Opnieuw zwanger

Beste,

Ik ben 19 november bevallen van een prachtige dochter.
Maar sinds laaste dagen heb ik meer kwaaltjes: overgeven,misselijk,verstrekte geur,rugpijn.
Ik begin meer te denken dat ik opnieuw zwanger ben, zou dit kunnen zo snel? Gyeancoloog zei dat ik niet onmiddellijk
Weer zwanger zou worden. Ik heb mijn prikpil laten zetten op 26 november. Maar ervoor en erachter een paar keer seks gehad
Met mijn vriend. Weet dit is vroeg maar na 9 dagen had ik al geen bloeding meer. Ik wil ook niet horen van dat het vroeg is dat we weer intiem zijn
Of dat het nog wonde enzo is want heb ergens anders ook gezet en daar heb alleen deze commentaar gekregen waar ik niets mee ben.
Wanneer kan je testen na bevalling? En kan het dat ik opnieuw zwanger ben? Het zou niet gepland zijn maar wel welkom zijn.

Hopelijk kunnen jullie helpen

2220 x gelezen, 3

In Baby

reacties (43)

1 2 • Momtini

  Vreemd advies van je gyn, je bent juist extra vruchtbaar na de bevalling. Ben benieuwd naar je bloed test, je zou dan al heel vlug weer een eisprong gehad moeten hebben naar je bevalling . Veel succes, en ik denk dat je er verstandig aan doet je te laten informeren naar een goede zorg voor je fysiek (en geest) ter herstel (zowel na bevalling als dat je toch zwanger weer blijkt te zijn) ik neem aan dat je weet dat je keuzes daar tot nu toe niet op lijken 😉 (snel een tattoo, snel weer gemeenschap , wellicht zwanger) Ik bedoel ik mis echt enorm de tijd en de rust in je verhaal om weer tot een volledig herstel te komen, je fysiek goed voelen of een snel einde van je bloeding betekenen niet dat je lichaam al hersteld is. Hier staat echt een paar maanden voor tot zelfs een jaar.

 • Alisya

  Stel dat je zwanger bent, hoe zou je dat vinden? Heb je daar schrik van of vind je het wel prima? Ook ben ik benieuwd hoe je fysiek gezien hersteld bent. Denk je dat je lijf een tweede zwangerschap al aankan?

 • Bibi123

  Ik ben er niet op voorzien, maar moest het zo zijn zou ik ook niet wegdoen. Ik zou gewoon wat meer moeten plannen maar zou goed gaan :) en fysiek ben ik al helemaal Al weer de oude. Ik ben bij mijn vorige zwangerschap niets aangekomen dus ik ben eigenlijk altijd in zelfde kleren enzo kunnen gaan. Vandaag bloed trekken bij dokter en hopelijk weet ik dan meer :)

 • Ashleyjessy

  Lieverd van binnen gebeurd er heel veel tijdens een zwangerschap ookal voel je je erg goed. Onderschat het niet !

  Het kan ook zo zijn dat deze zwangerschap heel anders verloopt , ook vooral omdat je lichaam nog herstellende is.

  Heb je een test gedaan ? ben je gaan bloedprikken ?

 • Alisya

  Ik begrijp het. Het lijkt me een hele lastige en onwerkelijke situatie als je echt zwanger blijkt te zijn. Ik hoop voor je dat de dingen goed gaan lopen en je er sterk uitkomt. Het scheelt dat je fysiek in elk geval de oude bent. Hormonen blijven vaak een jaar, maar goed weet je overal zijn wel voor en nadelen aan te verbinden. Het scheelt dat je er in elk geval zo in staat dat je het laat komen. Ben je al bij de dokter geweest?

 • Bibi123

  Hey, ondertussen geweest :) niet zwanger waarschijnlijk heb ik ontsteking in de maag ofwel door zwangerschap een zwakke maag aan overgehouden waardoor ga blijven overgeven ze gaan verder onderzoeken. Grts

 • mijn~meisje

  Ja je kan weer zwanger zijn zeker als je geen borstvoeding geeft. De ene zegt dat de kans groter is de ander zegt dat die kleiner is. Maar je zegt hieronder dat je weer melk bent gaan lekken. Juist in de eerste weken van ze zwangerschap word de melk productie geremd ipv gestimuleerd dus dat zou dan van je bevalling nog zijn. Wat je kan doen is gaan testen om de 2 a 3 dagen en dan kijken of de testen oplopen of aflopen.

 • Linde-1

  Het kan zijn dat je opnieuw zwanger bent natuurlijk..

  Maar ik weet van de vorige bevalling dat ik vlak na de minipil (3 weken ns de bevalling mer begonnen)ook klachten kreeg die leken op zwangerschap. Kan bij jou dus ook hormonen zijn van de prikpil.

  Het kan alle kanten op, even geduld tot je kan testen, dan weet je het zeker.

 • Mae-Lee

  Normaal gezien verdwijnt het hcg hormoon na een bevalling tussen de 4 en 6 weken uit je lichaam. Je kan best ergens tussen 19 december en 2 januari even testen (als ik me niet vergis😅) Is het na 2 januari nog positief dan is het een nieuwe zwangerschap. Nemen de lijntjes in zichtbaarheid af, dan is het nog van je vorige zwangerschap.

  Hopelijk heb je er wat aan! Gefeliciteerd met je dochter! 😊

 • Bibi123

  Ja, super bedankt zal nog effkes wachten met testen. En dank je wel ! 😘

 • N.iekiet

  Wooow wat een reacties hier zeg. Ik schrik ervan dat er zo gereageerd wordt op elkaar. Als ze intiem wil zijn kort na de bevalling moet ze dat toch zelf weten?! En ja dan kan je zwanger raken opnieuw maar daar heeft ze nu gewoon wat vragen over . Ondanks dat ze zelf weet door alle reacties dat het achteraf misschien niet verantwoord was. Heftig sommige zeg

 • Bibi123

  Ja, vindt het ook.. was op ander forum ook zo waardoor daar niets meer op zet.. want je wordt er alleen maar slechter door... heb nu een goed antwoord dus ik ga nog effkes wachten voor te testen en dan verder kijken. 😘

 • mammavaneenmeisje

  Precies! Dat vind ik ook! Als jij gewoon intiem wil zijn met je man wie zijn al deze dames dan om daar wat van te zeggen!

  Na de bevalling van ons oudste kindje waren wij na 3 weken ook weer intiem! Het kon, het voelde goed en was spontaan. Fijn toch dat dit gewoon kan! Trek je er voor al niks van aan!

 • Bibi123

  Ja, vindt het ook.. was op ander forum ook zo waardoor daar niets meer op zet.. want je wordt er alleen maar slechter door... heb nu een goed antwoord dus ik ga nog effkes wachten voor te testen en dan verder kijken. 😘

 • Anoniem880

  Bijzonder verhaal. De verloskundige en kraamzorg hebben het er in je kraamweek juist over.. dat je ontzettend vruchtbaar bent en de kans heel groot is dat je snel weer zwanger raakt, indien er gemeenschap zonder bescherming plaatsvindt..

 • Bibi123

  Wat is kraamweek? Ik ben van België bij ons komt er een vroedvrouw aan huis maar deze is pas geweest als baby 2 weken en 1 dag was.

 • Kikakoala

  In Nederland komt iemand na de geboorte je 8 dagen( kan lamher of korter zijn, gemiddelde)helpen en verzorgen. Dit is een kraamverzorgende, deze voert de controles uit bij jou en je baby.

 • Bibi123

  In België is dat zo niet dat is 1 keer in week dat iemand komt om te kijken hoe het is met baby en vraagt of alles met mij in orde is maar die kwam maar 2 keer op 3 weken tijd maar je kan die wel bellen als er iets is

 • Babyblessed

  je kan gewoon als je pech hebt gewoon zwanger worden. Een vriendin van mij is binnen 1 maand zwanger geworden ondanks dat ze na 4 dagen bevalli g klaar was met bloeden. Dus het kan wel

 • Ldb97

  Ik ken iemand die nog geen 2 weken na de bevalling weer een eisprong had én daarvan zwanger is geworden. Dat ging overigens absoluut niet goed en heeft een hoop problemen opgeleverd tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Het kindje is uiteindelijk extreem prematuur met 26 weken geboren en heeft nog dagelijks problemen hierdoor. Lijkt me in ieder geval sterk dat een gynaecoloog zoiets zegt😉 Ik hoorde niks anders dan ‘gebruik anticonceptie’ van iedere zorgverlener die ik de eerste 6 weken na mijn bevalling ben tegengekomen😅

 • Feria

  Ja, je kan zwanger zijn, maar het is nog te vroeg om te testen. Het HCG van je vorige zwangerschap zit nog in je lichaam. Ik zou zeggen nog twee weken geduld! Dan kun je testen

 • Solololly

  Jeetje wat achterlijk dat je net na bevalling al weer seks hebt laat staan onveilig. Denk ff na in je bovenkamer zeg 🤔🤔🤔

 • Mama2prinsesjes

  Zo wat een ‘achterlijke’ reactie! Dat moet ze toch lekker zelf weten !! Ze zegt toch niet gepland maar wel welkom! Dit is helemaal geen antwoord op haar vraag.

 • Soccer-Mom

  Ik acht de kans op zwangerschap vrij klein. Dan zou je ruim een week na de bevalling al een eisprong moeten hebben gehad. Dat acht ik zeer onwaarschijnlijk. Er kan nog hCG van de bevalling in je lijf zitten en met de gevoelige testen van tegenwoordig betwijfel ik of zelfs een zwangerschapstest nu duidelijkheid gaat verschaffen. Dan zou je tweemaal een bloedtest bij de huisarts moeten laten afnemen om te bezien of het niveau van HCG stijgt. Dat je al vroeg stopte met vloeien kan ook door de prikpil komen, net als de door jou genoemde klachten trouwens.

 • Baby3-

  Ik zou even een paar testen halen. Van onbeschermde sex kan je zwanger raken. Succes!

 • Rosess82

  Test halen dan weet je het. Begrijp niet waarom je daarvoor naar de HA zou moeten.

 • NewBaby2018

  Je hebt je ook goed gehouden aan de adviezen mbt geslachtgemeenschap na je bevalling... 🤭

 • Aprilbeeb

  Doe een test dan heb je je antwoord, van sex kan je zwanger raken dus ja het kan wel degelijk. Is btw wel maar waar je zin in hebt net bevallen en herstellende en dan weer intiem zijn 😂 daar naast beetje naïef te denken dat je niet zwanger kan raken omdat je VK dit zegt, heb je sex kan je zwanger raken ook na een bevalling etc

 • Mamsievan3

  Tsjah een test is het enige wat het eventueel kan bevestigen maar je bevalling is nu ruim 3 weken geleden dus het lijkt mij sterk dat je nu al zwanger bent.

  Je moet 9 maand ontzwangeren en al die symptomen die je beschrijft horen daar ook bij. Overigens ook wel bij een prikpil dus ja... enige wat je kan doen is even aankijken en anders een test doen eind volgende week. Overigens kan het zijn dat je nog HCG van je zwangerschap in je lijf hebt.

  Snap dat je dat soort dingen niet wilt horen maar je zit hier op een forum en je blog is best heavy.

  Ik vind jou in ieder geval wel mega onverstandig om zo kort na de bevalling al seks te hebben. Laat staan onbeschermd

 • Zeldawarrior

  In principe is het mogelijk dat je snel na een bevalling weer vruchtbaar bent, dus ik zou zeggen: doe de komende dagen een paar testen en kijk of ze oplopen.

 • Pluisje1983

  Moeilijk, als je echt zwanger zou zijn zou je geen hcg in je bloed meer moeten hebben tijdens de gemeenschap. Had je nog zw. Kwalen? Niets in onmogelijk, zeker als je door de pil heen zwanger bent geworden. Snap niet zo goed waarom dr huisarts zou zeggen kans is heel klein. Zeker als je zo vruchtbaar was. Na mijn bevalling zei de verloskundige tegen mij, je kan direct weer vruchtbaar zijn. Een test doen heeft geen zin, want je weet niet of het oud of nieuw is. De huisarts zou een paar bloed kunnen prikken of het hcg stijgt of daalt. Succes ermee. Geniet van je kleine baby en als het toch welkom is, misschien even laten rusten

 • Bibi123

  Neen, na bevalling waren alle kwaaltjes gedaan.. ik geef flesvoeding dus hebben ook medicatie gegeven voor borstvoeding te stoppen( kon geen geven wegens medicatie die ik neem). Maar nu de laaste 3 dagen zijn ze opnieuw beginnen lekken.. ik ga nu eens kijken voor bloed te laten nemen.( is omdat graag tattoo wil laten zetten de 18de dus moest zo zijn moet ik dit afzeggen) alvast bedankt

 • Yune

  Waarom zo kort achter je bevalling een tattoo laten zetten? Je lichaam is geen speldenkussen. Die moet eerst nog herstellen van je bevalling. Om dan ook nog eens je lichaam onder druk te zetten dmv de tattoo wond, is best onverantwoordelijk. Je tattoo kan makkelijk een maand of 3 a 4 wachten. (En ja ik spreek uit ervaring, zo'n tattoo wond heeft bijna 5 tot 6 weken nodig om goed te kunnen helen)

 • JustAMom

  Zo, dat zou wat zijn zeg! Helaas kunnen wij je natuurlijk geen antwoord geven. Ik ken alleen een gezin waarbij twee kindjes maar 8 maanden en 3 weken schelen (de tweede was wel iets te vroeg geboren, maar die moeder was dus ook meteen weer zwanger). Dus het kan!

 • Bibi123

  Oei, ja mijn huisarts wil nog geen bloed trekken.. ook al wou de gyneacoloog van wel.. ik ben nu aant kijken voor andere dokter die wel zou willen doen.. alvast bedankt voor je berichtje.

 • JustAMom

  Verstandig dat je een andere dokter gaat zoeken. Als je inderdaad zwanger blijkt te zijn dan is het wel belangrijk dat je goed in de gaten gehouden wordt, lijkt me.

 • Lony

  Waarom heb je gemeenschap als je net aan de pil bent.. dan weet je dat je zwanger kan raken.

 • Bibi123

  Wegens dat mijn gyneacoloog zei dat het niet erg was dat je zo snel niet terug zwanger kan worden.. en mijn eerste is door de pil gekomen daarom prikpil genomen.

 • Lony

  Tuurlijk kun je gelijk zwanger worden..

 • Mamsievan3

  Een gynaecoloog zou never nooit zoiets zeggen.... Iedereen (huisarts verloskundigen gynaecoloog) wil een vrouw na de bevalling vaak zsm aan de anticonceptie hebben. Bij een huisbezoek wordt dit altijd al aangekaart. Dus dat het geen kwaad kan en je niet zwanger kan raken is kolder. Iedereen weet dat je dan zwanger kan raken en de medici helemaal.

 • Vlindermoeder

  Bijzonder dat de gyn dat zegt. Je bent in principe gewoon weer vruchtbaar. Even een testje halen zou ik zeggen

 • Mama-Manda

  ga gewoon een test kopen of ga naar je huisarts.

  Er is niks wat wij hier voor je kunnen betekenen.

 • Bibi123

  Ben naar huisarts geweest wil geen bloed trekken vindt het te vroeg. Ik weet niet of test nu al positief zou kunnen zijn want is nu bijna 4 weken geleden bevallen...


1 2