Baby`s hongeren zichzelf uit - HELP - KMA

Dag liefste mama's! Ik hoop dat er hier iemand te vinden is die misschien nog raad weet, want zowel de vroedvrouw als de kinderarts zijn ten einde raad, laat staan hoe ik mezelf voel...
Ik heb een tweeling, geboren 22 april, dus nu zijn ze een 10 en halve week oud. Zowel zoon als dochter gingen een geheel traject al af met wisselende voedingen. Van Nutrilon 1, naar Nutrilon AR, naar Nutrilon Omneo, naar mix van Nutrilon AR en Nutrilon Omneo, naar Nan AR, naar Nan Complete Comfort, naar Nutramigen, naar Novarice, naar Novarice met Nutrilon Omneo, naar Nutrilon Pepti, naar Nutrilon Prosyneo, en nu terug Novarice. Mijn baby's lijken stilaan op een chemische fabriek ofzo.
Nuja, wat is er gaande... Ze spuugden elke soort pap uit, soms met enorme stuwkracht. Ook stoelgang was problematisch, dus conclusie bleek: koemelkeiwitallergie. De Nutramigen vonden ze ronduit smerig, en ze dronken op hun 8 weken, nog minder dan toen ze een paar dagen oud waren. Daarom kregen ze Novarice, een iets mindere chemische smaak, maar ook dat moesten ze niet hebben. Ik mag het aanvullen met Nestlé Vanille Rijstvlokken, framboosjesaroma of aardbeienaroma, het gaat er niet in.
Mijn 2ling heeft dus het instinct dat hen liever laat uithongeren ipv pap te drinken die ze niet lekker vinden. En dat doen ze ook. We hebben al een hoop bezoekjes aan 2 verschillende kinderartsen gedaan zelfs, pH-metrie (zuurtegraad was ok), en kwamen uiteindelijk op voeding per maagsondes uit, omdat ze stilaan ondervoed geraakten en hoge kans op uitdroging met het warme weer geweest.
Kindjes terug mee naar huis, Nutrilon Prosyneo (enkel H.A., niet KMA), kwam er compleet uit telkens en een hoop gekrijs weer, dus nog steeds: KMA, en terug Novarice opstarten. Pepti hadden ze net gekregen in het ziekenhuis, maar was ook geen succes...
Ik heb inmiddels een babyweegschaal aangeschaft want ik moet hen 2x per week wegen, en anders krijgen ze flesjes met extra calorieën bij, als ik de KA goed begrepen heb. Dat is nu nog wat afwachten en observeren, maar het ziet er niet goed uit momenteel.
Nu wat is het resultaat? Terug Novarice, en dat willen ze niet. Ze drinken weer amper tot niet (en dan bedoel ik soms maar bvb 320ml per dag...) en liggen constant te huilen van de honger. En toch, weigeren ze. Ik slaap nog maximum 3 tot 4u per dag. Ik heb alles al geprobeerd, verschillende flessen, verschillende dikte van voeding gemaakt, zelfs tuitbeker, met het lepeltje, met een spuitje, enz... Dus...
Ik ben ten einde raad!!!
Is er iemand die enigzins nog een tip heeft, iets wat we over het hoofd zien?
Please

Lieve mama's,
Ik laat deze blog staan, indien er nog mensen zich hierin zouden herkennen. Deze hebben dan misschien wel wat aan al jullie lieve raad en ervaringen. Aan steunwoordjes en eventuele oplossingen. Heel erg ontzettend bedankt!!!
Ik heb nu nog een toevoeging, waar nog niemand mee op de proppen kwam. Het zou wel eens kunnen, dat het probleem dus niet ligt bij de smaak van de pap maar iets totaal wat anders. En oh wat vind ik het vreselijk dat ik het zelf niet eens eerder doorhad als mama. Maar ook geen enkele arts wees me op dat mogelijke probleem. Tot de vroedvrouw ermee kwam aanzetten. 'En zouden ze een te korte tongriem of lipbandje kunnen hebben?'....
My god, ja!!!
Bij mij werd de tongriem geknipt na de geboorte (die was zo kort dat ik amper kon huilen), maar nu blijkt dat genetisch te kunnen zijn. 🤦🏼‍♀️
Na een beetje friemelen bij mijn 2 schaapjes, merkte ik BEIDEN op: zowel de tongriem al het lipbandje is te kort! Deze komende week gaan we dus naar de specialist.
En laat ons hopen dat daarmee alles van de baan is!
Bedankt voor alle reacties!!! 💋❤
Liefs

2582 x gelezen, 5

In Baby

reacties (71)

1 2 • Soccer-Mom

  Al geitenmelk geprobeerd? Ik groeide als baby ook niet. Pas toen ik geitenmelk kreeg, ging het goed. Nu woonden mijn ouders op het platteland en moljen ze een geit maar geitenmelk is ook hier en daar te koop. Er is geen sprake van reflux? Al zou je denken dat de kinderarts dat ook wel zou bekijken.

 • 2019baby.

  En hoop dat het snel beter gaat want ik weet hoe zwaar het is mijn eerste was zo en lmet 1 baby is het al heel zwaar zo met 2 weet ik niet hoe je het doet maar geef ook optijd aan wanneer het even niet lukt want anders ga je er onderdoor..

 • 2019baby.

  De melk dat zonder koemelk eiwitten is ook zuurder en viezer van smaak ' probeer is een koekje er in te zetten dat oplost?(betterfood) met de neocate melk dat is op voorschrift. Je betaald 11 euro voor 400 gram normaal 45 euro maar de ziekenkast komt er tussen.

  Hier moest ze de vanille en de honing enzo ook niet hebben met de koekje gaat het goed ' ze zijn wat jong van u maar denk dat het beter is dan niks willen eten en als de ka je zowiezo aanraad om het dikker te maken ..

  Bij de oudste moest ik al op 3 maanden proberen met de groentenpap omdatt ze ook veel problemen had met de melk en dan nog verborgen reflux mischien moet je dat is vragen aan jullie kinderarts.

  Kan het ook niet zijn dat ze reflux of verborgen reflux hebben ? Mijn eerste had koemelk allergie en verborgen reflux en krijste en at slecht en ook zoveel geprobeerd. De tweede heeft koemelk allergie maar nooit echt veel geweend een zalige baby tegen over de eerste. Mischien is overleggen en gaviscon proberen als ze refluxx hebben doet hzt ook echt pijn om te eten bij ons doet maagzuur al pijn. Ik zie dat je van belgie bent zou naar leuven gaan hebben ze het beste geholpen was voor ons een stukje rijden maar daar hadden ze direkt de oorzaak terwijl zoveel dokters in onze buurt maar iets anderd zeiden..

 • moedervanzeven

  Hoi wat een herkenbaar verhaal. Hier ook een van mijn meisjes die zo weinig dronk. Alle soorten voeding geprobeerd zonder resultaat. Hoe minder ze dronk hoe vrolijker ze was. Echt ongelofelijk. Alleen in de nacht was het huilen geblazen omdat ze toch honger had. Wat hier toen ineens hielp was de gele verpakking van de kruidvat. Hypo allergieën. Ik maakte flesjes van 120 water met vier schepjes voeding en daarbij 2 schepjes johannesbroodpitmeel. Dit gaf ik met de brown fles en daarop dr difrax speen maat m. Een hele puzzel maar ze begon te drinken. Vaak dronk ze eerst 60 en dan een kwartiertje later maakte ik een nieuw flesje van 60 met twee schepjes voeding en 1 schepje johannesbroodpitmeel. En wonderbaarlijk genoeg dronk ze die dan ook. Het was niet zoals het meest hoort maar ze kreeg op die manier iig meer binnen dan 300 per dag. En het spugen was ook veel minder. Hoop voor je dat je wat aan mijn verhaal hebt anders mag je me altijd een bericht sturen. Heel veel sterkte. Poepen werd met deze voeding ook veel beter.

 • Frie

  Wat naar zeg! Het lijkt me heel moeilijk! Donormelk kwam ook direct in mij op. Daarnaast zat ik ook te denken aan een pre-logopedist. Vaak zeer vakkundige mensen en veel ervaring op het gebied van baby’s en voeding binnen krijgen! Veel sterkte!

 • Wisterias

  Ik stuur je een pb. Hier ervaring met een baby met KMA

 • LiesP

  Het is waarschijnlijk compleet onverantwoord maar mijn moeder raadde me aan een beetje suiker in de pap te doen....moedermelk smaakt zoet, kunstvoeding veel minder

 • Alisya

  Misschien nanny care proberen? Lijkt het meeste op moedermelk. Ze hebben ook halve blikken, dan kun je die eerst uitproberen. Lekker zoet en licht verteerbaar.

 • Mammabear

  relacteren en dan zelf geen km?

 • Summer89

 • eva...

  Heel ander verhaal, omdat mijn zoon borstvoeding kreeg en geen KMA had, maar mijn jongste heeft altijd vertikt flesjes te drinken. Omdat hij meer dan 12% afviel moest hij bijgevoegd worden met gekolfde melk, wat hij al niet deed en hoewel we hem met enige regelmaat vde fles aan bleven bieden, heeft hij nooit uit een fles, tuitbeker of iets anders vergelijkbaars gedronken. Best lastig toen ik eenmaal aan het werk ging: hij werd toen 2 dagen bijgevoegd met theelepel en al vrij vlot met kleine cupjes en later glazen/bekers. Hier lag het dus niet aan de smaak.

  Met KMA moet je met moedermelk ook nog uitkijken dat het wel melk is van iemand die geen koemelk eiwit gebruikt, toch?

  Sterkte met de zoektocht!

 • Liek89

  Neocate was het enige wat hier hielp. Heb je ook met smaakjes (vanaf 1 jaar in ieder geval), geen idee of ze al smaakjes hebben als ze zo jong zijn.

 • 2019baby.

  Nee de neocate onder 1 jaar is echt zuur maar idd het helpt echt wel als ze koemelk allergie hebben ..

 • Amatullaah

  Waarom is donormelk de laatste optie? Dat is het beste voor je babies.

  Verder veel sterkte gewenst, ik heb me een jaar geleden ook aangemeld als donormelk geven maar helaas geef ik nu geen melk meer

 • Een-meisje-erbij

  Hier zou het nooit een optie zijn. Vind het gewoon geen fijn idee.

  Toen het bij mij niet lukte, kwam geen druppel uit. Ben ik meteen aan de KV gegaan.

 • LiesP

  Het is waarschijnlijk compleet onverantwoord maar mijn moeder raadde me aan een beetje suiker in de pap te doen....moedermelk smaakt zoet, kunstvoeding veel minder

 • Summer89

  Waarom dan niet gewoon moedermelk geven?

 • N22

  Oei wat erg, kan het misschien zijn dat het niet aan de melk ligt maar daar een onderliggende probleempje is ergens?

 • Summer89

  Borstvoeding? Als je zelf niet kun geven dan van een donor?

 • Aman1987

  Precies mijn gedachte, eventueel donormelk proberen...

 • Joep95

  Geen tip, maar sterkte dappere mama. ❤️

 • Florien84

  Ik zou eigenlijk bijna terug gaan naar de basis. Normale voeding maar van een ander merk. Ze hebben al best wat verschillende dingen gehad. Misschien gaat het nu wel goed met de normale voeding.

 • Kleintje2016

  Voor t idee.... 32 jaar geleden werd ik geboren. Dronk niks tot bijna niks. Weigerde elke fles met 3 maanden. Mijn moeder moest toen beginnen met rijstpap op een lepel, groentepuree etc. Met 6 maand at ik vla en boterhammen. Van toen af niks meer aan de hand.

 • Kleintje2016

  Voor t idee.... 32 jaar geleden werd ik geboren. Dronk niks tot bijna niks. Weigerde elke fles met 3 maanden. Mijn moeder moest toen beginnen met rijstpap op een lepel, groentepuree etc. Met 6 maand at ik vla en boterhammen. Van toen af niks meer aan de hand.

 • Lindaaaaaaaa

  Heftig . Mijne is overgegaan van pepti naar de hero. Ging gelijk goed, gelukkig

 • Double-Trouble-88

  Was de smaak van de Pepti geen succes dan, of andere klachten? Ja het kan wel eens een zoektocht zijn, maar dit wordt stilaan een naald in een hooiberg 🙈 Liefs 💋

 • Lindaaaaaaaa

  Had de mijne geen last van. Die eet alles hihi. Reflux bleef nog wel. Is na 7 maand pas weg. Moest andere proberen en dit ging goed.

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  neocate. en dan die met een smaakje variant.

 • Double-Trouble-88

  Dit kwam inderdaad al naar voor tussen de voorgaande reacties. Ik leg het zeker voor aan de KA, en wie weet... 🤞 Dankjewel 💋

 • yune

  Donormelk, is de enigste optie, als alle andere zaken zijn uitgesloten.

 • Double-Trouble-88

  Dit is inderdaad al enkele keren vermeld. Ik zie het ook als laatste redmiddel. Maar het is fijn om te weten dat er toch nog een mogelijkheid is alleszins... Maandag contact nemen met de KA en alle tips hier, eens voorleggen. Bedankt 💋

 • Linde-1

  Hebben ze al op reflux getest?

  En ik zou een osteopaat nog even proberen. Bij beide kindjes hier geholpen.

  De eerste had reflux en ik had op gegeven moment medicijnen, maar die hielpen een klein beetje. Na een paar bezoekjes osteopaat ging het een stuk beter.. rug en nek zaten zo vast dat dat ook deels het spugen veroorzaakte.

  Jongste uit voorzorg mee heen gegaan, en osteopaat vond hem er niet goed uitzien.. hij had verder niet iets vast zitten, maar dronk niet goed. Bleek ook amper te zijn gegroeid. Zij gaven aan dat lipbandje en tongriempje erg strak waren. Ben met de 2e niet vaak geweest maar ben nog steeds blij dat ik ben gegaan en dat zij me toch geholpen hebben.

  Succes, wat lastig zeg dat ze niet goed groeien.. hopelijk vind je snel de oorzaak😘

 • Double-Trouble-88

  Ik had mijn post nog veel uitgebreider moeten maken haha, want niet alles staat er dus in. Osteopathie volgen we, alsook kinesistherapie. Refluxtest meet enkel de zuurtegraad, en ze zouden last hebben van niet-zure-reflux. Blijkbaar bestaat dat ook, maar daar helpt bvb Omeprazole niet aan, want dat pakt het zuur aan 🤷🏼‍♀️

  Tongriempje is bij 1 van de 2 ook geknipt moeten worden. Dat is nu ook geen handigheidje dat erbij komt, want zoonlief vindt nu de bewegingsvrijheid van zijn tong geweldig en draait het langs alle kanten om zijn speen heen, een geweldig spelletje vindt hij het 🙈

  Hun groei blijft nu wel binnen de perken volgens de curves, al vindt de KA het niet zo goed. Ik geraak er soms zelf niet meer aan uit. De ene zegt het zo, de andere zegt het anders. En ikzelf als moeder, kent hen het beste en moet mijn gevoel volgen, maar blijf momenteel tegen een muur aanlopen. Dat ze maar snel wat ouder zijn (en gemakkelijker hihi) 💋

 • Linde-1

  Pff, ja je kan ze dan wel groot kijken he! Dat ze straks gewoon brood enz kunnen eten. Nog even volhouden 😘

  Voeding waar mijn zoontjes veel aan hadden was Hero nutrasence comfort

  Ook het zoontje van een vriendin had uiteindelijk de Hero nutrasence. Zoontje wilde ook geen melk drinken en dit merk dronk hij uiteindelijk wel.

 • Double-Trouble-88

  Van die pap heb ik nog nooit gehoord. Maar ik noteer ze mee op het lijstje voor de KA. Die zal me graag zien komen met mijn waslijst haha. Straks ben ik nog een ervaringsdeskundige qua babyvoeding 🙈🤣 We vinden wel IETS! 💋

 • Linde-1

  Haha, ja is gewoon een ander merk melk, net zoals dat Nutrilon een merk is.

  Hero Nutrasence, wel de blikken had ik hiervan, niet de kartonnen pakken van Hero die hebben weer andere samenstelling volgens mij. Staan vaak wel vlakbij de Nutrilon. Er staat een beertje op het blik, de comfort heeft een groene voorkant.

  Wie weet helpt het bij je kieskeurige kindjes. Bij die van mijn vriendin wel in ieder geval, ook al zo'n kieskeurige baby was dat.

 • E87

  Er zijn ook facebook pagina’s voor prematuren waar wel eens moedermelk wordt aangeboden. Dat is dan alleen niet getest zoals via de moedermelk bank maar wordt toch veel gedoneerd ook via die weg. Mocht je eens willen proberen of t werkt, ik heb nog wel wat in de vriezer 😘

 • Double-Trouble-88

  Het is heel aardig dat je zo begaan bent met de baby's en wilt helpen, bedankt 💋 Maar ik denk dat ik overschakelen naar moedermelk nog even als laatste redmiddel moet zien 🤔 Wat moeilijk allemaal. Mijn roze wolk is toch niet zo roze meer haha

 • wildflower

  Waarom als laatste optie? Mijn eerste reactie was ook moedermelk. Heb je geen vrienden, kennissen of familie die toevallig borstvoeding geven?

 • Ckp

  Heftig allemaal, hier ook een tweeling die slecht flesjes dronken.. alles wat jij benoemt aan tips ook gedaan alleen bij ons spuugde ze t niet uit maar aten gewoon niet. Dit ging beter toen we hapjes gingen doen dat vonden ze wel lekker en nu zijn ze 1,5 en eten ze normaal. Zijn nog steeds aan de magere kant! Ik vind het knap hoe je t doet. Hou vol het komt goed. Sterkte.

 • Double-Trouble-88

  Wel, het begon met het uitspugen van de niet-KMApap, maar nu drinken ze gewoon echt niet goed meer. De eerste ochtendfles gaat goed (hun nachtslaap is best wel ok, dus veel tijd tussen laatste en eerste fles), maar vanaf dan, gaat het steeds bergaf en drinken ze tot het hongergevoel weg is, maar niet tot ze volledig voldaan zijn. En tegen de avond op, willen ze het gewoon bijna niet meer. Je geeft me wel hoop, want we mogen uitzonderlijk vroeg (op 12 weken, dus nog anderhalve week geduld) starten met groentenpap. Hopen dat dat wél goed lukt🤞💋

 • mamavananouk

  Stomme vraag misschien maar kost het drinken uit de fles ze misschien te veel energie ? Dat het met andere speen of fles beter gaat? Dat ze smorgens nog wel energie hebben om fles leeg te lurken maar naar mate de dag vordert ze te moe ervan worden .

 • Ckp

  Ik ga duimen voor je.

  Toen die van mij nog volledig flesvoeding kregen drinken ze denk ik 400ml over de hele dag. Is iets meer als die van jou maar ook niet heel veel. Dat ze uit het ziekenhuis kwamen dronken ze met moeit 50 ml en dan 7 voedingen.

  Je doet t goed en hou ze in de gaten... succes

 • Double-Trouble-88

  Dat is zeker geen stomme vraag. Ik heb mezelf dat ook al afgevraagd, en heb daar ook allerlei opties in getest. Uiteindelijk heb ik al 7 soorten flessen geprobeerd, en heb ik meer dan 100 euro aan flessenspeentjes liggen 🤷🏼‍♀️. Daar blijkt het dus niet aan te liggen, want ze nemen best elke soort speen aan hoor, maar het resultaat blijft hetzelfde. Grtjs 💋

 • Mae-Lee

  Hoi,

  Mijn jongste heeft hier Novalac Allernova AR gekregen in combinatie met omeprazole. Zij was een baby met zware reflux en kma.

  Het is een dikke pap en ze had sowieso al problemen om stoelgang te maken maar dat losten we op met 10ml extra water en glycerine suppo's.

  Qua smaak is deze pap redelijk te doen, stinkt wel maar is echt minder "vies" dan nutramigen.

  Heel veel succes 🍀

  Hopelijk komt alles snel in orde 🍀

 • Double-Trouble-88

  Hey, Omeprazole kregen ze ook al, maar ze hebben blijkbaar niet-zure-reflux, en dat geeft de pH-metrie niet aan, aangezien die enkel de zuurtegraad meet. Omeprazole pakt het zuur aan, dus had helaas geen nut voor ons. Glycerine heb ik ook al een paar keer moeten gebruiken, met al die wissels van pap, denk ik dat hun darmpjes het ook niet echt meer zien zitten 🤷🏼‍♀️ Novalac is wel erg duur met een tweeling vrees ik. Tenzij er een mogelijkheid is op terugbetaling als "behandelende pap". Dat weet ik nu eigenlijk niet 🤔

  Dankjewel voor de tip 💋

 • Mae-Lee

  De Novalac allernova ar is niet opgenomen in die lijst. Heb daar meerdere malen contact voor gehad met het ziekenfonds maar zolang die niet in de lijst is opgenomen wordt die helaas niet vergoed.

  Vaak kan je via tweedehands wel potten overnemen, dat drukt de kost ook al wel een stuk.

  Ik zag ergens in de reacties iemand die de Hero pap aanraadde, die verkopen ze voor zover ik weet niet in België. Natuurlijk online bestellen gaat wel hè.

  Veel succes 🍀

 • Trotsemama<3

  Geen tips alleen een hele dikke knuffel voor een mama die t beste wilt voor haar kindjes.

  Je doet t fantastisch en t moet ongelofelijk zwaar voor je zijn.

  Sterkte ❣

 • Double-Trouble-88

  Ach hoe lief! Dankjewel 👌 Een bemoedigend woordje kan ook al veel doen om de draagkracht te behouden 💋

 • Trotsemama<3

  ♥️♥️♥️

 • MaaikeT2

  Meid wat zwaar, wat zal jij gesloopt zijn. Ik heb verder geen tips, behalve misschien het onzinnige idee om te kijken of je je borstvoeding nog terug op gang kunt krijgen (met hulp van lactatie kundige en arts). Het schijnt dat sommige adoptiemoeders dit met tabletjes opwekken voor de hechting met hun adoptiekind. Is alleen wat ver gezocht als oplossing. Aan de andere kant: jullie situatie klinkt ook wel echt heel dramatisch. En loodzwaar. Sterkte meid, hopelijk heb je iets aan de andere tips hier.

 • Double-Trouble-88

  Ik zie dit niet echt gebeuren. Ik had op zich eigenlijk al zero productie. Niet bij mijn oudste zoon, en niet bij deze 2 ukjes. Gelukkig mogen ze op 12 weken al starten met hun groentenpapjes, erg jong majaah... Dan hebben ze toch vitamientjes binnen (tenzij ze ook op dat vlak erg kieskeurig zijn, dan wordt het helemaal 1 groot feest haha) Bedankt 💋

 • Tissie

  Hij werd al eerder genoemd, ik zou ook donor moedermelk overwegen als het zo'n drama blijft. Moedermelk van een moeder die een speciaal dieet volgt is het meest natuurlijk en makkelijkst verteerbaar voor baby's. En het lijkt heel gek maar als het werkt🤷🏻‍♀️

  Mijn zoontje heeft melk gehad van een aangetrouwde nicht en ik heb zelf melk gedoneerd aan een vriendinnetje voor haar dochter😊

 • Double-Trouble-88

  Ik wist niet eens dat donormelk bestond. Wel een goed idee, als laatste redmiddel 💋

 • Ikbengewoonik

  Geitenmelk?

 • NewBaby2018

  Geiten melk heeft de zelfde soort eiwitten als koemelk. Dus daar krijgen ze ook reactie op als ze KMA hebben. Kan het lichaam moeilijk verteren.

 • Double-Trouble-88

  Het klopt wat NewBaby2018 zegt hierover. Dit had ik de KA ook reeds gevraagd, je moet het maar weten hé 🤷🏼‍♀️ Uiteindelijk gaat een mens alle opties beginnen afzoeken, maar dit zal em niet worden helaas 🤷🏼‍♀️💋

 • Duivelse-badeend

  Neocate. Die mis ik sowieso in je rijtje en als ik zo lees hebben ze meer wisselingen qua voeding gehad dan dat ze oud zijn in weken. Hou langer vol dan een week. Baby’s moeten wennen aan een smaak van een andere voeding.

  Neocate is de meest hypoallergenen voeding die er is. Bestaat uit aminozuren en is zeer makkelijk verteerbaar. Komt het eruit dik het in met gelilact (ik vermoed dat je uit België komt gezien de novarice anders kan je dit in België bestellen.) schrik niet met gelilact wordt de ontlasting gelei achting maar t werkt.

  Probeer die combi en hou die combi even vol. Doe dit uiteraard wel in overleg met de kinderarts. Het is de enige combi die mijn ernstig allergische meisje met reflux binnen hield zonder ellende.

 • 3-Prachtigekinderen

  Ik sluit me hier bij aan. Wij hebben een zoontje die ook KMA had. Hij wilde ook niets drinken, vond alles vies. Neocate ging nog het beste. Hij heeft toen hij 7maanden was ruim een week in het ziekenhuis gelegen met ondervoeding. In totaal ook 1 jaar een sonde gehad. Nu is hij bijna 3, helemaal van de KMA af en hij eet het beste van mijn 3 kinderen.

 • Double-Trouble-88

  Ochhh, het zijn de Nestlé Vanille rijstvlokken idd, dat wist ik helemaal niet... Is me ook niet vermeld geweest, de KA zei enkel dat ik de dikke pap moest aanhouden 🤷🏼‍♀️ en soms komt het er na 3u nog uit... Toch niet waterdun hoor, maar Novarice is op zich ook al ietswat smeuïg...

  Jij hebt ook al een zoektocht gehad met je meisje, als ik het zo lees. Maar gek toch, hoe die ingebouwde radars werken hé.

  Hier legde de kinderarts het oorspronkelijk uit, dat de kindjes zich voelen zoals wij ons zouden voelen na het eten van een slechte mossel. Maar dan echt elke keer opnieuw. En dan komen we nu op een punt dat de KA zegt dat we met het gehuil gaan moeten leven, dat we geen opties meer hebben, want wat ze mogen, willen ze niet en wat ze willen, mogen ze niet. 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ liefs 💋

 • NewBaby2018

  Dit

 • Double-Trouble-88

  Neocate heeft toch ook een vieze smaak? Die 2 ukjes van me, zijn heel erg kieskeurig 🤷🏼‍♀️. Gelilact ken ik persoonlijk niet, maar telkens ik vroedvrouw of KA vraag hoe ik de pap kan indikken, lijken die Nestlé vlokken precies de enige optie. Bij mijn oudste zoon, moest ik ook johannesbroodpitmeel gebruiken, maar dat raden ze al helemaal af 🤷🏼‍♀️

  Grtjs 💋

 • Duivelse-badeend

  Neocate komt het dichtste in de buurt van gewone voeding van alle koemelk vrije voedingen. Ik kan het weten heb ze allemaal geproefd 😂. Daarnaast zal je kindje bij de juiste voeding echt gaan drinken ondanks de smaak omdat het lijfje dan niet meer hoeft te vechten.

  Gelilact is niet heel erg bekent. Ik moest in eerste instantie indikken met johannesbroodpitmeel maar hier bleek m’n meisje allergisch voor te zijn. Toen ben ik gaan zoeken naar alternatieven omdat ik absoluut geen maagzuurremmers wilde hebben. Na lang op internet struinen kwam ik uit bij gelilact. Het is even oefenen om hiermee in te dikken want het klontert snel maar dit heeft ze maaaaanden gehad. 1 keer greep ik ‘mis’ voor een heel weekend en dat weekend kwam het maagzuur uit haar neus. Sindsdien gaviscon in huis maar nooit hoeven gebruiken verder.

  Ze is inmiddels 2,5. Ontzettend allergisch voor van alles en nog wat en van de neocate af maar de reflux is weg.

  Het is alleen een tip omdat ik je zoektocht herken 🙂. Hier kende artsen gelilact niet en heb ik op m’n strepen moeten staan voor de neocate. Maar nogmaals een voeding moet je minimaal 2 weken de tijd geven voor je kan zeggen of het wat is. Al die wisselingen werkt nu tegen je omdat elke wisseling weer krampen etc met zich mee kan brengen....

  Maar goed ik kan je vertellen dat neocate echt prima smaakt zeker als ze novarice hebben gehad.

 • Double-Trouble-88

  Ik ken het haha, ik proef ook echt alles wat mijn kindjes binnen krijgen 🙈. Ik ga Neocate en Gelilact wel eens vermelden bij de KA, wie weet... Maar ik ga eerst nog een weekje deze pap proberen aanhouden. Die laatste wissels, waren schandalig snel op elkaar en ik voelde me er echt slecht bij, het is gewoon niet correct hé, (15/6, 22/6, 24/6, 25/6, 26/6 en 29/6)... En 2 van de wissels waren dan nog omdat ze in het ziekenhuis gemist waren, en halverwege een flessenvoeding de kamer binnen kwamen om te melden dat ik meteen moest stoppen met geven 🤦🏼‍♀️

  Gaviscon was hier een ramp, die moeten ze echt niet. Ik dacht, hmmm, met bananensmaak, moet meevallen. Maar die nasmaak... Ik moet ze ook niet hoor haha! 💋

 • Duivelse-badeend

  Waarschijnlijk willen ze het dan ook niet omdat het geen verlichting geeft. Als ze geen zure reflux hebben heeft gaviscon geen meerwaarde 😉

  Ik heb nog een baby gehad met zure reflux (niet verborgen kwam er echt uit) hij kreeg Zantac. Echt goor spul maar hij nam het want het gaf een onmiddellijke verlichting. In dat opzicht hebben ze een ingebouwde radar.

  Hier kreeg m’n meisje pas neocate met 4 maanden en dat was zo’n verlichting..... het krijsen stopte, ze had geen gebalde vuistjes meer en ze was geen plank meer. Ze zakte als plumpudding in elkaar met open handjes en sliep meteen!

  Achteraf gezien had ik het veel eerder moeten doen maar ja..... ze heeft t spul ruim 2 jaar gedronken en van de ene op de andere dag was het opeens over toen wilde ze niet meer. Sindsdien nooit meer een vorm van melk erin gekregen 😂. Haar kma is nog steeds flink aanwezig maar ook amandelmelk of havermelk pakt ze niet. (M’n meisje verdraagt geen soya of rijst en zo nog een waslijst meer). Maar er komt echt een oplossing Meis ondanks dat je nu door de bomen het bos niet meer ziet.

  Ps die rijstvlokken (ik neem aan dat je die rijstebloem pap bedoelt) die worden weer dun in de maag. Dus hoe dik je het ook geeft in de fles zodra het in de maag komt wordt het weer zo dun als water. Zou goed kunnen dat ze daarom blijven spugen.

 • Roos.2

  Wat ontzettend vervelend! Zoveel voedingen en geen 1 die ze lekker vinden. Hebben ze toevallig ook al gekeken naar de maaguitgang? Het kan komen dat deze verdikt is en dat alles weer wordt uitgespuugd en ze eigenlijk vol zitten. Thuis hebben alledrie de kinderen KMA. De jongste was en is ook een enorme spuger. Nu krijgt hij Neocate en drinkt dat wel. Ook niet van harte altijd, maar hij groeit nu eindelijk. Hij heeft ook reflux, maar hij is ook verder onderzocht op zijn maag. Hij zat op het randje om geopereerd te worden. Gelukkig was dat net niet nodig, maar als het had gemoeten dan was ik daar ook akkoord meegegaan.

  Zijn met hem naar een osteopaat geweest en naar een klassieke homeopaat. Vond het wel wat zweverig, maat het hielp hier wel. Na 6 maanden kan ik nu eindelijk zeggen dat hij genoeg drinkt. Bieden hem ook water aan en dat drinkt hij prima.

  Voel je niet schuldig, je doet echt je best. Ik snap dat het heel frustrerend en vermoeiend is. Geef dat ook aan. Denk aan jezelf! Misschien kunnen ze opgenomen worden in het ziekenhuis om tot een oplossing te komen en onderzoek te doen. Geef het aan! Je bent echt geen slechte moeder, maar volgens mij ben je helemaal 'op' van alles. Ik begrijp je prima. Bij mij ging het maar om 1 baby, jij hebt er twee.

 • Double-Trouble-88

  Dat is inderdaad niet onderzocht. Ik had de KA wel gevraagd of het wat zou zijn, als ik me bij een gastro-enteroloog zou informeren, maar de KA zei dat dat hoogstwaarschijnlijk geen nut zou hebben. Dus liet ik het maar zo 🤷🏼‍♀️. Ik word eigenlijk al behoorlijk op kosten gejaagd, dus ik dacht, als het geen nut heeft, ga ik niet... Osteopathie volgen ze wel, alsook kinesistherapie (afgeplat hoofdje). Ik doe overal mijn verhaal, maar niemand lijkt er veel verder in te kunnen helpen.

  Neocate stond ook al op mijn lijstje van niet-geprobeerde-papjes, maar Novarice valt eigenlijk zelfs best mee van smaak tov. Nutramigen, en die moeten ze al niet. Neocate is ook niet geweldig van smaak helaas 🤔 Ik heb 2 heel kieskeurige schatjes, dat belooft nog voor de groentjes!!!

  Dankje 🥰

 • Anoniempje321

  Precies om deze rede zou ik een second opinie aanvragen bij een andere KA. Ik heb hier zelf geen ervaring mee maar mn neefje heeft dit wel gehad en moest geopereerd worden. Klinkt echt precies hetzelfde. Spuugde alles ook weer uit omdat het simpelweg niet zn maag in kwam. Wilde toen ook niet meer drinken omdat het (denk ik) ook zeer onprettig en pijnlijk was.. Nu gaat alles weer helemaal goed met het ventje!

  Succes mama!

 • Mamavandriedametjes

  Is borstvoeding van een donormoeder wellicht een optie? Van de moedermelkbank.. misschien kunnen ze dat wel verdragen?

 • Double-Trouble-88

  Och geen idee dat dit bestond. Ik vind het idee misschien wel wat gek, maar niet slecht. Het kan wel een eventueel laatste redmiddel zijn. Ik denk dat ik alle tips eens voorleg aan de KA. 🤷🏼‍♀️ Bedankt 🥰


1 2