Hoe doen jullie dat als kind vakantie heb

Hallo allenmaal,

Even een vraagje hoe jullie dat hebben gedaan ik wist helenmaal niet dat zo ging bij mij dochter,
Ze is pas 4 jaar geworden en ze gaat ook nog naar BSO toe in vakantie zo vakantie mix nemen
Maar kan per jaar 8 weken daar gebruik van maken ze hebben in jaar ongeveer 14 weken dus we moeten zelf 6 weken zelf doen ik heb zelf maar 4 weken in jaar vakantie.
Mij man ook maar 4 of 5 weken dus we moeten dat echt onder menkaar regelen.
Dan zou 3 weken in zomer vakantie thuis houden en we zouden dan samen maar 2 weken vakantie gezin kunnen doen.
Daarnaast moet hij vakantie nemen voor onze dochter zorgen. Naast 2 weken samen hebben neem hij nog 2 week op als ze vakantie heeft ik neem nog 2 op als ze vakantie heeft zitten we aan 6 weken

Hoe hebben jullie dit opgelost?

1898 x gelezen, 5

reacties (38)


 • Miekj

  Bij onze bso kun je verschillende contracten afsluiten. Wij hebben een 52 weken contract. Ze berekenen de uren per jaar en delen dit door 12 als ik het goed heb. We krijgen per jaar 12 vakantie dagen a 11 uur( ze gaan 1 x per week). Deze dagen kan ik zelf inplannen. In de zomer hebben we zelf 3 week vakantie dus 3 week opvang nodig. Maar we hebben wel 6 dagen die we evt kunnen inplannen. Dit is erg fijn. Dit is sinds vorig jaar ( dat we de dagen zelf kunnen plannen en niet verplicht op de vaste dag en maar 1 dag per week vakantie. Dit is voor mij in de zorgsector erg fijn)

 • Mama~2020

  Maar mag dat van de kinderopvang organisatie niet of ga je anders door te veel uren over de grens van de kinderopvangtoeslag heen?

 • Caroline27

  Op 24 uur mag je max 73 uur per week bso nemen daar zit 8 weken vakantie mix bij je mag wel boven je 73 uur maar dan moet je wel alles zelf betalen dat is best hoog.

 • Mama~2020

  Je neemt zeker op woensdag bso af? Ik zou even contact opnemen met de belastingdienst. Hun kunnen namelijk met je mee kijken en mee rekenen. :)

 • Caroline27

  Je kan berekening maken weetje precies hoeveel krijg klop ook, ik neem ma di vrij naschoolse opvang krijg 12 dagen per jaar aan vakantiemix ze hebben 14 weken op jaar met studie dagen en dan nog week alle middagen vrij ik en mij man gaan andere 6 weken zelf regelen is helaas niet anders.

 • mamaDDD

  Wij nemen 2 weken kerstvakantie samen en 3 weken zomervakantie.

  Al de andere vakantieperiodes gaan ze hier naar de buitenschoolse opvang. Dus sowieso nog 5 weken in de zomerverlof naar opvang .

  Ik spreek over België.

 • mamavananouk

  Bij onze Bso kan je dagen bijkopen

 • boterbloemen

  Wat bedoel je met die 8 weken? Mag je maar in 8 weken per jaar vakantiemix opnemen op de 3 dagen waar je normaal bso afneemt (zodat ze de hele dag kan)? Of mag je in totaal alles bij elkaar 40 dagen vakantiemix opnemen? (8x5 dagen). Dat laatste geval geeft je namelijk precies al je vakantieweken (13,3 weken) 3 dagen vakantiemix.

  En met 'mag' bedoel je dan uren waarvoor je toeslag krijgt of geeft de bso een grens aan?

 • Caroline27

  Precies wat je daar boven schrijft ik neem 3 dagen af mag ik 8 weken op jaar bassis vakantie mix afnemen zou wel meer kunnen afnemen dan word uur bedrag hoger wat niet vergoed krijg of mischien 50 euro per maand nog exstra betalen ik ga straks even bellen kijken wat ze precies zeggen.

 • boterbloemen

  Ik vraag welke van de twee scenario's het is, omdat ik het niet begrijp.wat je bedoelt met die 8 weken. Welke is het, de eerste of de tweede (nog nog een derde)?

  1. Je mag in maximaal 8 weken van het jaar voor de 3 bso dagen vakantiemix opnemen. Wat neerkomt op 8x3 dagen vakantiemix

  2. Je mag in totaal voor 8 weken per jaar vakantiemix opnemen, wat neerkomt op 8 x 5 dagen vakantiemix.

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Ze hebben bij onze bso (nog) geen vakantie bso helaas.

  Mijn zoontje gaat gelukkig maar 1 middag, ik denk dat wij het oplossen met opa en oma.

 • Florien84

  Mijn opvang heeft gewoon de vakanties gedeeld over de maanden en bij opgenomen in de maandure. Ik kan a alle vakanties gebruik maken. Het verandert niks aan mij kot of maandfactuur. Jij kan gewoon de uren bij de bd doorgeven die je nodig hebt.

 • annaco

  Volgens mij gaat er iets goed mis. Je schrijft dat je maar recht hebt op 8 weken KOT. Je werkt 24 uur. Je hebt recht op gewoon 52 weken per jaar KOT op basis van die 24. Dat betekent dat je hele jaar 3 dagen BSO moet kunnen afnemen inclusief de vak weken. Daarover krijg je gewoon KOT. Dus je neemt of meer dagen af of er gaat ergens in de berekening iets mis. Hoeveel dagen BSO per week neem je af? 3 of meer?

 • Caroline27

  Ik werk 24 uur ik mag maar max 73 uur per week bso afnemen ze gaat 2x in week naar voorschoolse opvang en 3x in week naar na schoolse opvang ik kan op jaar bassis maar 8 weken vakantie mix afnemen. andere 6 weken moeten wij zelf iets regelen. Ik heb van de week hier over gebeld dit heeft kibeo voor mij uitgerekent dit ook echt max wat kan afnemen ik betaal 7,32 per iur volgende jaar of betaal jij meer aan uurloon? Anders zou nog is keer moeten bellen

 • annaco

  Ik heb ook even snel een proefberekening gemaakt je hebt idd recht op 73 uur maand. Ook nu gaan we verder rekenen. Je hebt 13 weken vak. 13x 3x11 = 429 uur daarnaast de 39x 4,5 x3 uur = 526,5 is totaal 955,5 dat delen door 12 is 79,6 uur per maand. Dat zou betekenen dat jij 6,6 per maand helemaal zelf betaald. Dus daar krijg je geen toeslag over. Maar ik zie dat het uurtarief lager is dan mag tarief. Dus dat wordt daarmee gecompenseerd. Dus echt er is niets aan de hand. En zelf een berekening maken. Zelf... niet een of andere organisaties. Jij moet immers ook de toeslag aanvragen. Als jij de fout maakt is het jou fout. Niet die van een ander

 • Caroline27

  Ja ik ga straks is even bellen hoe nou precies zit, als 79 uur neemt kost wel zo 50 euro per maand zelf op jaar bassis is dat weer 600 dat nog wel overzien met 1 kind niet voor 3 kinderen straks 😬 uur tarief 7,32 en krijg bij belasting vergoed tot 7,27 .

 • annaco

  Oke..ja begrijp ik nu goed dat je naast de 50 euro eigen bijdrage alles vergoed krijgt??? Want dan denk ik dat je niet echt mag klagen per maand. Ik bedoel... laat ik maar niet vertellen wat ik per maand kwijt ben aan opvang... maar geloof me is echt beetje meer, heel veel meer. Maar nogmaals. E.e.a. ligt in het feit dat jullie school er 13 weken vak heeft in plaats van 12. Anders had het sommetje waarschijnlijk beter gepast. Dat scheelt dus al 33 uur. Ja klinkt hard maar ben bang dat e.e.a. niet is en dat het dus 50 euro per maand kost. Of ja je neemt zelf 13 weken per jaar vakantie. (Denk dat dat met 50 euro niet opgelost is).

  En heel simpel je mag in Nederland zo veel opvang afnemen als je zelf wilt alleen krijg je tot een maximum vergoed. Dus is die 7.27 x die 73 uur. En daar dan een deel van afhankelijk van je inkomen uiteraard. Alles daarboven is geheel voor eigen rekening. Dus alles kan alleen kost het geld.

 • Caroline27

  Volgens mij leg beetje verkeerd uit maar ik betaal zelf 300 euro per maand aan kibeo en we betalen zelf per uur 1,50 dus ik mag zeker niet klagen. Maar kibeo zeg dat ze per jaar 12 weken hebben maar ik dach echt 14 weken dus dan zit mischien zelf er naast? Ze hebben in februari 2 weken in mei vakantie 2 weken zomer 6 herfst 1 week kerst ook nog 2 weken dan hebben nog studie dagen in zomer zijn ze nog 1 week alle middagen vrij.

  Maar krijg op jaar bassis 8 weken vakantiemix kibeo zij als 12 weken op jaar heb dan kan je in vakantie 2 dagen per week vakantie mix afnemen moet niet meer als 12 weken zijn. En we hebben zelf ook gewoon 4 weken vakantie dan gaan ze natuurlijk niet.

  Maar ga gewoon beetje tussen mij vakantie kijken en van mij man dat is beste oplossing denk ik.

 • annaco

  Ik snap t... Maar kan je bij kiboe een 52 weken contract afnemen? En dan gewoon 12 vak? Of is het alleen zo dat je dan meer betaald? Want een 52 weken contract geeft over het algemeen een lager uurtarief. Dat is natuurlijk ook weer iets gunstiger. Of bieden ze het simpelweg niet aan. En heb je enkel een 48 weken contract. Ja dan zal je moeten schipperen. Ook met alle studiedagen enz. Het geluk wil wel dat je 24 uur werkt. Dus je zou iets kunnen opvangen door creatief te zijn.

  Heel veel succes...

  Ik weet wat het is. Mijn man en ik werken fulltime. En ik word dus bijvoorbeeld alleen al verdrietig van studiedagen. Dat zijn er bij ons gewoon 12 per jaar. Gaat nergens over. (Helaas is gewone opvang voor onze zoon niet mogelijk hij is autistisch. En dan mag je als mama of papa niet werken in Nederland.... en wenst iedereen je veel succes en als je gelukt heb is er een potje van de gemeente en mag hij 2 middagjes per week naar een bso plus. Mijn dochters kunnen gelukkig wel mee in regulier systeem... )

 • Sann

  Ok lees zo je vraag en je antwoorden en ik begrijp er niks van. Je werkt 24 uur, dan heb je voor de dagen dat jij werkt (aannemende dat je partner meer werkt) bso? Dan heb je die dagen (in nl) bij een 52 wkn contract ook alle dagen vakantieopvang (op de dagen die normaal gesproken ook hebt) en ook alle dagen kinderopvangtoeslag.

 • Sharon

  Hier zowel voor kdv als bso een 51 weken contract, dit betekend in het geval vd bso dat zoonlief op zijn vaste dagen dan hele dagen mag komen in de vakanties. Manlief zit nu in de zw dus dat wordt makkelijk gedekt. Maar voorheen werd het onderling en deels met opa en oma opgelost.

 • Caroline27

  Maar was zijn uur tarief dan ook niet stuk hoger nu betaal ik 7,32 dan zit je denk ik al snel op 8,40 waar geen toeslag over krijg?

  Ik werk zelf 24 uur en betaal 7,32 per uur kan per jaar 8 weken vakantie mix opnemen ze gaat 2x in week naar voorschoolse opvang 3x in week naar na schoolse opvang.

  Anders maar nog is keer bellen hoe het precies zit.

 • Sharon

  7,54 pu vd BSO,

  KDV 8,32 pu.

  Ik werk 36u man werkte vd zw 32u dus er wordt vanuit 32u gerekend.

  Zoonlief gaat twee middagen naar de BSO en dochter drie dagen KDV.

 • Jojo91

  Wij hebben een pakket die doorloopt in de vakantie. Is het een groot verschil met het maximum aantal uren? Wij hebben er ook niet helemaal recht op dus over 1.5uur per week krijgen we geen toeslag. (Ik werk 15uur en mn zoontje gaat 2dg naar de bso)

 • Caroline27

  Ja heb ook maar 6 weken op jaar wat je aan vakantie krijg of nog minder, want gaat echt na je werkweek. Ik werk 24 uur heb ik 8 weken op jaar dat is echt de max.

 • Pindakaasappel

  Wij hebben 51 weken dus alleen bij de kerstvakantie niet. Kan je niet zon pakket afsluiten?

 • Caroline27

  Ik werk 24 uur dus heb maar recht op 73 uur per week aan opvang daar kom ook maar net aan bij zo pakket zit ook van 24 uur max 8 weken 😬

 • Sharon

  Je hebt zoveel recht als je betaald, je bedoeld wat je aan KOT kan krijgen?

 • boterbloemen

  Bij onze bso kun je ook aangeven hoeveel je nodig hebt. Waarom mag dat maar 8 weken?

  Bij ons hebben ze zo'n 12 weken vrij. Ik heb vrij veel vakantiedagen (10 weken) en mijn man werkt als docent en heeft daarmee het grootste deel van de vakanties vrij. Wij komen ongeveer 1 werkweek tekort, dan gaan ze naar opa's en oma's. Dat geldt dan voor 3 dagen per week, omdat ik parttime werk, dus 6 dagen in totaal. Dat is prima te overzien. Als er geen oppas kan, dan bso vakantiemix.

  Toen mijn man nog niet in het onderwijs werkte en ik een andere baan had (ook wel veel vakantieuren), moesten we voor zo'n 3 weken iets regelen. We hebben die dagen toen verspreid over de vakanties verdeeld. Dus bijvoorbeeld in de meivakantie niet de 2 volle weken vrij genomen, maar 1,5 en dan een paar dagen iets regelen. Dat was dan iets van bso, opa's en oma's, vrije dagen van ons, wat schuiven met werk en uren.

 • Marjolein84

  Ik had een contract met voorschool na school en vakantie opvang. Was inclusief studiedagen. Misschien extra dagen opnemen ? Zou de bso vragen of er niet 2 weken extra vakantie opvang mogelijk is.

 • Caroline27

  Ik kan wel meer vakantie opnemen bij bso als ze vakantie heb maar ik krijg maar 8 weken omdat 24 uur per week werk en als meer wil opnemen moet zelf gaan betalen dat is echt heel duur. Nu ga met mij en man beetje puzzelen.

 • Marjolein84

  Ik werk 27 uur. Verdeeld over 3 dagen. De betaling van de bso was iedere maand zelfde bedrag.

 • NewBaby2018

  Wij hebben contract 52 weken, dan krijg je dus ook alle vakantieweken..

 • Caroline27

  Ja lig er ook aan hoeveel jij per week werk he? Ik werk 24 uur per week heb max 8 weken vakantie mix per jaar.

 • NewBaby2018

  Ik werk 28 uur per week

 • Soccer-Mom

  Wij hadden vakanties inclusief in het contract zitten. Waarom hebben jullie dat niet zo afgesproken met de BSO? Wel zonde van je vakantiedagen om ze zo op te moeten nemen. Je wilt als gezin toch het liefst samen vrij zijn lijkt mij.

 • Caroline27

  In bso zit ook vakantie mix maar ik werk 24 uur dan heb je max 8 weken op jaar wat je aan vakantie mix kan opnemen Dit jaar heb het gelluk dat ook verlof heb dat ik haar 2 weken februari gewoon thuis hou mij man neemt ook paar dagen in mei vakantie op zich. We kunnen ongeveer per jaar 3 weken samen als gezin en ik ga af en toe keer exstra werken op werk om over uren maken.

 • Soccer-Mom

  Sorry, geen idee wat vakantiemix inhoudt. Ik had een 51-weken contract incl. alle vakanties. Alleen tussen Kerst en Oud & Nieuw is opvang dicht. Alle uren waren over de 12 maanden verdeeld en dus betaalde ik alle maanden hetzelfde bedrag. Aangezien ik een contract had van 24 uur en ik maar 2 dagen opvang nodig had, kwam ik niet over mijn uren heen.