Yes positieve test .! Alleen aantal slechte dingen gedaan...

Hoi iedereen.

Wat zijn wij blij met de positieve test!
Volgens mijn kalender zou ik 4 weken zwanger moeten zijn.
Alleen ik maak mij toch wel een beetje zorgen ( bel morgen de verloskundige )

Ik heb ongeveer 1 week nadat ik vruchtbaar bleek te zijn eennrenogram gehad voor mijn nieren,
Dat wil zeggen een scan en radio actieve vloeistof via infuus gehad..
Eergister ben ik naar de sauna geweest en goed in de sauna gezeten..
Ik heb daar ook biefstuk gehad die medium was..
Om die biefstuk maar ik mij geen zorgen nu maar wel om de renogram en de sauna..?
Had morgen eigenlijk een afspraak staan voor een tattoo maar die ga ik dus afzeggen hihi.
Ik dacht echt dat ik mijn eisprong gemisr had aangezien ik een aparte cyclus heb qua latuale fase etc..

2135 x gelezen, 2

reacties (0)


 • Liefdesboom123

  Ik heb het gehad met mijn eerste. Ik wist niet dat ik zwanger was. (Kwam er pas met 7/8 weken achter). Heb toen een tattoo laten zetten. (Kleintje) ik werd elke x raar en mijn tattoo begon te onsteken. Later bleek ik zwanger en dat verklaarde waarom. (Ik dacht het licht aan het weer ). Heb me zo enorm schuldig gevoelt. Gelukkig liep het voor de rest goed af en is het een gezonde meid van 8.

  De rest kan geen kwaad maar je kan het altijd zeggen tegen de verloskundige die steld je ook gerust

 • CH001

  He wat vervelend zeg, is je tattoo nog wel mooi geworden uiteindelijk? Gelukkig zijn de echte tattoo shops wel heel netjes maar dan nog.. Ik had het al afgezegd zodra ik het wist.

 • Liefdesboom123

  Jaa hoor haha inmiddels is die al helemaal over gedaan. En zijn er weer meerdere bij gekomen. Gelukkig kan je het verzetten of afzeggen. Dan maar wat later. Eerst lekker genieten

 • Sammy3

  Dat je geen tattoo mag, is niet omdat het onveilig is voor je kind, maar omdat je lichaam/huid door de hormonen anders reageert en dat het resultaat kan beïnvloeden.

 • CH001

  Bedankt iedereen!:)

  Ik heb de tattoo direct afgezegd, en gelukkig doen hun dat daar dan ook niet als iemand zwanger is. Ik ga geen onnodige risico lopen.

  Wat betreft de renogram heb ik net get ziekenhuis gebeld en na 3x doorverbonden te zijn pff haha werd mij verteld dat ik een hele lage dosis radioactieve stof toegediend had gekregen. Over 3 weekjes de 7 weken echo, is mijn 2e zwangerschap naa r jeejtje die maakt het net weer zo onzeker zeg haha.

 • KGH

  Tattoo zou ik afzeggen.. je kan hierdoor ook zwangerschap vergiftiging krijgen. Ik genoom dingen gegeten/gedronken toen ik nog niet wist dat ik zwanger was, kan geen kwaad zei de VK en inmiddels 20weken zwanger 😁

 • Mama1-2011

  Ik zou jezelf niet te veel zorgen maken, immers zoals al aangegeven leeft het kindje nu nog via de dooier zak.

  Tattoo advies niet doen, ik zou ook gegaan zijn maar advies om het niet te doen. ( bij was het ook net na de test de afspraak)

  Niet enkel omdat je gevoeliger bent voor infectie maar je huid is kan ook anders reageren op dit moment waardoor naar de zwangerschap je mooie tattoo er heel anders uit kan zien als je pech hebt.

 • SDjae

  Wat hieronder genoemd is spreekt voor zich. Ik denk dat een tattoo laten zetten niet heel veel kwaad kan hoor... Ik zou ‘m laten zetten als je die tattoo graag wilt. Er is infectiegevaar (altijd zo) en het inkt komt in je bloedbaan, maar je kindje is nog niet echt aan jou “verbonden”. Gefeliciteerd met de zwangerschap!

 • MamavanJ.J

  In de eerste paar weken van je zwangerschap hoef je je niet veel zorgen daar over te maken. Je geeft aan 4 weken zwanger te zijn op dit moment het vruchtje in je buik is nog niet verbonden met jou maar leeft nog van een dooierzakje. Als je vanaf nu oplet met wat je wel en niet doet moet het voor nu niks uitmaken.

  Als er iets mis zou zijn met het vruchtje zou het niet daar door moeten komen. Doe rustig aan en gefeliciteerd met je zwangerschap😊😁

 • MamaJL

  Eens. En die angst is echt normaal, eerste tekenen van je ontwikkelende moedergevoel. Blijf me soms schuldig voelen, alleen al als ik een glaasje cola heb gedronken. Maar ja...

 • Karo1

  Ik heb even opgezocht van de sauna omdat ik ook geweest ben gisteren en in men wachtdagen zit. Maar blijkbaar is dat helemaal niet erg. https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180316_03412469

  ;-) blijkbaar moet je vooral zelf aanvoelen wat kan en wat niet.

 • Mamavan.Liv

  Zou het even navragen, maar als alles zo slecht was had het niet ingenesteld. Je bent officieel 2 weken zwanger oftewel pril na je bevruchting dus denk dat er niets aan de hand is. Maar zou om zelf rust te krijgen dit direct melden bij je huisarts en of verloskundige