Zoek vriendschap met mensen die ook meer dan 2 kinderen hebben hun ervaringen

Ik ben een moeder van twee jonge kinderen en weer zwanger dus een 3e kindje op komst nu ben ik gek op kinderen en vind het geweldig maar hoe zal dit verlopen twee is te doen maar nog een waar moet ik op letten en rekening houden zijn er hier meer vrouwen bij met meerdere kinderen hoe hun dit ervaren


 

1329 x gelezen, 4

reacties (15)


 • mama-van-7-wondertjes

  Mama van 7 kinderen 6 waar we voor zorgen.We hebben verschillende leeftijden.eerste 3 was binnen 3 jaar ritme regelmaat komt je word overal handiger in.

  Komt goed.Weer dat ik in zwangerschap van de derde ook heel erg had.

 • Snuitje88

  Moeder van 3 (4, 2, 9mnd) de ochtenden blijvt het een race tegen de klok, hoe vroeg de wekker ook gaat. Vriendlief is al om 6u de deur uit dus doe dat alleen. De derde moet wel mee draaien in een ritme want door schoolgaand kind continu op de klok. Gelukkig word ik wel makkelijker en relaxter naar mate het gezin groeit.

  De avond hebben we eerste weken echt wel samen gedaan tot er een ritme was. Nu gebeurd gerust dat 1 van ons weg is, kost dan wel goed uur, soms anderhalf als ze nog ff in bad moeten. Maar wend ook wel weer.

  Vond op zich overgang van 2 naar 3 niet heel moeilijk, maar echt je een arm tekort is leren loslaten. Nu zijn jou kindjes iets ouder zag ik. Dus dat zal misschien op sommige vlakken wel makkelijker zijn.

  Naast dat het druk is ervaren we ook veel vreugde. Zelden stil in huis haha

 • Linde-1

  Hier 3 kinderen en na het is druk, maar je raakt er snel aan gewend. Net als van 1 naar 2 moest ik ook even schakelen, maar het is gewoon even weer je ritme vinden.

  Ik vind niet dat je de 3e er zomaar even bij doet. Nu huilde hij ook veel, net als de 1e dus was ik gelukkig wel wat gewend,maar met meerdere kinderen is een huilbaby best pittig. Ik vond het de eerste maanden vooral erg pittig om ook met de schooltijden van de oudste rekening te houden. Toch weer elke ochtend iedereen op tijd aankleden enz. En smiddags met ophalen en dan evt nog met vriendjes spelen en dan weer halen en brengen. Dan is dat echt wel even een gepuzzel. Mijn man werkt fulltime en is altijd weg van 7 tot 17 uur dus ik moet dat ook echt altijd alleen doen.

  Vind dat dus het pittigste met de derde, dat ik doordat de oudste op school zat en ook met vriendjes speelt dan natuurlijk je meer op pad bent. Nu ben ik er helemaal aan gewend en gaat dat allemaal prima, maar dat was voor mij de grootste verandering haha.

  Vond het met de 2e echt relaxed dat de oudste ook nog niet naar school ging, zit je veel minder vast aan de tijden en kan je gewoon even boodschap doen of wandelen wanneer het je uitkomt

 • Jvb

  Ik heb er 3, nu 5, 6 en 8. Ik vond de overgang van 1 naar 2 veel groter is dan van 2 naar 3. Met 1 kind vond ik het allemaal prima te doen, met 2 heb ik de eerste weken geworsteld met leren multitasken, aandacht verdelen, handen tekort hebben etc. en dat heb ik met de 3e helemaal niet gehad. Toen had ik dat al in de vingers en die derde deed ik er zonder problemen bij. Je hoeft nergens rekening mee te houden.

  Wat ik wel een fijne ontdekking/tip vond: de baby heeft nabijheid nodig, de oudsten hebben aandacht nodig. Speel een spelletje met je oudsten terwijl je de baby op de arm hebt, leg de baby tegen je been aan op een speelkleed terwijl je meebouwt aan de lego van de oudsten, lees ze voor met z'n allen op jullie bed en leg de baby er bij. Ik las ook voor bij de oudste op bed en dan de baby in de wipstoel met een fles (toen was het geen newborn meer uiteraard) en daarna bracht ik de baby naar bed en daar nog uitgebreid knuffelen enzo. Dat soort dingen hielpen mij in het vinden van een goede balans tussen de baby verzorgen en de oudste twee voldoende aandacht geven.

 • ~MamaVan~

  Zwanger van de 6e. Allemaal heel dicht op elkaar. Druk maar vooral gezellig!! 🥰

  Je word er steeds handiger en flexibeler in. Ik vind het een groot voordeel dat de kinderen opgroeien in een groot gezin. Ze leren tijd en aandacht en oog voor elkaar te krijgen en zijn minder ik gericht (mijn ervaring). En ja ze maken ook ruzie en op zulke momenten baal ik ook even. Gelukkig geen dagelijkse kost en zijn het naast zussen/broer beste vriendinnetjes en vrienden.

 • Cin_01

  Hoi ik hier moeder van 4 kids waarvan 3 kleintjes dicht op elkaar. 1 van 4 jaar en de andere worden in july 2 en 3 jaar 🍀 en een tiener🥰

 • Bosco

  Vergeet nr 3 niet. Dat gebeurde bij mijn moeder nog wel eens. Ik ben namelijk nr 3. Ze heeft regelmatig gezegd dat als ze alles eerder had geweten ze niet aan mij begonnen was. De eerste keren was bij mijn zussen nog leuk, maar bij nr 3 niet meer interessant. Ze vond het eigenlijk een beetje saai. Gelukkig was mij zus dol op spelen met poppen en nam ze mij overal mee naartoe. Mijn moeder legde mij in de box en ging lekker naar het winkelcentrum. Ik huilde nooit en was een rustige baby.

 • Momoftwokids

  Bizar. Kan ik me niks bij voorstellen. Had ik nog een 3e mogen krijgen dan had ik dat fantastisch gevonden en had ik er ook volop van genoten.

 • ~MamaVan~

  Nou ik vind dat best heftig als je moeder zoiets tegen je zegt! Hier is de 3e ook een heel makkelijk kind en juist daar ben ik dan zo alert op dat ik haar apart neem en even de tijd voor haar alleen heb omdat degenen erboven en eronder wel blèren om de aandacht als ze denken dat ze het niet genoeg krijgen maar zij dat niet doet.

  Nu zelf zwanger van de 6e en kijk er net zo naar uit als de eerste. Niets geen verschil behalve dat ik nu juist veel meer geniet omdat alles zo snel gaat en veel zekerder van mezelf ben.

 • Shrimp

  Ik vind dit ook heftig … best heel zielig voor jou 😞 . Mijn derde was een huil baby en m’n eerste met een allergie dus absoluut niet te “missen”. Maar bij mn 6 kids is mn tweede zo eentje die de kans loopt om overgeslagen te worden omdat ze altijd zo makkelijk is, maar ook juist voor haar ben ik mij zo bewust van dat gevaar en maak ik extra tijd. S avonds gewoon even zitten kroelen vindt ze heerlijk bv. Gewoon vastgehouden worden .

 • Nog-even!

  Dat lag echt aan jouw moeder. Dat was niet o.k. Ik heb zulk raar gedrag gelukkig weinig gezien. Alleen bij moeders met psychische problemen en/of verslavingsproblemen...

 • AshleyJessy

  Ik heb met je te doen 😔

  Dit is gewoon verwaarlozing. Ik merk in je stukje dat je daar dus echt nog steeds mee zit/last van hebt. Wat heel begrijpelijk is.

  Echter is dit niet de “norm.”

 • Vicja

  😟😟

 • Dajael

  Wat erg! Niet herkenbaar voor mij zowel bij mijn ouders als in eigen gezin. Was dolgelukkig met nr3 en met allemaal!

  Voor jouw een nare herinnering lijkt me!

 • Linde-1

  Zo ervaar ik het totaal niet. Ik vind het nu ook weer super leuk dat de 3e bijna gaat lopen en saai wordt dat echt niet. Wel krijgt hij wat minder aandacht denk ik dan de oudste toen die 1 was, maarja meer kinderen is meer aandacht verdelen natuurlijk.