ergens van...

 • B756

  Mochten er bacteriën op zitten dan kun je er ziek van worden. Als je koorts krijgt, diarree krijgt of misselijk wordt, dan moet je even de huisarts bellen. Die kan dan een bloedtest doen om te zien of je die bacterie (Listeria) hebt en kan dan eventueel antibiotica geven om jou en de baby te beschermen.

  De kans is superklein dat je ziek wordt, waarschijnlijk waren die garnalen hartstikke vers, die hou je niet lang goed namelijk. Hou gewoon even in de gaten of je tekenen van voedselvergiftiging of griep achtige verschijnselen krijgt en dan trek je aan de bel. Maar stress is echt niet nodig. Misschien kun je de verloskundige even bellen of mailen, voor de geruststelling?

 • ENBEEZET

  Ik zal het in de gaten houden..

  Heb de vk ook maar even gemaild!

 • Chudo

  Oh jeej kan me je zorgen wel voorstellen. Ik had toen ik zwanger op vakantie was ook dingen gegeten waarvan ik later toch mn twijfels had.

  Gelukkig had ik een dag na terugkomt meteen de termijnecho wat mn zotrgrn weg nam.

  Ik zou voor nu proberen het los te laten en hopen dat je vannacht er niet beroerd van word!

  Geniet lekker van jullie laatste vakantie saampjes x