Vk zegt miskraam...

Hoi allemaal, afgelopen maandag heb ik mijn eerste echo gehad bij de vk en zij gaf aan dat het een miskraam wordt. Er is wel een vruchtzakje aanwezig, maar geen vruchtje. Volgends de berekening was ik 6 weken en 5 dagen.Nu had ik daarvoor wel wat gedronken en niet meer geplast. Voor een inwendige echo is dit schijnbaar niet goed en moet je juist een lege blaas hebben. De vk heeft mij maandag net voor 17 uur en gisteren om 8 uur bloed laten prikken. Zojuist ben ik door haar gebeld ze gaf aan dat de waarde van maandag 16000 was en de waarde van gisteren 17100.. weer gaf ze aan dat dit niet goed kan eindigen, want de waarde is niet verdubbeld. Nu lees ik best veel op internet, dat de waarde niet perse moet verdubbelen, maar juist gestaag moet stijgen. Dat doet de waarde dus wel, hij stijgt nog steeds. Volgende week vrijdag nieuwe afspraak bij de vk (een ander persoon) om nogmaals een echo te laten maken. Ik vind het raar dat ze zo stellig is dat het een miskraam wordt, terwijl ik geen last heb van krampen, bloedingen en/of een dalende hcg waarde etc. Iedere vrouw is verschillend, waardoor de waarde bij iedereen anders is, maar zij blijft pushen op een miskraam. Heeft iemand hier ervaring mee of dit ook meegemaakt?


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

2298 x gelezen, 2

reacties (0)


 • MaaikeT2

  Ik heb het ook meegemaakt: Met deze termijn geen vruchtje te zien en de vruchtzak helemaal de verkeerde vorm. Een week later een mooi kloppend hartje en 6 maanden later een wolk van een baby (wel te vroeg). Inmiddels is hij bijna 5.

 • Candicee

  Fijn om te lezen dat het ook anders kan!

 • Cocojaja

  Het klinkt idd niet goed .. geen vruchtje maar wel zakje kan ervoor zorgen dat er dus wel hcg stijgt maar uiteindelijk zal het afgestoten worden .. succes en sterkte

 • Moedervanprinses

  Wat naar dat de verloskundige dit vervelende nieuws zo bod heeft gebracht. Misschien wilde ze duidelijk zijn. Uiteraard kun je net zo lang door blijven zoeken op internet naar een positief verhaal en ga je daar je hoop door krijgen. Ik ben bang dat de verloskundige gelijk heeft. Dat het hcg stijgt zie je vaker. ( Dat regelt het vruchtzakje) Maar helaas niet genoeg waarschijnlijk en moet je rekening houden met het ergste.

  Heel veel sterkte

 • Myrtheflower

  Geen ervaring met een miskaam, maar zelf had ik met dat termijn al duidelijk een kloppend hartje om het verschil aan te geven.

 • -mama-van-4-.1

  Hier in april een miskraam gehad aan het hcg was het zelf niet aan te merken dat dit ging gebeuren want het verdubbelde elke 2 dagen ( heb heel veel bloed laten nemen omdat men gevoel niet juist zat) met de 2de echo zijn we te weten gekomen dat het hartje niet meer klopte en niet meer gegroeid was.en het kindje met de eerste echo al aan het sterven was want toen was er een hartslag te zien maar heel zwak voor de duur van de zwangerschap . De huisarts stond ook perplex toen ik haar vertelde dat het was misgelopen.ze snapte het zelf niet aan gezien men waardes zo goed ( perfect zei ze) opliepen.

 • Mommyx3

  Kan me voorstellen dat het heel naar is om te horen! Ik denk dat de vk helaas dit vaker heeft meegemaakt dus dat ze dit niet voor niks zegt. Ik heb nooit bloed laten prikken om mijn waarde te bepalen ? Dus ik weet het niet misschien ging het bij mij ook langzaam omhoog wie weet. Ik ben blij dat ik dat allemaal niet heb laten doen en gewoon eerste echo met 9 weken lijkt me heel naar zo in onzekerheid te zitten. Maargoed Zonder hoop geen leven denk ik maar altijd hoop voor je dat het goed mag blijven gaan

 • Candicee

  Bedankt voor je lieve woorden

 • B756

  Ik vrees dat je je beter schrap kunt zetten. De VK zegt zoiets echt niet zomaar en ze weet waar ze het over heeft. Als jouw blaas in de weg had gezeten, dan had ze je gewoon gevraagd om even te plassen. Dat was dus kennelijk geen probleem. Als je hcg maandag en vrijdag gemeten is, dan is de stijging echt minimaal en niet 'gestaag'. Als er geen vruchtje te zien was, dan was het er niet. Dat er nog geen krampen of bloedverlies zijn, zegt verder niet veel. Het kan even duren voor je lichaam daadwerkelijk begint met afstoten.

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit, dus misschien is er wel een kansje. Wachten is slopend, maar only time will tell... Helaas kun je niet anders doen dan wachten. Sterkte!

 • jana001

  Jammer dat je vk zo bot was.. wat je doormaakt is zo ontzettend moeilijk. Al die onzekerheid en onmacht.

  Ik heb het helaas ook meegemaakt. Het hcg steeg niet zoals het hoorde. Ook al zag ik wel beide keren een kindje met kloppend hartje dat zelfs groeide.

  Beide keren ging het met 8 a 9 weken mis.

  Ik hoop voor jou dat je beter nieuws krijgt.

  Sterkte!

 • Facha

  Ik heb het bij mijn eerste dochter ook gehad. Was ook alleen vruchtzakje te zien, 2 weken later was er wel een vruchtje te zien. Ze zat waarschijnlijk verstopt zeiden ze.

  En afgelopen mei heb ik het weer meegemaakt maar dit liep niet goed af en was indd een miskraam.

  Succes 🙏🏼

 • Candicee

  Dankjewel, twee weken in onzekerheid is niet prettig..

 • Inverwachtingvanbaby2

  Helaas geen goede ervaring hier.. hcg steeg ook maar verdubbelde niet en is uiteindelijk een miskraam geworden.. sterkte meis 🍀

 • Zeldawarrior

  Wij hadden in mei een kindje waarvan met 7 weken onduidelijk was of het hartje klopte. Met 8 weken was het nog wel gegroeid en klopte het hartje, maar niet snel genoeg en met 9 weken was het overleden. Mijn lichaam gaf niet aan dat het mis was, dus uiteindelijk heb ik de zwangerschap met medicatie moeten beëindigen. Het is verschrikkelijk dat het gebeurt en de onzekerheid is fnuikend. Maar wanneer het kindje echt niet goed groeit, komt het vrijwel nooit goed en is het helaas onvermijdelijk dat de zwangerschap eindigt. Heel veel sterkte, ik hoop natuurlijk voor jullie dat het nog goedkomt maar het klinkt niet best. Wat jammer dat de verloskundige niet wat meer empatisch reageerde!

 • Mamavan.Liv

  Wat naar, denk alleen dat niemand je zekerheid kan geven. Helaas hier ook stijgende hcg geen verdubbeling en een miskraam. Zolang je lichaam niet herkend dat het fout is zal je lichaam het niet afstoten, of tewel je blijft je zwanger voelen. Een miskraam hoeft niet gepaard met bloed etc te gaan vaker is dit pril wel het geval.

  Hoe ver zou je nu zijn!

  Bij mij was met 6.3 weken een baby met kloppend hartje te zien. Vaak is alleen een dooier zakje niet goed mits je heel pril zwanger zou zijn. Maar aan je waardes te zien is het geen prille zwangerschap.

  Snap dat je via hier miss een antwoord gaat krijgen denk alleen echt dat je tot vrijdag moet afwachten. Sterkte hopen op het beste.

 • Candicee

  Nu ben ik 7 weken en 2 dagen. Jammer dat ze mij ook niet hadden geïnformeerd dat ik niet mocht drinken, maar goed dat is achteraf.

 • Mamavan.Liv

  Het beste maar uiteindelijk moet het geen verschil maken, een kindje is met beide te zien. 1e echo volle blaas en 2e echo lege blaas beide een kindje met kloppend hartje.

  Op dit termijn had je al wel een kindje moeten zien dus ben bang voor het ergste voor je. Gezien je waarde en termijn en alleen dooierzak, zou je zelf voorbereiden op het ergste. Maar de wonderen zijn de wereld niet uit. 🤗🤗

 • Bollebuik

  Op je profiel staat 10 weken en een beetje.. had je t zelf anders berekend?