Ik ben bevallen van een...

... dochter!!!! 13 mei, na precies 39 weken zwangerschap ben ik bevallen van een prachtig meisje. Ze is geboren met een geplande keizersnee, omdat ik eerder al twee keizersnedes heb gehad. Vooraf moest ik nog even op corona getest worden. Dat doen ze standaard bij een keizersnede en gelukkig was de test negatief. Had ik ook wel verwacht, want ik had nergens last van, maar toch, het zal je gebeuren zo vlak voor de geboorte van je kind.


We mochten ons 's ochtends om half elf melden. De operatie verliep niet geheel vlekkeloos. Na het toedienen van de ruggeprik daalde mijn bloeddruk. Dat gebeurde ook bij mijn dochter, maar deze keer voelde ik mij nog beroerder (voor zover dat kon). Gelukkig was het snel weer opgelost en voelde ik mij weer normaal, maar wat een naar gevoel is dat toch!


Wat heel anders was dan bij de vorige twee keer, was dat ik deze keer door een doorzichtig scherm mee kon kijken op het moment dat mijn meisje geboren werd en ze werd ook onmiddellijk bij mij gelegd. Ze hoefde niet eerst naar de kinderarts. Wat een verbetering. Een veel fijnere ervaring. Tante Pollewop begon ook na 20 minuten al te zoeken en al snel lag ze aan mijn borst. Dat ging hartstikke goed! Gelukkig maar, want ze heeft wat in te halen. Ze woog maar 2980 gram! De kleinste van al mijn kinderen. De placenta was ook best klein, dus ik denk dat ze wel last heeft gehad van mijn bloedruk, of de medicijnen.


Nu doet ze niets anders dan eten en slapen, keurig om de drie/vier uur meldt ze zich voor een voeding. Ze doet het echt heel goed. Het enige is dat ik heel erg veel last heb van tepelkloven. Ik ben er van alles aan aan het doen, dus ik hoop dat het beter wordt, maar mocht iemand de gouden tip hebben, of bemoedigende woorden in de zin van 'het komt wel goed schatje', dan hoor ik het graag.


Nu ga ik weer verder met genieten. Ik laat snel weer horen hoe het met ons gaat!

2142 x gelezen, 8

reacties (38)

1 2 • Wonderful-life

  Fijn dat het beter wordt!

 • 3-musketiers

  Gefeliciteerd hier heeft dat schapenvet geholpen geen idee hoe het heet maar je kraamzorg weet dat vast wel, gewoon te koop bij de drogist,werkte ontzettend goed en je hoeft het er niet eerst af te halen voor de baby gaat drinken ook wel handig hier was de eerste week lastig maar na veel doorbijten en doorzetten geef ik nu al bijna 3 jaar borstvoeding dus komt helemaal goed schatje 😉

 • Dessa

  O wow, drie jaar! Fijn om te lezen dat het dus beter wordt. Lanoline heb ik al idd. Dat boen ik er tegenwoordig wel een beetje af voor de voeding, omdat mevrouw de borst anders weigert en ik heb ook van die gelpads. Het lijkt idd al wat beter te worden.

 • mijn~meisje

  lanoline! Na elke voeding op je tepel. En kijken of de hap echt goed is.Mocht die niet niet goed zijn dan kan dat ook zorgen voor kloven.

 • Dessa

  Ik heb ook lanoline idd. Ik ben idd extra scherp op het aanhappen, maar door het gevecht dat ik met haar heb bij het aanhappen, vanwege de enorme toestroom van melk, is dat erg lastoig. Gelukkig lijkt het nu weer wat beter te worden.

 • Trotsemama<3

  Gefeliciteerd met de geboorte van je dochtertje tante pollewop! Leuke naam😉

  Fijn dat je ervaring zo fijn was ondanks dat je je wat beroerd voelde.

  Geniet van je mooie gezinnetje ♥️

 • Dessa

  Dankjewel!

 • Wonderful-life

  Oh ja; als ik dat lees over aan happen, zodra het in het begin niet goed voelt, direct los maken van de borst. Ik ging daar wel eens mee de mist in, en voor ik het wist had ik dan weer een klein kloofje.

  Je tepel helemaal plat drukken tussen je wijs en middelvinger en je duim (ze zeiden altijd als een hamburger... vond ik zo onsmakelijk...) en dan ver in het mondje duwen met een grote hap.

  Lactatiekundige heb ik drie keer ingeschakeld en was ik heel blij mee.

 • Dessa

  Dankjewel voor je reactie! Ik wacht het nog even af, want het lijkt beter te worden, maar anders schakel ik idd een lactatiekundige in!

 • yune

  Gefeliciteerd ^^

  Hydrogel pads zijn geweldig tegen kloven en de zalf van medela. Idd goed laten aanhappen, en liggend voeden (dus eerst wel jij zittend baby laten aanhappen en nadat ze goed zuigt, onderuit zakken in liggende positie, daardoor schiet de melk niet gelijk uit de borst en kan de baby makkelijker gedoseerd drinken.)

  En ja, het is t waard om een lactatie deskundige te laten meekijken.

 • Dessa

  Dankjewel! Liggend voeden is idd een goed idee! Kloven beginnen gelukkig al te helen, dus ik heb goede hoop dat het binnenkort over is.

 • BabyO2019

  Proficiat!

  Bij de opstart gebruikte ik Lanoline en Multi-Mam Compressen met een verlichtende gel. Dat hielp om de pijn te verlichten, maar door het vele voeden konden mijn kloven zich toch niet herstellen. Ik heb dan twee dagen een tepelhoedje gebruikt op aanraden van mijn vroedvrouw en dat gaf mijn tepel de tijd om te genezen van de kloven. Is wel niet altijd even handig in gebruik. Let wel, het tepelhoedje geeft je tepel de tijd om te genezen, maar je baby moet ondertussen ook correct aanhappen om te vermijden dat je erna weer meteen met kloven zit. Laat je dus zeker goed opvolgen!

 • Dessa

  Dankjewel! Ik ben idd extra aan het letten op hoe ze aanhapt, maar de snelle toestroom van mijn melk werkt niet in ons voordeel. Ik zit er idd over te denken een lactatiekundige mee te laten kijken. Ik heb toevallig net een tepelhoedje gekocht om te proberen voor mijn meest pijnlijke kant. Dankjewel voor je uitgebreide tips!

 • bienmoos

  Gefeliciteerd!

 • Dessa

  Dankjewel!

 • Blu

  Gefeliciteerd!! Tepelkloven horen niet bij bv, ook niet in het begin. Er gaat dan toch iets mis met aanleggen. Ik zou zo snel mogelijk een lactatiekundige inschakelen om mee te kijken. Met een tepelhoedje los je het probleem niet op, daarmee stel je het probleem uit voor als je daar weer mee wil stoppen.

  Succes en geniet van je meisje!

 • Dessa

  Dankjewel. Ik overweeg idd om een lactatiekundige te laten meekijken.

 • Wonderful-life

  Van harte gefeliciteerd met je prachtige dochter!

  Enne; het komt wel goed schatje! 😉 hier ook echt mega kloven gehad... ik zat met tranen in mijn ogen te voeden de eerste minuut, daarna liep het eenmaal en deed het minder pijn.

  Alles wat hieronder genoemd staat heb ik ook gedaan, de 100% wolvet smeren, drogen aan de lucht, de hydrogel-pads (gaf wel verlichting), smeren met moedermelk). Ik had kloven tot bloedens toe en mijn baby’tje spuugde zelfs het oude bloed weer uit.

  Volgens mij heb ik zelf citroenschijfjes geprobeerd, brand als de hel...

  maar goed... al met al... stug volhouden en letterlijk doorbijten... na 2 weken was het over.

  In uiterste geval van nood, kun je bijv. Ook de ergste kant kolven en en flesje geven. Dan kan je tepel net wat meer herstellen en geef je dit kant in een flesje. Maar ik vond het al druk genoeg en ben van het “doorbijten” gegaan. Uiteindelijk geef ik nu al ruim 2 jaar borstvoeding, dus het komt echt weer goed!

 • Dessa

  Dankjewel! Dat geeft moed! Het lijkt vandaag idd ook iets beter te gaan. 2 jaar! Wow! Petje af. Fijn dat je dat al zo lang kan doen.

 • MarieSophie

  Gefeliciteerd! Zo herkenbaar van die bloeddrukdaling. Heel naar gevoel!

  En je hebt mee mogen kijken. Zo tof!

  Geen tips. Heb nooit borstvoeding gegeven! Niet na mijn vaginale bevalling en ook niet na mijn keizersnede. Vond de hechtingen al pijnlijk genoeg

 • Dessa

  Dankjewel voor de felicitaties! Dat meekijken was idd supertof! Hele fijne ervaring!

 • Nummer3isindemaak

  Gefeliciteerd! Bij mij hielp het even te voeden met tepelhoedjes. (Manlief gehaald in opdracht van de kraamverzorgster. 😉) Dat langzaam afgebouwd naar steeds een voeding gewoon aan de borst zodra ik dat weer kon verdragen. Duurde een paar dagen en toen kon ik volledig zonder tepelhoedjes voeden.

  Sterkte en vergeet vooral niet te genieten! ❤️

 • Dessa

  Dankjewel! Ik heb idd voor de zekerheid een tepelhoedje aangeschaft, maar op dit moment voed ik in een andere houding en dat lijkt ook al verlichting te geven. Dank voor je tip!

 • BabyKL

  Gefeliciteerd met je meisje!!! En betreft die tepelkloven, medela tepelzalf en tepelhoedjes gebruiken hielp bij mij goed

 • Dessa

  Dankje! Ik heb pure lanoline om te smeren. Misschien dat ik tepelhoedjes nog zou kunnen proberen

 • Nora91

  Gefeliciteerd met de geboorte van je dochter!

  Ik heb wel eens gehoord dat insmeren met moedermelk helpt na het voeden. Zelf geen ervaring dus geen idee of het echt werkt.

  Geniet! En sterkte met de kloven, hopelijk is het snel genezen😘

 • Dessa

  Dankjewel! We genieten volop!

  Insmeren met moedermelk en laten drogen aan de lucht doe ik al, maar het helpt niet

 • Zeldawarrior

  Wat ontzettend fijn dat ze er is en dat het goed verlopen is. Heel veel geluk en liefde toegewenst voor jou en je gezin en ik hoop dat jullie volop kunnen genieten... (zonder verdere pijntjes en ongemakken) ❤🍀🍀🍀

 • Dessa

  Dankjewel! Genieten doen we, maar zonder pijn zou helemaal fijn zijn idd!

 • Soccer-Mom

  Gefeliciteerd!

 • Dessa

  Dankje!

 • Sharon

  Gefeliciteerd Des❤ geniet maar lekker.

 • Dessa

  Dankjewel Sharon! Genieten doen we zeker!

 • Eleah

  Gefeliciteerd! Klinkt als een voorbeeldig kind🥰🥰

  Over je tepelkloven, bij mij werkte smeren, smeren en nog eens smeren. En ook flink doorzetten en pijn negeren. Ik bleef hem aanleggen. Goed nadrogen en dan weer purelan 100 smeren. Veel in m’n blote borsten gezeten zodat het niet schuurde.. en mocht ik het vergeten zijn te zeggen; nog meer smeren😅😅 Je kan het!! Nu pijn maar straks maanden, misschien wel jaren plezier van je doorzettingsvermogen 😍

 • Dessa

  Dankjewel! We genieten ook erg van haar.

  Ik heb inderdaad pure lanoline die ik smeer en ik probeer ook zoveel mogelijk aan de lucht te drogen, maar man, wat doet dat idd pijn. Het ziet er uit alsof mijn tepel er af valt. Eerst was het vooral de rechterkant. Dat gaat nu beter, maar nu is het vooral links. Dankjewel voor je tips en je bemoedigende woorden! Wanneer werd het bij jou beter?

 • Eleah

  Na een week of 1,5 ‘misschien wel 2. Toen was het dragelijk. Ik merkte ook vooral dat het begin steeds pijnlijk was maar naar mate hij meer dronk het minder vervelend werd. Dus het was net als bij de bevalling dat je wist dat het nog weer weg zou trekken.. uiteindelijk is hij nu 21 maanden en ben ik 17,5 week zwanger en hij drinkt nog in de ochtend. Tot 18 maanden 3x per dag mogen voeden🥰


1 2