Laatst had ik de vraag gestelt of ik rauwmelksekaas (leuk woord voor scrabble) wel mogt als ik het in een oven gerecht verwerk, zo tijdens de zwangerschap. Ik dacht namelijk dat ik die kazen in zijn geheel niet mogt maar had dus ineens het idee van, dat die bacterien de hitte van de oven niet zouden overleven. JA DUS ALS JE DE KAAS VERHIT MAG HET WEL. Heb ik al die tijd heel veel lekkere gerechten overgeslagen!!!!! Ik ben vegetaries en dus gek op kaas!!! Gisteren heb ik dus een gerecht gemaakt die ik graag wil delen met jullie.
COURGETTEPASTA UIT DE OVEN (4pers):
200 g rissoni (pasta in vorm van rijst, mag ook andere pasta zijn natuurlijk)
40 g boter
4 lente uitjes, in dunne ringen
400 g courgettes, geraspt
4 eieren
130 ml room
100 g ricotta
100 g geraspte mozzarella
80 g geraspte parmezaanse kaas
Kook de pasta gaar al dente en laat hem uitlekken. Verhit intussen de boter in een koekenpan, voeg lenteuitjes toe en 1 min bakken. Voeg courgettes toe en bak 4 min tot ze zacht zijn. En laat de groente iets afkoellen. Meng de eieren, room, ricotta, mozarella, rissoni en de helft van de parmezaanse kaas en roer het mengsel door de courgettemengsel. Breng het geheel op smaak met peper en zout. En schep het in 4 ingevette ovenschaaltjes van een halve liter. (niet tot de rand vullen) Bestrooi het gerecht met de rest van de parmezaanse kaas en bak de schaaltjes in 25 a 30 min op 180 graden tot ze stevig en goudbruin zijn.
Voor als je het wil proberen. Eet smakelijk!
reacties (0)