Liggend in de stoel

Adem in, adem uit. Verstopte neus. Het zonnetje op mijn gezicht. Ik zak weg in de stoel. Wat zit ik hier lekker.


De hond zucht ook. Die ligt naast me op zijn plekje, niet op, maar naast zijn kussen.


 


Ik wil schrijven over alles wat ik voel en meemaakt, maar toch ook niet. Gewoon hier liggen in de zon is ook goed.


 


Het toetsenbord tikt. Sodijfwoijwoigjoejfwoeijfowijefowaij;df;wleijf, tikte ik om de klanken te horen. Ik had laatst zo’n klanksessie in de sauna. Dat was best lekker. Lijkt me ook leuk om dat zelf te kunnen geven en leuk om al die instrumenten hebben.


 


Mijn moeder is druk in de weer met papier en verf. Ik hoor ook wat gerommel in de keuken. Gefrommel met keukenpapier. En een bromvlieg vliegt rond in de ruimte.


 


Ik ben hier om even tijd voor mezelf te hebben en kan doen wat ik wil. Zo heerlijk. Voor het eerst in bijna 1,5 jaar ben ik zonder dochter (en zonder vriendin of partner) even alleen. Al zijn mijn ouders er wel, maar die gaan hun eigen gang en koken zelfs voor me. Wat heb ik een mazzel met zulke ouders.


 


Gisteravond ben ik in bad gegaan. Zeker een uur lang. Mijn ogen dicht. Paar keer warm water bijvullen. Na een tijdje voelde ik dat mijn ademhaling dieper werd, af en toe zuchten. Ook mijn armen lieten spanning los. Zo ontzettend fijn om gewoon in bad te liggen en niks te hoeven. Niks in huis te hoeven en geen kind die kan gaan huilen. Ook niet mijn vriend die me iets kan vragen of iets anders wil.


 


Ik blijf nog eten hier en dan ga ik naar huis. Anders vind ik het toch wat lang voor mijn vriend. Als ik nog een nacht zou blijven. Misschien vindt hij het wel goed. Ik heb het niet gevraagd.


 


Dat is lastig. Voelen wat ik wil en dat regelen.


*Ik heb me deze week ziek gemeld op werk, omdat ik weer overspannendheidsklachten heb. Vijf jaar geleden heb ik een zware burn out gehad. De afgelopen 3 jaar ging het beter. Net voor de zomervakantie heb ik een diagnose gehad van een chronische ziekte. Ik merk na dat het na een paar weken werken niet meer goed gaat. Ik ben mezelf voorbij gerend. Ik wil af en toe schrijven over waar ik mee bezig ben, wellicht herkennen andere vrouwen zich hierin. Ik heb een nieuw account aangemaakt, omdat in mijn vorige forumnaam mijn eigen naam zat en ik bij deze stukjes niet herkenbaar wil zijn.*


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

932 x gelezen, 4

reacties (6)


 • Nog-even!

  Als ik het goed begrijp, ben je nu bezig met niks en schrijf je daarover?

 • Bente345

  Haha, ik heb me ziek gemeld op werk, omdat ik weer overspannenheidsklachten heb. Ik probeer nu dingen te doen die me helpen om te ontspannen. Niks doen dus ;)

  Ik had dit ook in mijn dagboek kunnen schrijven, maar vond het wel leuk om het hier te posten. Volgens mij zijn er meer moeders met jonge kinderen die vastgelopen zijn.

 • Y1607

  Ik lees nergens in je verhaal dat overspanningsklachten hebt. Ik zou dus niet kunnen bedenken wat een andere moeder hiermee zou moeten.

  T komt op mij over als een slechte roman🙈

 • Bente345

  @Y1607, ik heb het er even bij gezet. Ik dacht ik schrijf een keer een blog. Ik had geen specifieke vraag en vond het fijn om gewoon even te schrijven. Voor mijn eerste blog had ik niet zo'n zin om het hele burn out verhaal of over mijn ziekte te vertellen. Het helpt me ontzettend dat ik nu even niet thuis ben en even niks hoef, dus daar heb ik wat over geschreven.

  Ik weet niet of dit de juiste plek is voor mijn stukjes. Wellicht niet, dan zal ik ze niet meer posten.

 • Scheirischa

  Jij mag posten wat jij wil, Bente. Het is een blog, dat is persoonlijk. Niet mee inzitten en Veel beterschap!

 • Possiblymaybe

  Eens met @Scheirischa 😀.

  Helaas hierboven weer de traditionele gemene kutreacties 😅.