Perongeluk gerookte vis gegeten net

Ik ben 5 weken en 3 dagen zwanger momenteel.
En ik heb net tagliatelle met Noorse gerookte zalm stukjes gegeten
Die maaltijden uit de vriezer bij de jumbo.
Ik dacht goed te doen omdat ik las dat 1x per week vis goed is voor de groei van de kleine.
Nu is het wel in de pan warm gemaakt want het kwam uit de vriezer..
Alleen nu voel ik me schuldig wil niet dat de kleine iets overkomt.
Kan deze ene keer echt iets kwaad..?

Help onzeker

749 x gelezen, 1

reacties (16)


 • Bella2

  Ach meis, dat kan echt geen kwaad hoor...

  Vriendin van mij heeft hele zwangerschap sushi doorgegeten.

  Ik snap je angst. Ik ben nu bijna 13 en nog steeds met naar de wc gaan denk ik please geen bloed... maar goed dat bedenk ik mij in fractie van een seconden.

  Probeer je mind op een of andere manier om te zetten... feit is dat je zwanger bent...

  GENIET ♡ :)

 • Billy1988

  Kan geen kwaad, ik begrijp je gevoel ik heb tijdens mijn zwangerschap 2 grote broodjes makreel gegeten en opeens toen ik het al op had dacht ik shit mag dit wel… niet dus 🙈 maar mijn dochters is inmiddels 13 maanden haha!

 • Ccctje

  Denk gewoon angst... Het is hetzelfde dat ik nog zwangerschapstest aan het doen ben terwijl de test al paar keer aan heeft gegeven dat ik zwanger ben maar me echo is pas donderdag ik weet van me zus dat ze dat ook deed bij de eerste maar ook omdat ik geen kwaaltjes heb enkel soms een scherpe steek rechts dat ik denk o nee me eierstok maar dat is niet elke dag en als het is is het een enkele keer en dan paar tellen is het weg... Aan de andere kant ofzo heb ik dat totaal niet alleen rechts en het is denk de angst omdat ik toen ik 16 was een ontsteking hen gehad aan 1 eierstok (de rechtse) en nu toch op me 25ste zwanger ben geworden na 2x ovulatietest te hebben gebruikt misschien daarom de angst

 • Lady-Whistledown

  Als je zoveel irrationele angsten hebt, zoek dan professionele hulp. Het is de bedoeling dat je ook van je zwangerschap geniet ipv bij.iedere stap vrezen voor het welzijn van je baby.

 • Linda92

  Iedereen heeft wel een angst als ze voor t eerst zwanger zijn. Ik had het ook omdat ik de eerste keer met 6 weken een miskraam kreeg.

  Kwaaltjes heb ik nooit gehad. Geen kwaaltjes zegt echt niks! Ik heb me nooit zwanger gevoeld alleen aan t einde omdat ik niet meer normaal kon omdraaien in bed🤣

  Probeer ervan te genieten want die 9 maanden zijn zo voorbij!

 • Charliecharlie

  Als het door en door heet was kan het sowieso geen kwaad. En anders is de kans ook nihil. Het gaat bij gerookte zalm om listeria risico. Er zijn geloof ik onder ALLE mensen (dus inclusief alle uitgebreide filet americain-gerookte zalm-etc eters) 15 gevallen van listeria infecties bekend per jaar in NL. Op 17 miljoen dus hè.

  Bovendien heeft listeria potentieel een maandenlange incubatietijd. Toch maakt niemand zich bij een positieve zwangerschapstest druk over de gerookte zalm die ze vorige maand gegeten heeft.

  Dus nee, laat het los!

 • Linda92

  Ik heb paling op en 1 broodje gerookte zalm(niet verhit) en mn dochter is kern gezond. De kans dat er wat gebeurd na 1x iets eten wat afgeraden word is klein

 • flierefluiter

  De zalm is gerookt, ingevroren en daarna door jouw bereid (verhit, gebakken). Even relaxt worden. Die eventuele bacteriën hebben geen schijn van kans gehad om te overleven.

 • laatdezoninjehart

  Zo lang het goed verhit is kan het geen kwaad. Geldt ook voor hammetjes, salami en dus ook voor (gerookte) zalm. Een biefstuk mag je ook gewoon, zo lang het maar goed doorbakken is (lekker is anders…).

 • Ccctje

  Ja het heeft in de pan gezeten zon 15/20 min denk ik ... Alleen koelde best snel af...

 • laatdezoninjehart

  Pasta’s, goed verdeed over een bord, kunnen snel afkoelen. 15/20 minuten goed aanzetten is echt lang genoeg ♥️ komt goed!

  En dan nog, ste het was onverhitte gerookte zalm, moet de kans bestaan dat je dus besmet wordt met een eventuele bacterie die mogelijk in het product zit waarvan wordt afgeraden om deze tijdens een zwangerschap te eten. Dat gebeurt bij niet-zwangere ook zelden. Doe wat goed voor jou voelt, maar over hetgeen je vanavond hebt gegeten hoef je jezelf niet schuldig te voelen. Zoals je zegt: vis is goed voor de baby ♥️

 • Lady-Whistledown

  Waarom denk je dat het kwaad kan? Wat zegt het Voedingscentrum? Waarom al schuldig voelen? Waarvoor?

 • Ccctje

  Omdat het bacteriën kan bevatten die schadelijk kan zijn voor de kleine,zoals listeria, na verhitting is gerookte zalm veilig om te eten.

  Maarja hij is wel in de pan verwarmd de pasta maaltijd met zalm (diepvries maaltijd)

  Denk zon 15/20 min in de pan met olijfolie ...

 • Lady-Whistledown

  Meis, je vergeet dat het ook nog diep ingevroren is geweest. De bacterie - als die er al was en met dit soort maaltijden is de kans daarop al.extreem.klein - was al afwezig toen jij.die maaltijd uit het vriesvak van de Jumbo haalde. Nogmaals: Voedingscentrum!!

 • Y1607

  Je zegt dat het veilig is als het verhit is, je zegt dat je het hebt verhit.. 🤷‍♀️ wat zou dan het probleem moeten zijn volgens jou?

 • Dromer87

  Kan geen kwaad