Cmv virus

Hoi iedereen

Ik ben nieuw hier sinds vandaag en heb een brandende vraag.
Ik werk in de kinderopvang en moet oppassen dat ik niet geïnfecteerd raak met het CMV virus.
Dit virus word door besmette kinderen in jonge leeftijd in hoge concentratie uitgescheiden.
Dit virus bevindt zich in alle lichaamssappen, van moedermelk, urine, tot tranen en snottebellen.
Erg lastig natuurlijk

Mijn vraag aan jullie.
Wie heeft dit ook? En hoe ga je hiermee om?
Ik hoor t graag van je.
X

450 x gelezen, 1

reacties (2)


  • Soccer-Mom

    Je kan je via bloedonderzoek laten testen of je al eerder met CMV in aanraking bent gekomen. Waarschijnlijk is dat bij jou - gezien je werk - best wel een grote kans. Bij primaire infectie is de kans op schade bij je kindje relatief gezien het hoogst. In Nederland wordt niet zoals in België dit soort drastische maatregelen genomen.

    Zie de informatie op de site van het RIVM.

    Mijn zusje heeft CMV opgelopen tijdens de zwangerschap. Hier heeft ze niets van gemerkt en dit was ook in de tijd dat er nog niets over CMV bekend was. Jaren later is via bloedonderzoek (hielprikbloed) bij mijn nichtje dit geconstateerd. Ze heeft alleen een kleine ontwikkelingsachterstand. Verder mankeert ze niets.

  • Lily87

    Hier in België zetten ze je van dag 1 thuis wanneer je nog geen CMV gehad hebt en met dat soort doelgroepen werkt (dus opvang, kleuterjuffen, enz). Je eigen kinderen zijn wel een groter risico, maar als je blijft werken, zou ik sowieso handschoenen overwegen bij het verschonen en van die handgel op zak houden voor wanneer je een snottenbel af hebt moeten vegen