Hulp gevraagd bij onze kinderwens

Goededag iedereen,


Ik en me vriend zijn nu zo bijna 6 jaar samen en willen graag gaan voor ons eerste kindje.

Nu is het zo ben ik afgelopen november gestopt met de pil en tot heden toe wisseld de menstruatie cyclus gevarieerd tussen de 26 en 28 dagen dus ik weet niet hoe ik dus zo mijn vruchtbare dagen uit moet rekenen,

We hebben gister/vandaag (s nachts) geklust weer de eerste keer naar de menstruatie periode (mijn menstruatie duurt trouwens 5 dagen) moet ik nu gewoon al de Rest van de maand om de 1 a 2 dagen klussen of juist nog niet?

Wie kan me helpen?


We zijn vanaf november trouwens ongeveer ook begonnen toen ik ben gestopt.

Tevens moet ik zeggen heb ik in het verleden wel een ontsteking gehad aan.mijn eierstok aan 1 kant maar ben ervoor behandeld en zowat ze zeiden zag het er verder wel goed uit enkel wat vocht.

Dus ben nu al sowieso bang voor teleurstelling dat het weer niet lukt maar wil het graag positief bekijken iemand hier ervaring mee? Of al blij met alle raad

1462 x gelezen, 3

reacties (24)


 • Ccctje

  Dames heb voor de 2de keer geklust 2 dagen naar de laatste keer en nu probeer ik het ook zo te doen om de dag tot eind volgende week hopelijk zal het dan toch een keer raak worden

 • Ccctje

  Oohh ben echt benieuwd hihi

 • Soccer-Mom

  Zwanger worden heeft zijn tijd nodig. Trek daar gerust een jaar voor uit. Je hebt een regelmatige cyclus dus met regelmatig seks (twee tot drie keer per week is echt voldoende) moet het binnen dat jaar echt wel lukken. En als je straks in november nog niet zwanger bent, kan je via de huisarts een verwijzing krijgen voor naar de gynaecoloog. Maar zover is het nog lang niet.

 • MelissaJB

  Jouw cyclus is gewoon keurig regelmatig. Als je met ovulatietesten in de weer zou gaan, zou je zeker tussen dag 12-14 je eisprong vinden. Zou wel aanraden, dat mocht je gebruik van ovulatietesten willen gaan maken, om op dag 10 te beginnen met testen tm de positieve test.

  Ik heb zelf geen ovulatietesten gebruikt en gewoon seks gehad wanneer wij daar zin in hadden. Soms was dat twee dagen achter elkaar en soms deden we het twee dagen niet of langer! We hebben het een keer twee dagen achter elkaar gedaan en daarna 4 dagen niet, precies rond die periode ben ik zwanger geraakt.

  Ik ben zelf gelijk de eerste maand zwanger geraakt en nu ruim 11 weken. Wij lieten het gewoon op zijn beloop gaan. Wij zaten midden in een verhuizing en dachten het komt wanneer het komt. Ik denk dat doordat wij er geen druk op legde, seks hadden wanneer wij daar zin in hadden en er niet te veel mee bezig waren, dat het daardoor zo snel raak was.

  Ik hoop dat dit voor jouw ook snel mag zijn!

 • Ccctje

  Pff hoop dat het snel raak is ik, zal deze. Week en volgende week goed me best doen alleen is balen niet weer wanneer exact me eisprong is

 • B756

  Je hoeft helemaal niet exact te timen op de eisprong, laat dat een beetje los. Het is niet nodig en geeft ook geen garantie. Zaadcellen kunnen tot vijf dagen overleven, dus als je regelmatig seks hebt (en dat mag heus elke dag als je zin hebt, of een keer twee of drie dagen niet als je geen zin hebt) is er altijd wel een zaadcel in de buurt als je eicel springt.

  Maar zelfs dan, bij twee gezonde jonge mensen is de kans dat het raak is elke maand maar 20-25%. Gemiddeld duurt het een jaar voor het raak is.

  Een cyclus van 26-28 dagen is gewoon regelmatig, en daarmee zijn je vruchtbare dagen prima te berekenen. Je ovulatie zit bij een cyclus van 26-28 dagen rond dag 12-14, de paar dagen er voor en de dag er na zijn de meest vruchtbare dagen. Als je meer precies wil weten wanneer je ovuleert kun je ovulatietesten gebruiken.

 • Ukje.93

  Ik had ook een regelmatige cyclus maar had vrij laat pas mijn eisprong.

  Wij waren ook vanaf november bezig en ben nu net zwanger.

  Ik heb 2 maanden ovulatietesten gebruikt maar bij ons werkte dat niet (de seks werd stukke minder omdat ik er zo mee bezig was)

  Ik kon het wel aan het slijm zien wanneer ik ongeveer mij ei had.

 • Ccctje

  Oww wat leuk wil ik ook ben jaloers haha. Ja ik merk niks aan me slijm of eisprong dus ja

 • Ukje.93

  Ik hoop dat het bij jullie ook snel raak is! Ik weet hoe erg het is als je weer ongesteld word😐

  Ahh balen dat je het nergens uit kan opmaken. Dan misschien idd om de dag, maar let er wel op dat het geen moeten word desnoots een keer 2 daagjes overslaan, kan echt geen kwaad!

 • Alexxa

  Gewoon vrijen wanneer jullie zin hebben! Maar om de dag hoor je inderdaad ook vaak als aanraden. Dat schijnt 'het beste' te zijn.

 • Ccctje

  Ja ik hoop het echt

 • Ccctje

  Ow, jeetje jij bent dus ook al lang bezig

 • Zeldawarrior

  Het is heel normaal als het een jaar duurt of langer, dus vooral niet teveel zorgen maken! Je bent nog maar pas gestopt met de pil, dus je lijf is nog volop bezig om alles weer in balans te brengen. Om de dag vrijen is een prima manier om je kans te optimaliseren zonder dat je ovulatietesten nodig hebt. Neem de tijd en probeer vooral wat afleiding te zoeken zodat je niet te snel gefrustreerd raakt als het wat langer duurt. Ik had zelf voor de eerste 18 rondes nodig, dus ik spreek uit ervaring. Heel veel succes! 🍀🍀🍀

 • Ccctje

  Hoe was jou cyclus?

 • Zeldawarrior

  Tussen de 24 en de 30 dagen, met meestal de eisprong tussen dag 10 en dag 13. En inmiddels zwanger van mijn derde kindje. 😊

 • Ccctje

  Hoelang ben jij al bezig?

  En wat doe jij precies elke maand ook na de menstruatie om de 2 a 1 dag vrijen of dat niet

 • Babywish2020

  17 maanden. En ja, als we daar de kans voor hebben wel haha. Sowieso in mijn vruchtbare week en ik gebruik ovulatietesten.

 • Babywish2020

  Je hebt een regelmatige cyclus, dat is fijn!

  Je zou na je menstruatie om de dag seks kunnen hebben; Dan zit je sowieso goed en licht er al een vooraadje sperma te wachten zodra jouw eitje springt. Je zou ook vanaf dag 10 t/'m ongeveer dag 16a18 om de dag seks kunnen hebben. Het is maar wat je zelf fijn vind!

  Jouw ovulatie vind ongeveer tussen/rond dag 12 en 14 plaatst in je cyclus ( als ik dit zo goed heb). Je zou eventueel ook ovulatietesten kunnen gaan gebruiken zodat je vrijwel zeker weet wanneer je ovulatie is, als je dit een prettig idee vind.

 • Ccctje

  Okee top ja al 1x geklust haha en probeer het de hele maand zo te doen om de dag omdat het inderdaad wisseld tussen 26 a 28 dagen elke maand anders en hoop inderdaad dat het wil lukken hoe hen jij het gedaan of ook nog bezig? Was bij jou wel regelmatig?

  Bij mij eigenlijk ook weer niet want de ene maand 26 dan weer ineens de maand erop 27 en dan weer 28 nu was het deze. Keer 27 en werd ik het dag 28

 • Babywish2020

  Jij hebt een regelmatige cyclus, ik ook. Je spreekt van een onregelmatige cyclus als er elke maand minimaal 7 dagen verschil in zit. 2 dagen verschil is echt heel mooi regelmatig!

  Mijn cyclus wisselt tussen de 25-28 dagen. Ook dit is dus regelmatig zoals ik net al zei.

  Tot dusver is het bij ons nog niet gelukt om zwanger te raken.

 • Saar985

  Ik zou je toch adviseren om eens ovulatie testen te gebruiken. Ik heb ook een regelmatige cyclus, maar mijn ei blijkt toch later dan gemiddeld te springen (rond dag 17/18). Toch handig als je dat weet. Ik heb de eerste paar maanden proberen altijd rekening gehouden met eisprong rond dag 14. Weet nu dat dit dus later is (niet dat het tot nu toe heeft geholpen met zwanger worden 🙈).

 • Cocojaja

  Een cyclus van 26 a 28 dagen dan zit je eisprong als alles normaal functioneerd rond/tussen dag 12 a 14 ik zou dan vanaf dag 10 tm dag 18 a 20 om de dag sex hebben

 • Ccctje

  Ah okee super dankjewel voor je reactie ik waardeer je reactie enorm

 • Cocojaja

  Hier bij de eerste ook meer dan een jaar erover gedaan en met hulp van de gynaecoloog.. nu 3.5 jaar voor de 2e bezig geweest en een lange weg met 3 miskramen gehad en nu pril zwanger weer .. succes en klem je niet teveel vast .. relax