Hoe gaan jullie met een miskraam om?

Hallo iedereen

Eind juni ben ik gestopt met de pil en in juli was ik zwanger. Ik kon het niet geloven dat ik zo snel in verwachting was! Ik was heel blij, maar had ook twijfels ( hoe gaat dit allemaal gaan? Hoe gaat mijn leiddingevende hierop reageren en collega's? )
Ik maakte mij vooral druk omdat collega's tegen mij zeiden dat ik nog niet aan kinderen moest beginnen en ik bang was dat ik mijn baan zou kwijtraken ( ondanks ik een vastcontract heb). Op 19 augustus ( met 7 weken) kreeg ik mijn miskraam ( mijn eerste werkdag na de vakantie). Ik heb me die dag zo druk gemaakt... en daar heb ik nu zoveel spijt van dat ik getwijfeld heb en mij druk gemaakt heb om wat andere zeggen en denken.
Ik ben op 27 september voor het eerst weer ongesteld geworden ( het was best een heftige menstruatie met stolsels). Na mijn menstruatie van 27 september ben ik niet meer ongesteld geweest. Zou dit door stress kunnen? Ik wil heel graag! En ben bang dat het heel lang gaat duren. Ik denk er elke dag aan. Volgende week heb ik een afspraak met mijn huisarts om hierover te praten.

Het word mij allemaal te veel! Vooral wanneer ik andere vrouwen zwanger zie.

679 x gelezen, 3

reacties (0)


 • Cocojaja

  Wij zijn nu meer dan 3 jaar bezig en worden moeilijk zwanger .. 3 keer wel zwanger geweest maar alledrie werden het miskramen .. het doet zeer en ik laat het verdriet toe om vervolgens de boel weer op te pakken en door te gaan .. laat je verdriet toe en verwerk het zoals jij dat wilt en luister vooral niet naar anderen die keer op keer makkelijk vertellen dat het nou eenmaal gebeurd .. doe het op je eigen manier

 • MNAZ

  Ik had met 10 weken een miskraam.Maar ik was vrij nuchter erover ,blijkbaar was het niet levensvatbaar dus daarom is het misgegaan.

  Had het meteen geaccepteerd(Mischien omdat ik al 2kids heb)ik ging positief de volgende ronde in en nu alweer zwanger.

 • Pcuk

  Iedere vrouw gaat er anders mee om. Het is heel verdrietig en onthou je kan niet doen aan een miskraam.

  Maak idd een afspraak met de huisarts en praat er over. Niet is goed of fout.

  Zelf een miskraam gehad, en ik ben heel nuchter dus vrijwel geen “last” van gehad. Maar vergeten zal ik het niet. Ik was blij dat ik toen wist dat ik zwanger kon raken (Pcos) en dat dit kindje niet goed was en mijn lijf in iedergeval zo goed werkt zodat het afgestoten werd. Zo bekijk ik het.

 • Myrtheflower

  Het creëeren van een gezinnetje is belangrijker, en waardevoller dan het behouden van die ene baan. Je gezinnetje geeft je toekomst vreugde en blijft je je hele leven bij,, die baan komt en gaat en tzt komt er misschien iets anders op je pad. Focus je dus vooral op je gezin en je toekomst, en niet teveel op je collega's en de baan die je nu hebt!

 • Zeldawarrior

  Wat verdrietig dat je een miskraam hebt gehad, het kost altijd even tijd om dat te verwerken. Dat geldt voor zowel je hoofd als voor je lichaam, je moet eerst weer opnieuw in balans komen. Neem dus de tijd om het te verwerken en zorg goed voor jezelf. Het is een prima idee om het met de huisarts te bespreken, dan weet je ook meteen wat je voor stappen kunt ondernemen als het te lang duurt voordat alles weer op gang komt. Hopelijk gaat je werkgever zich verder behoorlijk gedragen want die heeft er geen zak mee te maken op welke leeftijd jij je kinderwens vervult.

  Zelf heb ik in mei een miskraam gegad met 9 weken. We hebben best even nodig gehad om die klap te verwerken en er een mooi afscheidsritueel van gemaakt. Het duurde ook een aantal maanden voordat mijn lijf weer in balans was, ik kreeg ook veel langere cycli (een week langer dan normaal). Hopelijk komt er snel weer ritme in bij jou. Heel veel sterkte en succes! 🍀🍀🍀

 • Anna-76

  Ik vond de miskramen pijnlijk, en dan niet alleen in fysieke zin. Mentaal ook... Heb er echt heel veel verdriet van gehad en af en komt het nog wel eens boven. Heb gelukkig ook nog kinderen gekregen, maar de miskramen blijven me bij. Van 2 heb ik echofoto's...

 • Soccer-Mom

  Zelf met vijf weken een vroege miskraam gehad. De miskraam zelf was pijnloos en ik kon het ook goed relativeren. De frustratie kwam pas later omdat ik daarna maar niet in verwachting raakte. Uiteindelijk bijna twee jaar later dmv ovulatie-inductie weer zwanger.

  Door stress kan je cyclus onregelmatig worden maar ook door de miskraam zelf kan je cyclus even van slag zijn. Gun je lichaam de tijd. Trouwens, stress was niet de oorzaak van je miskraam hoor. Miskramen worden vooral veroorzaakt door dat er iets niet goed was met het vruchtje. De huisarts kan je eventueel doorverwijzen naar een psycholoog.

 • ellyyuki

  Wat een heftig verhaal! :( Zo triest dat je al een eerste miskraam kreeg. Hoe oud ben je juist? Vind het oneerlijk voor je dat je collega's zo reageren en zeggen dat je nog niet aan kinderen moet beginnen. Dat beslissen jullie toch zelf! Daar hebben ze op het werk helemaal niets mee te maken. >:( En volgens mij is het illegaal zelfs om een zwangere vrouw te ontslaan. Je doet je werk toch goed? Ik weet niet hoe je met een miskraam moet omgaan, omdat ik er zelf nog geen gehad heb. Maar ik denk idd zoals jij doet, dat je naar de toekomst moet kijken en gewoon opnieuw proberen. Raar dat je maandstonden zo uitblijven. Zou je niet gewoon opnieuw zwanger kunnen zijn? Al naar de gynaecoloog geweest hiervoor? Veel succes!

 • Chanel28

  Hallo ellyyuki,

  Ik was 27 toen ik in verwachting was en mijn miskraam kreeg ( nu 28). Mijn leidinggevende kan heel lelijk zijn naar medewerkers! Ik functioneer goed ben heel flexibel maar dat is zij zo weer vergeten. Het maakt haar allemaal niet uit!

  Ik heb volgende week een afspraak bij de huisarts over mijn menstruatie.

  Ik heb gisteren en vanochtend een zwangerschapstest gedaan ( hiervoor heb ik gebruikgemaakt van 2 voor 5 van het Kruidvat merk) beiden waren negatief.

  Ik heb wel buikkrampen en dat vind ik dan ook weer heel raar!

 • ellyyuki

  En geen bloedingen? Wanneer was je NOD?

  Van zo'n werkgevers heb ik ook gehoord. Mijn manager vroeg bij de sollicitatie 4 jaar geleden ook of ik van plan was om zwanger te worden. Zo'n dingen mag je als werkgever niet eens vragen. :/