13 april....hij weet het niet meer

3 maanden vechten we om dit alles een plaatsje re geven.
Vandaag kwam hij mat thuis van zijn werk...anders dan ik hem
al die maanden heb gezien.
Hij weet het niet meer..... hij kan het zichzelf niet vergeven.
Volgens hem is dit zo'n grote fout en kan hij dit nooit herstellen.
Hij wil rust om na te denken. Hij zegt dat hij nog steeds wil vechten
en mij niet kwijt wil maar t voelt anders.
Het voelt alsof hij de handdoek in de ring wil gooien....
Het voelt alsof hij rust wil om na te denken over ons. Ik krijg
de indruk dat hij twijfelt of hij dit toch wel echt wil.
Of hij ons nog echt wil....

Ik hoop zo dat hij gewoon even een dip heeft. Dat hij echt
gewoon even tijd nodig heeft om tot rust te komen.
Dat dit niet het begin van het einde is..... maar oh wat voel ik me kut
en onzeker....

3463 x gelezen, 7

reacties (11)


 • tweety24

  Meid ik ken je niet maar heb je blogs gelezen en wat moet jij je verschrikkelijk voelen. Je man voelt zich zo te lezen ook slecht hopelijk komen jullie er samen uit.

 • Canimelif

  Ik begrijp je angst en twijfel, want zijn uitspraken zijn geen goed teken. Heel veel sterkte!!

 • Ciske5

  Hij weet het niet meer? Mooi, dan neem jij de leiding.

  Wat heb jij nodig van hem om bij het te willen blijven? Wat heb jij nodig van hem om zijn gezin, hem inclusief, draaiende te houden? Wees concreet en sta voor jezelf in. Hoe kut en onzeker ook, jij hebt minstens evenveel te bepalen watbetreft jullie toekomst, dus kom op!

 • B756

  Het is met zoiets heftigs niet te doen om alleen maar te vechten, door te pakken en te gaan. Zoiets gaat met ups en downs, versnellingen en vertragingen. Dat hij nu een dip heeft wil niet zeggen dat hij niet meer vecht. Ik snap wel heel goed dat het voor jou wel zo voelt, en dat het bij jou meteen paniek doet ontstaan. Ik denk ook dat jullie het beste met iemand kunnen praten, die kan jullie helpen om jezelf en elkaar beter te begrijpen en jullie handvaten geven om dit aan te pakken. Jullie zijn allebei nu zo onder invloed van emoties die alle kanten opvliegen. En je moet allebei, los van het samen werken aan weer opbouwen, ook nog zelf met je eigen gevoel aan de slag en dat gaat niet als je te veel rekening met de ander aan het houden bent. Goed communiceren is sowieso al hartstikke moeilijk, laat staan als je het over zulke heftige dingen moet hebben en je zelf nog alle kanten op vliegt. Het is heel fijn als daar iemand bij zit die de juiste vragen kan stellen en vingers op de pijnlijke plekken weten te leggen. Het is even een drempel om hulp in te schakelen, maar jullie willen allebei zo graag het zou zó zonde zijn als het dan niet lukt..

 • Voorevenx

  Ah meis. Herkenbaar...dat had mijn man ook. Hij voelde zich goor en boos Op zich dat het gebeurd was. Zag de pijn bij mij en kids. Ik zocht toen ook totaal geen toenadering teveel bezig nog met overleven. Is nu denk wel wijs om samen hulp te zoeken...je krijgt dan gericht meer tips hoe dit samen( want daar vecht je toch ook voor) te doen.

 • mijn~meisje

  ooo ba, heb je hem dit ook laten weten? Dat je bang bent dat hij aan het opgeven is~?

 • nog-even!

  Ik denk dat jullie, als je verder wilt komen, samen eens met een therapeut zouden moeten praten...anders blijf jij hangen in wraak en straffen en gaat hij zich daar nog slachtoffer door voelen ipv dader... Het wordt tijd om te gaan dealen met eigen en elkaars gevoelens... Hoe om te gaan met schuld en vergeving...dat gaat voor beiden niet vanzelf... Maar zonder dat is er geen weg verder...

 • Florien84

  Helemaal mee eens. In een vorige blog heb ik aangegeven dat wraak nemen niet helpt. Je moet of eraan werken of uitelkaar gaan. Als hij het idee heeft dat jij hem niet kan vergeven dan zal hij het uiteindelijk opgeven.

 • 3blessings

  Waarom zou hij in een dip zitten en tot rust moeten komen? Hij moet nu met zn billen op de blaren zitten en jou de ruimte geven om dit te verwerken. Ik begrijp dat het ook niet makkelijk is voor hem nu, maar dit is toch echt een situatie die hij heeft veroorzaakt.

  Uit jouw blog maak ik op dat je je nu ook onzeker voelt over je relatie hierdoor. Dat je het een eerlijke kans probeert te geven. Dan vind ik het niet eerlijk dat je deze angst nu zo voelt. Je hebt al genoeg te verwerken nu....

 • china-dad

  Waarom? Omdat je van vechten nu eenmaal moegestreden raakt, of je het zelf hebt veroorzaakt maakt niet uit.

  Het is idd heel.erg onzeker want t kan van alles betekenen. Gewone time out, opmaat tot opgeven, of enorm.schuldgevoel en het idee dat hij zichzelf zo'n klootzak vindt dat hij zijn goede lieve vrouw niet verdient... Het kan echt van alles zijn.

  En nee dat is inderdaad niet eerlijk...

 • Diry

  Hij zegt dat hij zichzelf niet kan vergeven. Dat hij het niet kan verdragen dat hij mij zoveel pijn heeft gedaan. Dat hij niet weet hoe hij dit moet herstellen omdat zo'n fout in zijn ogen nooit te herstellen is....

  Dat hij het gewoon niet weet hoe hij dit moet doen.

  Maar het enige wat ik wil is dat hij vecht....dat hij niet zomaar 20 jaar opgeeft! En ik snap ook dat schuldgevoel heel veel met een mens kan doen maar opgeven is de makkelijkste weg en dat wil ik niet!