De punctie zit er op!

Om kwart over 8 kwamen we aan in het ziekenhuis, de zenuwen waren toen echt extreem. Ik was ontzettend misselijk en moest echt even goed inademen anders zou ik gaan overgeven. We werden naar de 'uitslaapkamer' gebracht, waar ik de dormicum pil zou krijgen. Toen kon ik mijn tranen echt even niet meer inhouden. Lekker stevig geknuffeld met vriend lief en toen ging het wel weer 🤍.
Half 9 de dormicum pil er in en daarna het infuus geprikt. Eerst in links, die ging niet goed. Opnieuw in rechts, die ging wel goed.

Rond 5 over 9 werden we opgehaald voor de punctie. 2 ontzettend lieve artsen had ik, ontzettend fijn. Alles van begin tot eind weer uitgelegd. De eerste shot fentanyl werd toegediend voor het schoonmaken van de baarmoedermond, hier heb ik helemaal niks van gevoeld.
De tweede (en laatste 🤗) shot fentanyl werd toegediend voor de punctie, goed op mijn ademhaling letten en gaan met die banaan.

De prik door de vaginawand voelde beide keren als een felle, scherpe steek. Het deed best pijn, maar prima te doen. Het aanprikken/leegzuigen van de follikels voelde als heftige menstruatie krampen. Al met al vond ik de punctie goed te doen. Nee, het is geen pretje en het deed wel pijn, maar ik vond het écht goed te doen!  Binnen 5 minuten was de arts al klaar met alle follikels aanprikken. Ze heeft 6 grote follikels aangeprikt en 3a4 kleinere follikels.
Vervolgens konden we via het scherm mee kijken dat ze de eicellen aan het zoeken waren in het lab, ontzettend interessant om te zien.

Na een tijdje in de uitslaapkamer kwam de laborant vertellen dat er (helaas) maar 3 eicellen gevonden zijn. 😔🥚
Best teleurstellend en dat heb ik ook gezegd. Ik had echt niet verwacht op 6 eicellen, maar toen we vanochtend naar het ziekenhuis reden zei ik; 'ik denk dat ik 4 of 5 eicellen heb'.
De arts begreep mijn teleurstelling wel maar ze zei ook direct dat ik het positief moest bekijken. We hebben namelijk wel 3 goeie kansen.

Na de punctie behoorlijk wat napijn, dus ik ben toch maar met de rolstoel naar beneden gegaan. Nu gaat het opzich wel als ik krom loop en rustig aan doe. 😂

I fucking did it....! 🥺🥳🙌🏻

1164 x gelezen, 5

reacties (16)


 • Dreamtobe

  Wat fijn dat het achter rug is! 3 mooie kansen🍀🍀🍀🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

 • Scheirischa

  Bekijk het zo: wie weet zijn dit wel je 3 kinderen voof het leven. 3!! Das zeker niet weinig ☺️ Goed gedaan hoor. Wanneer hoor je iets over een terugplaatsing en/of bevruchting??

  Heel goed gedaan! Je mag trots zijn op jezelf!!

 • Baby.wens

  Haha, ja. Maar de kans dat ze het alle 3 redden is niet zo heel groot, hoor. Je krijgt eigenlijk vrijwel altijd wel met een afvalrace te maken 😅. Die afvalrace begon blijkbaar al in m'n buik, haha 🙄

 • Nora91

  Wauw je hebt het gewoon gedaan! Bikkel!

  Ik snap je tellerstelling zeker! Aan de andere kant heb vertrouwen in deze eicellen! Wie weet zit jullie kleintje hiertussen.

  Wees lief voor jezelf en succes weer met deze spannende dagen!

 • Girlsmommm

  Wat fijn dat het zo mee gevallen is en nu even bijkomen. En idd volgende keer wat ik al zei je wil het beste eruit halen. Maar wie weet bevruchten ze alle 3 en heb je 3 mooie kansen

 • M~

  Fijn dat het achter de rug is! Nu afwachten hoeveel bevruchtingen en embryo’s het op zal leveren. 😇

 • LisaMarie

  Fijn dat het achter de rug is! Heb je een idee waar die angst vandaan komt?

  Wanneer gaan ze een terugplaatsing doen? Hopelijk is het nu snel raak 🍀

 • Baby.wens

  Door de hsg, haha 😅. En het niet weten, wat je te wachten staat.

  Mochten er bevruchtingen onstaan, heb ik volgende week een terugplaatsing! En over ongeveer een week (na 5 dagen) krijgen we per post te horen of er wel/geen embryo's in zijn gevroren.

 • LisaMarie

  Oh wat erg dat dat zo naar was! Hopelijk valt het verder allemaal mee, maar ja een pretje is het allemaal niet.

  Wat een spannende week komt er nu aan zeg!!! Sterkte met wachten.

 • Scheirischa

  Oeh per post! Spanned wel op deze manier. Telefonisch lijkt me op een of andere manier “gemakkelijker”. Ik duim!!

 • Linde-1

  💪.powervrouw

 • Bigbangtheory

  Goed zo! Fijn dat er erop zit 🧡. Ik duim voor jullie!

 • Florien84

  Ik moest vanochtend al aan je denken. Hopelijk ben je heel snel zwanger.

 • Kleineliefde

  De teleurstelling snap ik heel goed. Laten we duimen dat 1 van deze 3 eitjes een klein wondertje zal worden voor jullie🍀.

 • Lindaaaaaaaa

  Topper!

  Je hebt maar 1 plakker nodig he ! Succes met de wachtweken

 • snoezelke

  Goed gedaan! Ook fijn dat alles uiteindelijk wel meeviel voor jou. Ik snap je teleurstelling maar houd de woorden van je arts in gedachten. Nu hopen dat 1 van die eitjes jullie kindje zal zijn! Ik wens het je alvast van harte toe!