Wachten op de Nipt uitslag... Nooit weer!

Nooit weer neem ik de Nipt test.. Ik vind die 10 tot 20 werkdagen wachten verschrikkelijk!!! Ik lees overal dat mensen al vlot de uitslag binnen hadden... Maar hier wachten we nu al 14 dagen op de uitslag. Bah!!! Haal me echt van alles door m'n hoofd.

3328 x gelezen, 5

reacties (12)


 • bibi70

  ik herken het.....maar voordeel nipt vind ik alleen bloedafname met geen risico

 • Mama-van-3-kindjes

  Wij hebben hem niet gedaan. Als er echt iets ernstigs mis is dan zie je dat ook met de 20 weken echo.

 • Little-Heaven

  Een geruststelling, wij hebben ook 3 weken kunnen wachten. Maakte me eigenlijk helemaal geen zorgen om de uitslag. De test word gratis vergoed hier, dus vond het te zot om hem niet te doen.

 • LLEI

  Hier met 14 dagen de uitslag binnen succes met wachten ;)

 • ~luna

  Lijkt mij ook vreselijk. Ik denk dat zolang ik nog onder de 30 ben, ik het gewoon niet laat uitvoeren. Hebben wij bij de 1e ook niet gedaan. Ik was toen net 24 en de kans is zo klein. Wij hadden zoiets van alleen als nou bij de termijnecho of 20 weken echo blijkt dat er echt iets aan de hand is, dan doen we er iets mee. Een berekening van 1 op zoveel kans is nog altijd schatten.

 • B756

  Een nipt test is geen schatting. En het heeft ook niet perse met je leeftijd te maken. Het risico op down neemt toe als de moeder ouder is maar bij de andere syndromen waar nipt op test werkt dat anders. Dan moet je natuurlijk alsnog zelf bepalen of je wel of niet vooraf wil weten of er iets is en wat je doet als je weet dat er iets mis is. Ik wil het zelf wel weten om in geval van down voorbereid te zijn en in geval van de andere syndromen in te kunnen grijpen.

  Als je het wil weten, dan zou ik zeker de nipt doen en niet uitsluitend vertrouwen op echo's. Bij mijn zusje is bij de nipt test het edwards syndroom gevonden en daarmee was het kindje niet levensvatbaar. Het kindje vertoonde uiterlijk alleen vrijwel geen symptomen dus in haar geval hadden ze het bij de echo's waarschijnlijk gemist. En door de nipt was het voor mijn zusje fijn dat ze het vroeg wisten, dat zij konden kiezen om het kindje niet onnodig te laten lijden en bij het hele proces begeleiding te kunnen krijgen.

  Als je het niet wil weten, dan moet je het natuurlijk vooral niet doen. Je doet wat voor jezelf goed voelt. Ik zie alleen wel echt de meerwaarde vam de test

 • Kiki87

  Helemaal mee eens!

 • Moedervanmooieknullen

  Oneens. Omdat een kansbereking ook niet altijd veel zegt. Ik ken iemand die de kans van 1 op 5 kreeg te horen. Dus hele zwangerschap in de stress bleek later bij de geboorte gezond te zijn.

 • B756

  Wachten is rot, maar de tijd zegt niets over de uitslag. Mocht er iets niet goed zijn, dan volgen er weer andere onderzoeken maar dat gebeurt door andere mensen en pas na gesprek mer jou. Dus een slechte uitslag is er echt geen reden voor dat het wat langer duurt. Het ligt gewoon aan drukte bij het lab, sommige regio's zijn drukker dan andere en sommige periodes zijn drukker dan andere, etc. Nog even doorbijten!

 • ingingie

  Wij hebben toen 21 dagen gewacht...vond het ook verschrikkelijk! Wel een goede uitslag, gelukkig. Succes met wachten.