Uitstrijkje niet goed was

Vorige jaar heb uitstrijkje gehad wat van zelf zou moeten weg gaan want was niet heel erg.
Maar nu weer controle gehad en ze hebben biopt gedaan en was niet goed en gynaecoloog heeft baarmoedermond gekeken zag niet veel afwijkend, heeft als nog biopt gedaan en uitslag was dus niet goed
Was pap 3a en cin3 en heeft gisteren Lisexcisie gedaan was niet heel fijn.
Word nu op kweekgezet gaat niet van uit kwaadaardig is maar goed kan hij niet weten.
Is een pap 3a cin3 echt heel afwijkend?
Maak beetje ongerust ook 13 weken zwanger pas 11 augustus uitslag. Hoor graag ervaring van anderen

1055 x gelezen, 1

reacties (13)


 • Chudo

  Onee meid wat spannend en hopelijk komt alles goed! Je hebt steeds pech in je zwangerschappen he? Maar lisexcisie geeft toch kans op vroeggeboorte of dat niet??

 • Caroline27

  Ja alleen dit kom niet door zwangerschap had vorige jaar al dat niet goed was maar meestal gaat van zelf over is bij mij dus niet gebeurd juist erger geworden. Ik heb wel veel pech nu arm trombose, en ik las ook op internet kans heb op vroeggeboorte 😬

 • Chudo

  Jeejtje heb je een trombose arm? En nu dan meid? Ik had je graag een onbezorgde zwangerschap gegund zonde ellende

 • Caroline27

  Ik heb zo aangemeten kouse moet dragen wat niet altijd doe🤭 want het jeukt heel erg, en moet elke avond bij me zelf fragmine prikken ik heb er niet veel pijn aan. Dit is ook laaste zwangerschap.

 • Chudo

  Hoe kom je aan die trombose arm?

  Ik zou als ik jou was hierna ook nergens meer aan beginnen🤣

 • Caroline27

  Heb 7 jaar geleden gebroken sleutelbeen gehad en ze denken adertje geraakt is dat nu trombose arm in ontstaan is denk zelf dat ook door zwangerschap komt 🤔 maar 1e zwangerschap had niks als hier bij blijf kan wel mee leven, zo lang geen nierstenen krijg😬 ja en 3 gaat heel druk worden 2 al heel druk ze vliegen vaak menkaar aan😂

 • Kimbelle

  Als je eerder een afwijkende uitslag hebt gehad en er is een reden om een uitstrijkje te maken dan doen ze dit wel tijdens of na de zwangerschap. Wat was de reden om nu tijdens de zwangerschap een uitstrijkje te maken?

  Ook hier afgelopen week een biopt afgenomen en uitstrijkje (5 weken geleden bevallen). Tijdens de zwangerschap is er bij mij een afwijking gevoeld door de verloskundige. Helaas is hier een voor of beginstadium baarmoederhalskanker uitgekomen. Maandag krijg ik een Lisexcisie om te kijken welke van de twee het is en dus een plan op te stellen.

  Ik hoop en bid voor je dat het goedaardig is en je kunt gaan genieten van je zwangerschap! Maar het is in ieder geval goed dat ze er nu naar kijken, dan dat het tijdens de zwangerschap “groeit”. Succes!

 • Caroline27

  Ik had vorige jaar geen goeie uitstrijkje het zou weg moeten gaan van zelf dat is niet gebeurd daarom hebben nu weer uitstrijkje genomen biopt was niet goed. Maar hebben dus Lisexcisie gedaan geef wel kans op vroeg geboorte? Ze wouden hier niet langer mee wachten.

  Maar wat spannend voor jou meid maar heb wel al biopt gehad om kijken om welke afwijking het gaat? Ik hoop dat alles mee mag vallen voor je.

 • Soccer-Mom

  Uitstrijkje tijdens de zwangerschap kan een afwijkende uitslag geven. Doorgaans worden uitstrijkjes niet tijdens de zwangerschap uitgevoerd. Waarom bij jou nu wel?

 • Dane

  Ja dat vroeg ik mij ook af. Zelfs half jaar na de bevalling willen ze nog geen uitstrijkje maken ook idd vanwege vals positieve uitslag

 • Caroline27

  Ik zal die vraag is aan hem ook nog is stellen waarom tijdens zwangerschap heeft gedaan. Hij heeft alleen gezegd dat tot 15 weken kan doen.

 • Caroline27

  Vorige jaar was uitstrijkje ook niet goed hebben nu herhaling gedaan. En gynaecoloog heeft gezegd dat deze uitslag niet komt door zwangerderschap wat niet goed is, ze hebben zelf een Lisexcisie gedaan gaan ze stuk weefsel baarmoedermond wegnemen en met verdoving prik ze hebben ook dicht gebrand. Hij heeft gezegd dat je kan uitvoeren tot 15 weken niet schadelijk is voor baby dit laat zitten kan ook erger worden. Uitslag afwachten of goedaardige cellen zijn.

 • Dane

  Oké vreemd. Blijkbaar liggen de huisartsen dan niet op 1 lijn want hier doen ze het niet als je zwanger bent. Of je nou 1 dag zwanger bent of 6 maand...