Ik ben op, moe, gesloopt, weet het soms niet meer

Mijn dochter koemelk allergie/ dysmatuur baby, veel ellende gehad en nu nog.
Slaapt in de nacht redelijk maar overdag geen seconde slaapt ze.
Wat ik ook probeer, sta er gewoon alleen voor. Me vriend werkt hele dag, als hij vrij is werkt hij in het huis ook na zijn werktijd. Wat logisch is hij doet ook ze best, maar vind niet leuk dat ik vanaf de ochtend tot de avond alles moet doen. Als hij thuiskomt slaapt ze soms, niet altijd. En doenlijk de dagelijkse dagen & onze hondjes. Hij word in de nacht of ochtend ook niet van der wakker, maar helpt wel in de ochtend doen we het samen dat wel. Ik ben gesloopt moe, op.
Ook nog eens zwanger bah, was niet de planning en baal daar soms nog harder van. Denk ik was ik maar niet zwanger echt pff ( het is welkom maar soms denk ik echt why just why) .
We zitten ook in een verbouwing, moeten hier 1 oktober uit. Hopen dat het huis af is.
Wat waarschijnlijk niet zo is. Ik weet het gewoon niet meer, we weten dat ze hoog gevoelig is en heel snel prikkelbaar.
Maar ze slaapt nooit overdag en dan gaat ze huilen, hangen, miepen, gillen want het lichaampje is moe,
Maar slapen doet ze niet.
Iemand iemand tips? Hebben echt alles gedaan en geprobeerd, ook via cb en meerdere mensen thuis langs laten komen voor begeleiding en haar te zien.

Ik ben gewoon helemaal gesloopt :(.

1543 x gelezen, 2

reacties (26)


 • mijn~meisje

  Een baby is heel zwaar is mijn ervaring. Hier ook vaak genoeg gedacht dit is te zwaar. Ik zie hieronder dat je ook al oplossingen hebt gevonden zoals een poetshulp etc. Doen!! Maak het jezelf makkelijker. Mijn jongste viel ok moeilijk in slaap. Wat bleek ik bracht hem veel te laat naar bed en dat ging slapen heel moeilijk. De vader bracht hem altijd eerder naar bed en dan ging het ook altijd beter. Misschien nog een idee?

 • Babywensvoorons

  Ja ga dat toch maar doen hulp vragen en met me vriend over hebben want dit ga ik niet gek lang volhouden zo. Hier ligt ze doordat ze overdag slecht slaapt mega vroeg in bed maarja dan denk ik ze slaapt dus me happy zei happy. Nee papa haar op bed doen dan neemt ze een loopje met hem dan is het einde zoek helaas. Papa is plezier gek doen enzo

 • Liselott

  Herkenbaar, hier weliswaar groter kindje maar t gevoel van opbreken herken ik. Hier werkte ik 3 dagen en 2 avonden én volledige huishouden. Taakverdeling klopte overigens wel, maar met zwanger lijf kon ik dat niet meer al heb ik dit lang weten vol te houden.

  Helaas pas echt wat veranderd sinds kindje groeiachterstand kreeg, ervoor steeds 'ff doorzetten'. Nu doet m'n man in ieder geval één avond huishoudelijke taken en ik mag kiezen wat me het meest dwars zit (aangezien ik anders stiekem aant werk ging om hem weer te ontzien)

  Wat mij ook lucht gaf is extra ochtend opvang. Had en heb enorme hekel aan hulp vragen en door die extra ochtend kon ik m'n energie beter verdelen dus deels huishouden, deels bijtanken.. net wat lijf nodig had

 • Babywensvoorons

  Hier doet me vriend de zware huishoudelijke taken ik alleen de basis gelukkig. Want die andere lukken mij medisch niet. Dus dan vind ik het ook sneu dat hij alles doet in mijn ogen en best snel moe en op ervan is wat logisch is.

  Maar opvang is echt geen optie hier voor ons. Ben zelf fulltime thuis dus ga haar niet naar een opvang brengen ook met haar dysmatuur/ allergie/ overgevoeligheid is dat en noo go. Als ze dag bezoek is of paar uur is ze hele dag en nacht ontregeld dat kan ze niet aan dus zo opvang is veel te druk hoor haar dan krijg ik het tegenoverstelde rhuis weer

 • mommyworldx3

  Is een dag kinderopvang niks voor jullie?

 • Babywensvoorons

  Nee dat is geen optie met haar ook hoe ze is kwa alles dan vind ik dat een no go. & dan denk ik ik werk toch niet dus ja is geen goeie gedachten maar zo denk ik wel

 • boterbloemen

  Heb je hulp gevraagd, concreet en direct? Of ga je er vanuit dat mensen te druk zijn omdat ze het niet aanbieden? Soms moet je gewoon even duidelijk zijn, en helpen mensen dan graag. Even oppassen, een keer koken/eten langs brengen, een lange wandeling met de honden, gewoon even langskomen kan soms al fijn zijn, even die afleiding. Alle kleine beetjes helpen, en zo'n kleine hulpvraag is makkelijker stellen én vervullen

  Moet je man echt zoveel werken, of legt hij zichzelf die druk op? Ook voor hem is het niet goed zoveel uren te draaien. Kan dat minder, anders? Weet hij ook dat je hier aan onderdoor gaat? Maak hem dat ook duidelijk. Niemand heeft er iets aan als jij uitvalt.

  Geef je er ook een beetje aan over. Dit wordt ooit beter. Dan heb je wel weer een strak huishouden en tijd voor andere dingen. Nu is het een periode van samen op de bank of bed liggen, eindeloos rondjes wandelen met de wagen (door de woonkamer als het regent), op een speelkleed spelen en de rest er bij in laten schieten. Dat is oke.

  Misschien voor tijdens de zwangerschap huishoudelijke hulp/schoonmaakster regelen, boodschappen laten bezorgen, de jongste soms even een uurtje of wat bij opa en oma / vriendin / buurvrouw? Dat soort praktische oplossingen.

  Je moet denk ik stoppen met zeggen: dat kan niet. Want dan is het alternatief dat jij alles opvangt, en dát kan niet. Er is altijd wel iets van een oplossing te vinden.

 • Babywensvoorons

  Ja heb hulp gevraagd maar dan word het halve afspraken en niet concreet of ja pas wel keer op maar komt er niet van

  Ja me vriend heeft een baas en moet gewoon werken en het huis moet ook af, hij weet dat ik op ben.

  Hij stoort zich flink aan dat huis er niet uitziet maar probeer zoveel mogelijk te wassen en koken, wc en badkamer en de rest is even minder belangrijk behalve de basis behoeften denk ik. Maar hij vind dat moeilijk en word soms boos, dan moet hij dat ook nog eens doen.

  Denk toch innd schoonmaak hulp moeten regelen en boodschappen gaan nu nog wel maarja hoe dikker ik word hoe moeilijker. Slechte bekken dus kort verplicht bij de fysio trainen is gelukkig op een avond daar blij mee maar wel vermoeiend weer maar ik moet die training doen van m’n bekken therapeut anders knal ik in elkaar straks.

  Ik vang veel op en doe veel maar dan zegt hij ik doe het huis dat is belangrijk. Maar ik vind dat het gezin ook belangrijk is maar het heeft twee kanten alles. Dan schiet tijd samen erbij in en vind hij jammer snap ik maar wil in de avond echt gewoon op bed liggen want ben gewoon moe op.

  Soms alleen gevoel alles op mij af komt en hij heeft dat met het huis. Ben blij als dat af is dan zal er grote rust zijn maarja in oktober hier eruit en daar is benede niet af, ivm aanbouw. Als er maar vloer ligt en nood keuken is het goed anders even tijdelijk huren want dan best hoog zwanger en een kleintje is geen goeie oplossing.

  Maar moest ff me frustatie kwijt. Maar bij fam niet een optie en iedereen werkt en heeft het druk druk

 • jjma

  Probeer haar overdag even een half uurtje te laten rusten op bed, ook al slaapt ze niet. Zet alle babyfoons enz uit. Rustig muziekje aan bij haar. Dan even je moment pakken.

  Heb je haar wel eens in een box? Anders gewoon beginnen te proberen. Elke ochtend half uur er in. Dan uit het zicht gaan. Meestal gaan ze dan wel spelen. Probeer hrt sowieso een week. Niet teveel speelgoed er in maar 2 of 3 leuke dingetjes. Als ze niet slaapt zou je denken dat ze toch haar rustmomentjes nodig heeft. Probeer hrt op die manier. Zo heb jij dan even je handen vrij. Als je her elke ochtend vast moment doet dan heb je kans dat ze na een paar dagen doorkrijgt dat het zo gaat. Dan moet je natuurlijk zelf wel volhouden

 • Babywensvoorons

  Ja dat doen we ook al innd. In bed leg ik der ook ong zelfde tijden en soms speelt ze maar dan laat ik der toch gewoon liggen. En nu is ze uiteindelijk bij mij in slaap gevallen gebeurt nooit maarja ze is dood moe dus blij dat ze rust heeft kunnen vinden

 • Flamingootje

  Ik heb sinds kort een draagzak. Echt een uitkomst hier. Maar misschien vind je haar daar te groot voor? (de mijne kan tot kleuterleeftijd maar ineens een groter kindje dragen is best heftig)

  Mijn zoontje slaapt ook niet goed overdag. Althans, niet in bed. Alleen in m'n armen. Of dus in de draagzak.

  Hoe oud is jouw dochtertje? Slaapt ze savonds wel? Ik zou 't wel goed bespreken met je partner. Geld is fijn om binnen te krijgen maar heel de dag werken is niet normaal. Jij moet wel fit je bevalling in en niet al moe voordat je de marathon gaat lopen. Voor 't kindje in je buik ook fijn als jij af en toe je rust kunt nemen. Kun je iemand vragen een keer een dagje (of nacht?) op te passen? Lekker even weg, misschien 'n nachtje naar 'n hotel?

 • Babywensvoorons

  Heb een draagzak en dat is ze snel zat :(. En ben momenteel zwanger dus mijn lichaam gaat dat ook niet uren trekken meer :(. Hier slaapt ze ook bij mij niet of wat dan ook dat wil ze niet liggen … soms innde wagen maar ook echt mini alleen als ik loop.

  Ze is 6 maanden en avond slaapt mevrouw best goed echt hoor geen klagen daar. Ja hij moet gewoon werken en ik ben gewoon fulltime thuis momenteel wat me nu ook op gaat breken. Nou die bevalling zie ik zo niet zitten heb echt zo weinig kracht en moet nog ff een flinke zwangerschap tegemoet zeg maar, ben er nog niet. Ja kan geen rust nemen ja soms in de avond maar dan ben ik zo overspannen en overbeladen dat ik geen rust kan vinden. Want tussendoor haast geen tijd voor het huishouden te doen. Ja een half dagje gaat wel maar echt met moeite moet ik iemand regelen en gaat niet zomaar helaas was dat maar zo. En de nacht vind ik overbodig want ze slaapt meestal van 7/8 tot dag erna 6 als we geluk hebben. Maar kan het gewoon niet soms meer overdag dat gille ze blijft doorgaan want ze is moe maar niks is goed :(

 • Flamingootje

  Ohhh ja met 6 maanden zal ze ook echt nog wel behoefte hebben aan slaapjes. En oeps ja draagzak is niet handig als je zwanger bent. Slaapt ze in de kinderwagen of maxi cosi? Lekker wandelen met haar? Evt zo'n (veilig wasr wel lucht doorheen gaat!) zonnedoekje ervoor hangen dst 't wat donkerder is en minder prikkels?

  Mijn zoontje wordt ook wakker zodra ik stop met lopen. Voor je zwangere lichaam is lichte beweging ook goed.

  Lastig zeg.. Ik zou toch echt wel hulp zoeken. Of even met de huisarts kletsen

  En je man vragen te helpen. Ik heb hier ook een goed gesprek gehad met m'n man. Die wilde snachts niet helpen omdat ik overdag thuis ben en 'kan rusten' en hij moet werken. Maaar mijn zoontje slaapt dus ook niet/zo slecht overdag dus ik kan welgeteld NIKS. Nu helpt hij meer. Hij gaat wel wat vermoeider naar z'n werk maarja tis ook zijn baby

 • Babywensvoorons

  Heb een draagzak en dat is ze snel zat :(. En ben momenteel zwanger dus mijn lichaam gaat dat ook niet uren trekken meer :(. Hier slaapt ze ook bij mij niet of wat dan ook dat wil ze niet liggen … soms innde wagen maar ook echt mini alleen als ik loop.

  Ze is 6 maanden en avond slaapt mevrouw best goed echt hoor geen klagen daar. Ja hij moet gewoon werken en ik ben gewoon fulltime thuis momenteel wat me nu ook op gaat breken. Nou die bevalling zie ik zo niet zitten heb echt zo weinig kracht en moet nog ff een flinke zwangerschap tegemoet zeg maar, ben er nog niet. Ja kan geen rust nemen ja soms in de avond maar dan ben ik zo overspannen en overbeladen dat ik geen rust kan vinden. Want tussendoor haast geen tijd voor het huishouden te doen. Ja een half dagje gaat wel maar echt met moeite moet ik iemand regelen en gaat niet zomaar helaas was dat maar zo. En de nacht vind ik overbodig want ze slaapt meestal van 7/8 tot dag erna 6 als we geluk hebben. Maar kan het gewoon niet soms meer overdag dat gille ze blijft doorgaan want ze is moe maar niks is goed :(

 • Myrtheflower

  Kijken of mensen kunnen helpen, kunnen koken, kunnen oppassen, een uurtje met haar kunnen spelen, het huishouden kunnen doen bijv, zodat jij gewoon eventjes tot rust kan komen!

 • Babywensvoorons

  Helaas is dat hier niet echt mogelijk, het huishouden doet deels me vriend maar op momenten die niet praktisch zijn en ze daardoor ook niet slaapt weer. Maar hulp is lastig ivm fam die druk is of met andere dingen. Ben alleen of me vriend helpt maar die is ook druk met alles :(

 • Myrtheflower

  Buren, vrienden, kennissen, oppas regelen via een online website, of een betaalde schoonmaak. De vraag is natuurlijk ook hoe graag je wat extra hulp wilt :). Als je echt op bent, blijken er altijd wel veel mensen bereid om in te springen. Je vriend doet zn best als ik het zo hoor.

 • Myrtheflower

  Ik had bijvoorbeeld een vaste oppas die me een paar uurtjes ontlastte, een vaste schoonmaak, en een sportschool met kinderopvang ;). Je moet iets hebben om je dagen door te komen zonder gek te worden.

 • Babywensvoorons

  Reageer even hier want op die andere lukt het niet.

  Ik ga nu elke woensdag naar zwangerfit in de avond ivm mijn lichaam. Zelf heb ik niks met een oppas in mijn huis geen fijn idee . Zit wel te denken aan een schoonmaak, vandaag was me vriend bewust vroeg thuis dus konden we samen en ik even honden uitlaten zonder baby zo fijn. En nu slaapt ze meestal tot 6 uur dus nu mommy time voor lezen of ff niks. Maar zo dag is gewoon innd slopend alleen baby terwijl ze heel leuk is daar niet van maar soms wil je ff ieys voor jezelf doen douche ofos

 • Myrtheflower

  Heel herkenbaar hoor, is echt niet gek! Veel mama's zullen dat herkennen. En jou situatie is ook gewoon even zwaar, met zo'n klein babytje dat veel van je vraagt, zwanger van de tweede met lichamelijke klachten, man die fulltime werkt maar ook moet verbouwen en het huishouden moet doen, alles zo bij elkaar opgeteld is het ook gewoon veel!

  Wat ik trouwens ook deed/doe is de boodschap online bestellen en laten bezorgen ;). Ik zat een poosje fulltime thuis, en was blij met de schoonmaak en de bezorgde boodschappen, het zijn de kleine dingen die kunnen helpen. Je hebt het over alleen douchen, ik weet niet wat jullie dagritme is, maar je zou daarin wel kunnen kijken wat smorgens en savonds haalbaar is. Als hij ontbijt en op de kleine let, dat jij dan even douchte bijvoorbeeld, als dat voor jou wat meer ruimte zou geven..

  Qua oppas, ik heb gewoon het overbuurmeisje dat ik ken, toen mijn baby nog kleiner was kwam ze hier oppassen als ik gewoon thuis was. Dan kon ik even rustig koken of iets opruimen, en was zij niet alleen met de baby.

 • Babywensvoorons

  Ja ochtend douche is echt ook onwijs lastig vriend moet mega vroeg naar zijn werk dus al blij dat de een de honden doet en de ander de baby de fles zodat het rustiger opstarten is zeg maar. Hier geen buur kindjes die dat kunnen en vind helemaal niks iemand in me huis als ik thuis ben. Dan heb ik nog geen rust in mijn hoofd helaas . Vind boodschappen doen ook leuk en even gezellig samen met me dochtertje te doen even het huis uit enzo dus dat is niet echt een probleem. Maar ik kan ook moeite met slapen door plassen in de nacht en me vriend soms laat serie wil kijken en dan ben ik moe maarja anders vind ik het ook niet gezellig zoveel tegenstrijd ook. Ben blij als huis af is en we daar wonen en rust hebben maar duurt nog ff.

  Probeer nu me ma middagje laten oppassen volgde week dus hopen dat dat lukt maar heb wel in de avond redelijk rust maar kan dan geen rust vinden :( mijn hoofd blijft doorgaan

 • boterbloemen

  Ik zette als ik ging douchen de kleine in de wipstoel in de badkamer met een speeltje of een soepstengel ofzo.

 • Lindaaaaaaaa

  Hier overdag ook niet geslapen. Heb me er maar bij neergelegd

 • Babywensvoorons

  Ja is opzich niet heel erg maar soms gaat het je gewoon echt opbreken slopen. Want je merkt aan der dat ze echt over der grenzen aan gaan is en dan is ze niet gezellig meer :(. Niks is dan goed. Leg der soms gewoon in der kamertje even “rusten”

 • Lindaaaaaaaa

  Of in de box en zelf op de bank

  Ging wel eens samen in ons bed liggen

 • Babywensvoorons

  Ja is opzich niet heel erg maar soms gaat het je gewoon echt opbreken slopen. Want je merkt aan der dat ze echt over der grenzen aan gaan is en dan is ze niet gezellig meer :(. Niks is dan goed. Leg der soms gewoon in der kamertje even “rusten”