Verkouden niet na opvang

Ik zit nogal in hele lastige situatie mij dochtertje mees is echt heel vaak verkouden
En nu mogen niet snotneus na opvang ik hoop dat ze snel stomme regel afschaffen.want ze is echt heel vaak ze heeft nu al een week
En ook juf van kibeo niet eens regel ze moeten ze er helaas aanhouden, ze zij ook mees heeft echt vaak mischien is allergie test laten doen als ze dan medisch verklaring van dokter heeft mag gewoon na opvang.
Maar heb dus dokter gebeld ze zeg bij zo jonge leeftijd van 20 maanden kunnen geen allergie test of geen hooikoorts test doen omdat vaak negatief geef ook al zouze niet hooikoorts hebben zou dus wel kunnen
Echt zuur dit ook heel vervelend , en ze stond ook op voor buisjes omdat ze vaak oorontsteking had ging weer tijd goed dus heb afgezegd ik ga nu maar toch buisjes zetten maar is echt zo dat ze dan minder vaak verkouden word?

5472 x gelezen, 4

reacties (31)


 • Punkaas

  Alles is nu corona helaas ben wel blij dat onze opvang wat makkelijker erin is. Zolang er geen koorts bij kwam kijken mag hij gewoon erheen. En hij had 1x verhoging maar de oorzaak was de vaccinatie en was toen weer niet verkouden. Het is vervelend, hopelijk heb je een schappelijke werkgever de mijne accepteerd niets wat met de kids te maken heeft helaas dan had ik maar een (extra) backup moeten hebben.

 • Caroline27

  Wat een raare baas zeg😏 zou die van mij dus echt pech hebben als die van mij ziek is en op moet gehaald worden dan heb ik geen keus, wel probeer dan op andere dag inhalen.

  Maar we hebben met ziekenhuis contact opgenomen ze staat nu op wachtlijst voor buisjes en dokter kan geen allergie test doen wat kibeo wel dach dat kon. We hebben alles uitgelegd ze mag nu maandag toch gewoon na opvang toe. dus eigelijk heel druk lopen maken 🤭 maar gellukig dat nu heen mag anders had echt vrij moeten nemen van me werk is al paar keer gebeurd als ze ziek zijn vind niet erg als ze zo vaak verkouden is dan word wel heel lastig.

 • Mama~2020

  Bij langdurige klachten gewoon je kind laten testen op corona. Als blijkt dat het geen corona is mogen ze gewoon weer naar de opvang, behalve als er andere klachten bij komen of iemand anders in het gezin koorts of benauwdheidsklachten krijgt.

 • Ellemijn

  Naar*

 • Trotsemama<3

  Hier hoestte mijn zokntje al vanaf januari.

  Echt een hele rottige hoest.

  Hij mocht uiteindelijk al vrij snel niet meer naar de opvang door corona.

  Testen deden ze hier ook niet want was te jong.

  Diverse puffers gehad maar hielpen niks.

  Ondertussen hebben hem er vanaf gehaald want je krijgt maar een aantal weken vergoed toen t echt stillag voor de meeste kinderen.

  Herken je probleem dus.

  Hier wilde de huisarts nog geen amandelen laten knippen want die groeien weer aan zei hij.

  Hij wilde daar zo lang mogelijk mee wachten.

  We zitten nu in juni en sinds een week of 2 lijkt t beter te gaan met hem.

 • Dolleboel

  Kinderen die langdurig ziekteverschijnselen hebben die ook bij Corona voorkomen kunnen gewoon getest worden. Kinderen zijn nou eenmaal met regelmaat verkouden (mijn baby laatst 6 weken) als ze negatief getest worden mogen ze dus gewoon naar de opvang. Even navragen bij de opvang zou ik zeggen.

  Mijn dochter kreeg buisjes en neusamandelen eruit, dat laatste zorgde voor minder verkoudheid.

 • Caroline27

  Vandaag word door kno arts gebeld ze zou buisjes krijgen hij heeft niet bij haar neus gekeken maar ik hoop dat ze dan ook neus doen maar hoor vaak dat ze dat niet doen.

  Maar op corona test dan zouze elke keer geprikt moeten worden als ze verkouden is? Ga even overleggen met opvang

 • Nog-even!

  Een Coronatest gaat met een wattenstaafje in de neusholte... Niet een bloedtest

 • Dolleboel

  Geen idee of ze dat vaak doen, bij mijn dochter vroeg ze of ze vaak verkouden was en dat was genoeg reden om ook de neusamandelen weg te halen..

  Idd goed denk ik om eens te overleggen met de opvang, gewone verkoudheid kan makkelijk een paar weken aanhouden bij kleintjes

 • Ukje.93

  Ons dochtertje (nu 18 mnd) heeft ook veel oorontstekingen gehad, constant ziek door op kdv echt zo zielig.

  Constant naar de dokter en heeft regelmatig kuren gehad. Uiteindelijk toch KNO arts weer gebeld en kreeg meteen groen licht voor buisjes en haar neusamandelen zijn gelijk geknipt was toen 15 maanden en had toevallig al een maand geen oorontsteking meer gehad, wel laten helpen en zijn er zo blij mee! Iedereen zegt ook heel ander kind geworden.


 • Nog-even!

  Ik begreep het eerst niet, maar je bedoelt denk ik dat ze niet náár de opvang mag...

  Van buisjes worden ze niet minder vaak verkouden. Amandelen knippen kan wél een positief effect hebben...

 • Caroline27

  Klopt ze mag niet na opvang ze is al meer dan week verkouden word vandaag gebeld door kno arts.

 • Florien84

  Je gaat naar het kinderdagverblijf en na is iets anders. Na de film pak je een drankje.

 • Caroline27

  wat bedoel je?

 • Nog-even!

  Na, betekent dat het op een later tijdstip is. Naar is het woord dat jij bedoelt: jouw kindje mag niet naar de opvang toe

 • Sweden2020

  Wat apart. Hier doen ze wel allergietesten bij kids. Sowieso vanaf een jaar en denk ook eerder. Dus lijkt me dat het wel mogelijk is? Ik zou proberen toch te laten testen voor duidelijkheid..

 • Caroline27

  Ik heb vandaag dokter gebeld ik heb gevraagd om testen omdat juf van kibeo vroeg om allergie test laten doen omdat ze denk dat mees dat heeft omdat ze vaak verkouden is dan heb je medisch verklaring dan kan ze gewoon na opvang. Maar dokter zij dat ze niet op jonge leeftijd doe omdat test vaak negatief aan geeft ik vroeg om doen ze doen echt niet ze kunnen wat voor geven schiet niet veel mee op.

 • Assiral

  Mijn dochter is altijd veel aan het hoesten. Soort van astma en heeft hier ook een pufje voor. Zij mag wel gewoon naar het kdv omdat het bekend is dat zij dit altijd al heeft.

 • Clauxbabyboy

  Ik werk op een kdv, en wij hanteren ook deze regels.. soms heel lastig maar er moet ergens een grens zijn. Mijn zoontje 1,5, gaat ook mee naar mijn werk, bleek vandaag een mega loopneusje te hebben.. en moest worden opgehaald door papa. Hij is wel geteld een uur geweest, niks aan de hand: vrolijk en al. Maar toch naar huis

 • Peepah

  Laten testen op corona, kan ze overmorgen weer naar het dag verblijf. Ik heb zelf hooikoorts en kon dus met mijn 2 jongste snotneuzen mooi in quarantaine. Een belletje met de huisarts, medicijnen opgehaald en mijn zoontje kon ook weer naar school. Let wel! Als je in Nederland woont de GGD bellen voor een test en niet de huisarts er is ook een speciaal telefoonnummer. Als je partner zo nu en dan ook eens een dagje op zich neemt, is het niet alleen jouw werkgever die er last van heeft

 • Soccer-Mom

  Ik snap dat dit voor jou heel vervelend is maar het zoals het is nu.

  Het verkoudheidsvirus kent honderden varianten. Door het knippen van de behandelen los je dat niet op. Dit helpt wel tegen bijvoorbeeld oorontsteking.

  Uitslagen Coronatest is er in 48 uur dus dat i s vrij vlot.

  Maar waarom moet jij per se vrij nemen? Kan je partner niet een keer vrij nemen, het leed een beetje delen? Hopelijk kan je kindje snel naar de opvang gaan.

 • Caroline27

  Hij heeft gellukig deze week kunnen doen omdat hij vrij is dat was mij gelluk, maar als hij moet werken dan kan hij niet vrij nemen want hij werk in de zorg.

  Ze heeft van jaar veel oorontsteking gehad daarom wouden ze buisjes gaan zetten maar dat haar neus helenmaal dicht zit telkens loop neus heeft dat heeft dan weinig zin.

 • Soccer-Mom

  Dat is niet juist. Natuurlijk hebben buisjes zin, juist bij neusverkoudheid. Immers, je verkleint daarmee de kans op ontstekingen in de holten en de oren. Iets dat de KNO-arts je haarfijn kan uitleggen. Mijn zoontje kreeg ze met 18 maanden aangemeten. Daarna nooit meer problemen met de oren. Het is dus niet zo dat de verkoudheid zelf minder wordt, alleen kinderen hebben minder last van de gevolgen.

 • Ukje.93

  Daar ben ik het niet mee eens.

  Ik ken inmiddels waaronder mijn eigen kindje waar amandelen geknipt zijn, hun verkoudheid is ook stukken minder geworden, en ze zijn er allemaal stukke van opgeknapt!

 • Soccer-Mom

  Ik snap dat dit voor jou heel vervelend is maar het zoals het is nu. Maar waarom moet jij per se vrij nemen? Kan je partner niet een keer vrij nemen, het leed een beetje delen? Hopelijk kan je kindje snel naar de opvang gaan.

 • Soccer-Mom

  Ik snap dat dit voor jou heel vervelend is maar het zoals het is nu. Maar waarom moet jij per se vrij nemen? Kan je partner niet een keer vrij nemen, het leed een beetje delen? Hopelijk kan je kindje snel naar de opvang gaan.

 • essie29

  Nee alleen in combinatie met neusamandelen laten schrapen dan helpt het wel tegen verkoudheid. Mijn jongste was chronische verkouden en na buisjes en neusamandelen schrapen nooit geen last meer gehad.

  Dat ze deze regels hanteren hoe lastig nu ook is niet meer dan logisch toch? Je kan haar laten testen op corona bij negatief kan ze wel komen

 • Caroline27

  Ja ik snap wel ze is bijna continu verkouden ze laten haar niet testen op allergie, en neusamandelen willen nog niet uit halen bij 20 maanden, maar laten testen op corona die test dan denk ik ook niet gelijk binnen maar heb gewoon dus dubbel pech op moment. Morgen bellen ze nog van ziekenhuis ik zal ook nog is voorleggen dat ze echt veel verkouden is en telkens vrij moeten nemen van werk is erg lastig.

 • Vlinder2020

  Je hebt de volgende dag de test binnen. Dus dat is denk ik beter dan wachten tot de verkoudheid over is.

 • Nog-even!

  Coronatest is behoorlijk pijnlijk... Misschien goed om in je afweging mee te nemen?

 • NewBaby2018

  Ja is heel vervelend. Kinderen zijn vaak ziek, maar je kan er vanalles van vinden, maar je kan er vrij weinig aan doen.

  Hier ook, nu het weer omslaat meteen weer snotterig. Duimen maar weer dat het snel over is/allemaal mee valt, voor ze weer naar de opvang/school moeten.

  Hopelijk ben je snel aan de beurt voor die buisjes. Scheelt vaak een hoop, althans, mijn neefje is er behoorlijk van opgeknapt.