Eerste echo

Nou vandaag was het dan zover. Vanochtend voor het eerst bij de verloskundige geweest en op de echo een kloppend hartje gezien! De meting klopte ook, vandaag 9 weken zwanger.
Na even kijken zei ze, ik dacht al iets te zien. Het zijn er 2! Wij allebei stomverbaasd, dit hadden we nooit gedacht. Een enorme klap want wij hadden er 1 verwacht... er komt bij ons beide in de familie zover we weten geen tweelingen voor en ook hebben wij geen ivf behandeling gehad( waarbij de kans hoger is op meerlingen ).
Tja, dat is even slikken.. wij hebben ons zoontje en hadden altijd 2 kindjes gewild, nooit gedacht aan een derde. Dit nieuws moeten we dus even laten bezinken. Het is voor ons een dubbel gevoel. We vinden het heel bijzonder dat wij een tweeling krijgen, maar dit brengt wel meer zorgen met zich mee.
Meer kans op complicaties tijdens de zwangerschap en bevalling voor zowel mij als de baby's , financieel natuurlijk een duurder plaatje, en voor onszelf een heel stuk drukker..hoe gaan we dit logistiek allemaal doen..
Het is nog zo onwerkelijk voor ons, we moeten het echt even laten binnenkomen.
We gaan nu ook een ander traject in. 25 juni moeten we terugkomen bij de verloskundige voor nog een echo en daarna worden we doorverwezen naar de gynaecoloog in het ziekenhuis waar we dan onder controle blijven.
Omdat we zwanger zijn van een meerling kunnen we de nipt test niet doen, maar de combinatietest willen we sowieso wel laten doen.
Hoe het allemaal verdergaat weet ik nog niet, maar ik laat het gewoon op me afkomen.
Heel benieuwd naar de 25e wat we dan al meer kunnen zien☺️

922 x gelezen, 1

reacties (6)


 • Sleeperson

  In België kan de nipt test wel bij een tweeling. Je nog niet te veel zorgen maken over complicaties 😉 ik ben nu 24 weken zwanger van onze tweeling en kheb amper van iets last. Je niet te veel laten bang maken door andere mensen. Alles komt goed 😁 p.s proficiat

 • DGW

  Ooh hier zeiden ze dat het niet kan bij een meerling, maargoed we hebben bij ons zoontje ook de combinatietest laten doen dus dat doen we nu gewoon weer.

  Wat fijn dat je bijna nergens last van hebt, ik hoop dat ik het ook zo ga ervaren. Ik laat het gewoon op me af komen, meer kan ik toch niet doen😊Het zal indd vast goed komen.

 • Sleeperson

  Alles week per week bekijken 😁

 • Guusje82

  Ik zou ook schrikken hoor al is ik zou horen dat het er 2 zijn! Gelukkig is je oudste tegen die tijd 3.5 en waarschijnlijk al redelijk zelfstandig.

  Je zwangerschap zal best wat pittiger zijn. En de eerste maanden ook.

  Ik hoop dat jullie snel wennen aan het idee. En héél erg gefeliciteerd met deze zwangerschap! Gaat je vast iets moois brengen!

 • DGW

  Dankje!! Het zal zeker schelen dat ons zoontje al bijna naar de basisschool gaat als de baby's er straks zijn. Ik laat het allemaal op me af komen en zie wel hoe het loopt, komt vast goed☺️