Hoe gaat het met jullie klachten en wanneer eerste echo?

Hoi allemaal,


 


Hier even een update. Vorige keer schreef ik dat ik zo ontzettend misselijk was.


Gelukkig voelt het nu wat anders, nog wel misselijk maar minder heftig. Kan er op een of andere manier beter mee omgaan. Wat me natuurlijk weer meteen zorgen baart, wat als mijn hormonen aan het afnemen zijn?!


 


Inmiddels denk ik 7+3 te zijn, ik heb mijn eerste afspraak met de verloskundige op de 23e dus nog 12 dagen wachten. Weet niet eens zeker of ik dan een echo krijg.... Hoop het zooo! Zal toch wel, met 9 weken? Wanneer krijgen jullie in NL de eerste echo, als er geen complicaties/problemen zijn?


 


Wat betreft klachten vraag ik me weleens af hoeveel kindjes er nou in mijn buik zitten, zeggen ze niet dat meerlingen meer klachten geven? Tuurlijk zegt het niks, er zijn ook vrouwen die zelfs HG hebben van maar 1 kindje. Maar op een of andere manier hebben mijn man en ik het er toch continue over, we denken allebei dat er wel een kans op een tweeling is. Zelfs mijn 4 jarige dochter heeft het regelmatig laten vallen, voordat ik zwanger was (en ze weet nu nog van niks). Mijn man en ik zijn beide de helft van een tweeling en het zit verder nog heel veel in beide kanten van de familie. 1 tante (zus van mijn vader) heeft twee tweelingen, mijn nichtje (dochter van mijn moeder) en mijn vader waren eigenlijk van een tweeling, ik heb een tweelingbroer en mijn oom is de helft van een tweeling. Oh wacht, dat van mijn oom maakt niks uit want hij is aangetrouwd hahahaha!


Zou toch wat zijn! Wat er ook groeit, wij zijn er blij mee. Jongetje, meisje, 1, 2, 8, het maakt me allemaal niks uit zolang t maar gezond is. Wie heeft er hier een meerling? Als je vaker zwanger bent geweest, voelde je zwangerschap heel anders?


 


Vanmorgen ben ik bij mijn huisarts geweest die alvast aangezien ik er toch was alle eerste zwangerschaps onderzoeken geregeld heeft, zoals uitstrijkje, bloedtesten, enz enz. Ik heb al twee weken diarree en voel me erg moe, zwak bovendien helpt de misselijkheid ook niet. Net of ik een zware griep heb, zonder snotkop. Zo voel ik me. Hele dag koud en lamlendig. Ze wilde in ieder geval uitsluiten dat ik een bacterie/virus/parasiet heb omdat het zo lang aanhoudt dus krijg ik hier extra onderzoeken voor. Het was de eerste keer dat ik haar ontmoette, ik ben namelijk veranderd van huisarts. Ik vond haar werkelijk een schat!


Ze bleef maar herhalen dat ze goed voor me zou zorgen zolang de verloskundige op vakantie is.


Ik heb andere medicijnen gekregen ipv de Primperan (waar de diarree en het ziek zijn zoveel erger van werden dat ik er na 5 dagen mee was gestopt). Hopelijk krijg ik nu mijn misselijkheid goed onder controle (eten is nog steeds een ramp) en kan ik weer meer de dingen eten die me minder klachten geven. Een collega vroeg me vanmorgen of ik aan het afvallen ben, ik zie er zo’n stuk slanker uit.


Natuurlijk niet helemaal de bedoeling! Ik denk dat ik nu al zo’n 3 kg kwijt ben dus wil echt gewoon graag weer goed kunnen eten.


Ik heb PDS dus qua eten ben ik best wel specifiek, ik weet precies waar ik last van krijg. Helaas door de misselijkheid toch dingen gegeten waar ik normaal niet zo blij van word dus dat kan het verergerd hebben.


 


Al met al ben ik blij dat de scherpste randjes voor zolang het duurt van de misselijkheid af zijn, tis geen leven anders haha!


 


Ben blij met zo’n schat van een huisarts en blijf hopen op een echo als we naar de vk gaan!

437 x gelezen, 1

reacties (11)


 • Kleije

  Hoii! Gefeliciteerd :) ik ben nu waarschijnelijk 7+2 en heb morgen mijn eerste echo. Zo spannend weer!

 • Bella26

  Oh jij ook van harte! Wat leuk dat we waarschijnlijk zo gelijk oplopen!

  Gaat bij jou alles goed?

 • Kleije

  Dankjewel!

  Ja hoor alles gaat goed. Heb alleen wel pijn aan mijn blaas/vagina dus urine word momenteel op kweek gezet en heb veel menstruatie pijn, herken jij dat? Ik herken het niet bij mijn vorige zwangerschap. Heb morgen de echo, zoo spannend!!niet normaal! Haha

 • Sleeperson

  Hoi. Wat spannend dat er zoveel tweelingen in de familie voor komen. Ik ben nu 28 weken zwanger van een tweeling. Ik had en heb nog steeds amper kwaaltjes. Bij de bloedafname die m'n zwangerschap bevestigde was er ook niets abnormaals van waardes. Dus heb was met de eerste echo aan 8 weken een verrassing dat het een tweeling was. 😁

 • Bella26

  Oh wat ontzettend leuk! Wel heel fijn dat je weinig kwalen hebt, dat maakt tvast nog veel leuker. Ik geloof dat mijn lijf nu net een beetje begint te wennen aan de hormonen. Mijn HCG was vandaag geprikt omdat ik veel buikpijn heb (darmen maar huisarts wilde zekerheid dat de zwangerschap goed zit) en de uitslag was 110000. Lijkt mij best hoog dus nu wordt t nog spannender! Weten ze of het een eeneiige of tweeeiige tweeling is? Hopelijk blijf je weinig klachten houden en gaat de rest van je zwangerschap voorspoedig!

 • Sleeperson

  Normaal 2 eiig. Ze hebben elk hun eigen vruchtzak en eigen placenta. 2 meisjes. Post je nog een update als je echo geweest is? K'ben nu ook wel benieuwd of het er 1 of 2 gaan zijn. Bedankt en voor jou ook een vlotte zwangerschap 😊

 • M.S

  Spannend hoor! Ik heb 31 juli officieel de 8 weken echo. Maar ik was gisteren in het zhuis voor een echo ivm geperforeerde blindendarm en 3 operaties daar aan gehad.. Ik was helaas iets naar achteren gezet. Jammer dacht ik. Later dacht ik hé het kan wel.. ik heb 29 juni mijn innesteling gevoeld achteraf. Veel plassen buikpijn ik dacht nog een blaasontsteking.. en 30 juni heel licht positief getest. En de dagen voor de 29e omo witte testen! Dus ik ben wat gerustgesteld. Fijn zeg dat je zo'n fijne huisarts heb! Ga er maar vanuit dat je n echo krijgt hoor. Hier vroegen ze 't ook ofk met 8 weken n echo wilde. Of gewoon 12 weken. Uiteraard zei ik, ik wil die 8 wekem echo 😉

 • Bella26

  Oh wat naar!! Hoe gaat t nu met je? Voel je je ok? Wel fijn dat je even naar je kleintje hebt kunnen kijken. Ik had ook absoluut ja gezegd haha!! Hopelijk ben je van de operatie ellende af!

 • M.S

  Ja gelukkig gaat alles goed hoor. :) Ik zou niet vanzelf sprekend zomaar zwanger raken gaf de gyn aan. Maar we hadden moed en 30 juni dus positief getest en de testen liepen heel mooi op. Ik moet nu volgende week weer voor co. Ik hoop zo dat het allemaal er goed uit ziet en het kindje is gegroeid!

 • Ting55

  Ik had in het begin niet zoveel klachten. Behalve lichte misselijkheid en enorme vermoeidheid.

  Bij mijn eerste hadden een intake met 8 weken en een echo met 10 weken. Mijn verloskundige deed geen echo's. Dan moest je naar een echo centrum. We zijn inmiddels verhuisd en hebben een verloskundige die ook echo's doet. We hadden de echo met 8 weken bij deze zwangerschap. Super fijn.

  Je heb nogal wat kwaaltjes en dingetjes. Ik hoop dat jij je snel beter voelt . Wel super fijn dat je een fijne huisarts hebt zeg.

 • Bella26

  Oh fijn dat je niet zoveel klachten hebt! Is toch ook veel makkelijker eigenlijk vk waar de echo ook meteen kan. Tja ik ben heeeeel benieuwd wanneer ik de eerste krijg.

  De huisarts was echt een schat, heel blij mee. Hopelijk is de vk ook zo leuk hihi!

  Goeie zwangerschap gewenst!