Off topic, aparte winkels(centrum) rotterdam

Wij gaan binnekort op vakantie naar molewaerde in de buurt van rotterdam.
Wij zijn hier helemaal niet bekend,
Dus ik vroeg me af of er leuke winkels of centrums in de buurt zijn waar we echt heen moeten.
Hele mooie foto plekken zou ook nog mogen😇🥰.

Hele grote winkels die niet overal zijn.
Of outletcentrums zoals bijv beverwijkse bazaar of het designeroutlet roermond.

896 x gelezen, 1

reacties (15)


 • Liesjesch

  Ik ben pas een nachtje naar Rotterdam geweest met onze dochter wat we gezien/gedaan hebben...

  -euromast i

  -kubuswoningen

  -markthal

  -koopgoot (wel standaard winkels)

  Wij hadden tijd te kort, wat we niet gedaan hebben maar wel leuk lijkt.

  -waterbus

  -rondvaart havens

  Wij komen van t platte land, dus de metro en tram was voor dochter al een belevenis...

 • Jvb

  De koopgoot is niet heel boeiend hoor, wel leuk om even te kijken maar qua winkels echt heel standaard. Hema, H&M, Zara, Bijenkorf, etc.

  Een dagje Rotterdam zou ik meer gaan voor lekker rondlopen en de gebouwen en muurschilderingen etc bekijken. Kubuswoningen, markthal, marktplein, de bruggen (Erasmus, Willems), oude haven en Witte huis, de Maas en de kade, stadhuis, Boijmans en musempark, Hotel New York (op de Kop van Zuid waai je wel weg, ByAmi is hier een lekker en heel insta waardig restaurant).

  Horeca is leuk op de Witte de with (Bazar is een aanrader, Supermercado), Meent, Pannekoekstraat en marktplein. Dudok in Euromastpark, Fenix Foodhallen op Katendrecht. Ik vind de binnenweg ook leuk.

  Watertaxi of Splashbus is een beleving. Euromast ook leuk, maar ligt wat verder weg dan de rest.

  Hele grote winkels zoals zo'n outlet centrum zijn er volgens mij niet. Zeker niet in de stad.

  Met kinderen is Plaswijck heel erg leuk, maar met een 2-jarige en je hebt ook al Fien en Teun, zou ik die denk ik overslaan. Blijdorp is heel mooi, wel prijzig. Je bent er zo een dag zoet ook, het is echt groot daar ga je niet eventjes heen. Het Oceanium is bij ons het favoriete gedeelte.

  Naast Rotterdam is Dordrecht inderdaad een mooie oude stad, zeker fotogeniek, maar ook daar volgens mij niet van die grote winkels waar jij op doelt. De Biesbosch is prachtig (varen, suppen, wandelen, bij DRIJF). Kinderdijk vind ik zelf niet zo boeiend maar het is wel fotogeniek, als het tenminste niet te druk is, dat moet je net treffen.

 • Lots-of-love

  In Dordrecht heb je ook het Wantijpark met een grote, gratis buitenspeeltuin, leuk restaurant (Wantijpaviljoen) met terras, kleine kinderboerderij en veel ruimte om te wandelen, steppen etc.

 • Ikendochter

  Dagje dierentuin blijdorp

  Winkelen in Rotterdam centrum is leuk.( als je eind juli gaat) even kijken of het geen zomer carnaval is want dan is het mega maar dan ook mega druk! In Rotterdam.

  Dus als je dat niet wilt zal ik centrum van Rotterdam dan vermijden.

 • billys

  Molewaerde heb ik nog nooit van gehoord, Molenwaard wel 😅🤣

  Dus als je bedoeld dat je naar het fien en teun vakantiepark gaat moet je naar Dordt en naar de molens van Kinderdijk. Het oude vestingstadje Nieuwpoort is ook leuk! Net zoals bootjes huren bij de Krom in Oud-Ablas (kun je naar Kinderdijk varen), Plaswijck park in Rottetdam of een van de zwemmeren in de buurt (Lingebos in Arkel en de Donk in Hoornaar). Shoppen kun je leuk in Dordrecht, zeker als je het combineert met een stadswandeling. Echt een heel leuke stad. Leuk ook om in Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam of Zwijndrecht te parkeren en dan met de waterbus over te varen. Gorinchem vjnd ik ook erg gezellig. Villa Augustus in Dordrecht is ook leuk, kun je ook met de watertaxi heen. Dordtse en Brabantse Biesbosch zijn leuk, ook om bootje of kano's te huren of een een rondvaart te doen. Naast de Amer centrale kun je bootjes huren voor de Brabantse Biesbosch, superleuk!

 • Beebjeliv

  Hahah ja die bedoel ik idd fien en teun 🥰 dankjewel 😄

 • Pinkl@dy

  Ja eens! Goeie tips. Dordrecht en Gorinchem zijn inderdaad ook leuk om foto's te maken, mooie oude binnestad met haventje. Qua shoppen vind ik Dordrecht wel leuker.

  Biesbosch moet je eigenlijk wel geweest zijn als je in de buurt bent 😀

  Aanvullende tip, je kan ook overvaren naar schoonhoven. Dat is ook een leuk, sfeervol stadje. Bij ons vinden de kinderen een boottochtje sowieso altijd leuk.

  Veel plezier vast!

 • Lady-Whistledown

  Als ik een vakantie boek, heb ik mij wel verdiept in de omgeving. Jij niet?

  Winkelen in de koopgoot als je per se moet winkelen in Rotterdam. Rotterdam heeft gelukkig genoeg moois te bieden, zoals de Markthal, Kubuswoningen, Kunsthal, Erasmusbrug, Euromast, Coolsingel, Maritiem museum, rondvaart havengebied etc. Dichtstbijzijnde winkelcentrum is de Westfield Mall in Leidschendam. De Beverwijkse Bazaar noem ik geen winkelcentrum maar een veredelde vlooienmarkt.

  Wat dacht je van Kinderdijk of Dordrecht om te bezoeken.

 • Beebjeliv

  De eerste 2 zinnen zijn erg bot en onnodig in mijn ogen.

  Ook al heb je daar niks mee te maken zijn we uitgenodigd om mee te gaan en hebben niet zelf geboekt, daarnaast is de camping zelf ook al veel te beleven maar gaan we misschien een dagje met zn 2e of 3e onderweg.

  Maar dankjewel

 • Rachel38

  ik snap echt niet helemaal waarom jij nog de moeite neemt om hier op babybytes te antwoorden.

  Ik heb werkelijk nog nooit een aardig antwoord van je gelezen en ik moet zeggen dat het me langzaam echt begint te iriiteren.

  Mensen stellen hier een vraag waar ze een gewoon normaal antwoord op willen. Als je altijd alleen maar bot kunt zijn en commentaar kunt hebben kun je in mijn ogen beter gewoon niet reageren

 • MarieAnn

  Outletcentrums zijn er maar een paar in Nederland, in Roosendaal heb je Rosada.

  In Rotterdam heb je ook outletwinkels maar die zitten op verschillende plaatsen in de stad.

  Als je nog nooit in Rotterdam bent geweest, zou ik naar de koopgoot gaan, andere aanraders zijn de Kilo kilo store, Central Plaza (winkelcentrum), Alexandrium Shopping Center, Bigshops (winkelcentrum), Winkelcentrum Zuidplein, Alexandrium Megastores, Winkelcentrum Prinsenland.

 • Beebjeliv

  Denk dat we eens door de koopgoot gaan krijg meer reacties daarover dus misschien de moeite wel eens waard dankjewel voor je reactie🥰

 • Pinkl@dy

  Persoonlijk vind ik de koopgoot juist bij uitstek een winkelstraat met de standaard winkels die je overal kan vinden. Vind het zelf niet de meest gezellig shopstraat uit de omgeving. Wel ideaal als je lekker wil shoppen en alle winkels bij de hand wil hebben, dat dan weer wel 😉

  Zuidplein is ook gewoon een 13 in een dozijn winkelcentrum.

  Wat wel leuk is, is om richting de markthal (vinden de kinderen hier ook heel leuk) te gaan en langs de kubuswoningen. Als je iets verder doorloopt heb je daar een heel charmant haventje waar je leuke foto's kunt maken. Dan kan je het wel combineren met shoppen in het centrum

 • Sharon

  Bedoel je niet Molenwaard?

  Maar ik zou eerder dan naar Dordt gaan ook vd fotowaardigheid.

 • Beebjeliv

  Haha ja dat bedoel ik idd.

  Dankjewel🥰