Fontanel baby te klein

Wij zijn juist op controle geweest met ons klein dropje van ondertussen 10 weken over het algemeen gaat alles goed met haar en zit ze met lengte en gewicht boven het gemiddelde. Nu maken wij ons wat zorgen omdat ze merken dat de voorste fontanel heel klein is en misschien zelfs al toe is de achterste is nog heel groot en open. We mogen ons niet ongerust maken en moeten het nu elke maand laten opmeten. Toch maken wij ons wel ongerust omdat het ons eerste kindje is😕 nog iemand die dit al heeft gehad of iemand dat weet dat hier de gevolgen van kunnen zijn ?

1341 x gelezen, 3

In Baby

reacties (9)


 • Casey34

  Onze twee zoons zijn geboren met craniosynostose dat zijn de schedelnaden en de fontanel gesloten. Loris had alles dicht naden en zijn fontanel hij had een richel op zijn voorhoofd en van bovenaf leek zijn hoofd op een driehoek. Wij zijn toen door gestuurd naar het Sophia kinderziekenhuis daar zit een cranio team. Hij bleef een apart twijfel geval tot aan zijn zesde. Gelukkig hoefde hij geen operatie en alles gaat goed.

  Luca had de naden nog open en de fontanel zat zo goed als dicht. Hij had geen richel en ook geen rare vorm kwa hoofdje. Hij is 2 keer in Rotterdam geweest. En toen was het goed gelukkig.

  Hou het in de gaten en bij twijfel bel cranio Sophia Rotterdam. Zei kunnen hè goed helpen, en weten heel veel over dit soort dingen.

 • Moedervanprinses

  Ja had ik ook, volgens mij toen ook een topic over geopend

  Elke dag voelde ik of ie niet dicht zat

  Ik mocht een keer extra komen meten en dat was het. Rond 6 maanden was hij volledig dicht en dat was oke.

  Niet meteen stressen, al is dat makkelijk gezegd.

 • Biekevdv

  Mijn tweeling had dat ook. Extra onderzoeken moeten doen omdat ze een mini hoofdje hadden. Vooral 1tje heeft echt een heel mini hoofd. Fontanel was ook klein, maar het was in orde. Kwa ontwikkeling loopt hij normaal zoals andere kids, maar zal altijd een mini hoofd hebben (zit onder de onderste lijn). Ze zijn nu 2.5j.

  Het probleem zit erin als het hoofdje niet meer groeit (wat hier even was). Zolang het groeid is er geen probleem.

 • CB97

  Oh dit maakt me toch wat meer gerust. Ik ga altijd meteen van het ergste uit (slechte eigenschap) nu hopen dat haar hoofdje dus mooi blijft groeien 🤞🏼

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Was/is bij onze zoon ook. Zowel bij het CB als de kinderarts werd dit geconstateerd en verteld, verder niks. Tot nu toe elke keer. Dus het zal wel niet zo erg zijn denk ik.

  We hebben nu de fysio aan huis omdat hij een plat achterhoofd heeft, die zei dat het helemaal niet erg is omdat er meerdere fontanellen zijn. Ze houden het alleen een beetje in de gaten denk ik

 • CB97

  Ik hoop het inderdaad dat het niet zo erg is doordat de andere fontanel nog zo goed open is 🤞🏼

 • Mommyx3

  Ik denk dat ze goed in de gaten willen houden dat de fontanel niet te snel dicht groeit. Als dit gebeurd kunnen de hersenen niet meer doorgroeien met alle gevolgen van dien. Of schedel krijgt een misvormde vorm.

  Als dit gebeurd dan is er een operatie nodig om de schedel aan te passen. Ik ken toevallig een jongetje bij wie dit is gebeurd. Ingrijpende operatie maar alles is goed gegaan.

  Bij jullie hoeft het helemaal niet zo ver te komen want achterste is ook nog open. Wel letten ze op dat de schedel geen misvormde vorm aanhoud.

 • CB97

  Wij gaan hier zeker zelf al goed opletten en zeker elke maand laten nakijken door de arts. Hopelijk is hier zo’n operatie niet nodig is toch best beangstigend