Deze taart is vrij van suiker en gluten. Maar heerlijk zoet door de banaan en amandelmeel en rozijntjes.
Je kunt natuurlijk ook cupcakes maken.
450 gram amandelmeel
1/2 tl zout
1/2 tl Baking soda (toko)
1 el kaneel
1 tl gemalen nootmuskaat
60 ml gesmolten kokosolie (toko)
2 rijpe bananen, geprakt
60 ml appeldiksap
5 grote eieren
300 gram wortels, geraspt
100 gram rozijnen
100 gram walnoten, gehakt
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Neem een ruime kom en meng hierin het amandelmeel, zout, baking soda en specerijen.
Kluts in een maatbeker de eieren los met de olie en appeldiksap en schenk dit bij het amandelmeel.
Als het beslag gemengd is, roer je de geraspte wortels, geprakte bananen, rozijnen en walnoten door.
Neem een ruim bakblik (30cm doorsnee of 30cm in het vierkant) en bekleed dit met een velletje bakpapier.
Zet het in de oven en bak in 40 minuten gaar of tot er een tandenstoker of mes schoon uit komt.
Laat een uur afkoelen en smeer er een frosting over.
Cream Cheese frosting
200 gram Monchou op kamertemperatuur
2 el honing
6 el room
Meng met een handmixer de Monchou met de honing en de room tot er een mooie, gladde frosting ontstaat.
Smeer met een spatel op de taart.
reacties (0)