Follikelmeting 2, ICSI 1..

Vandaag heb ik de tweede follikelmeting van ICSI 1 gehad. Mijn vriend was voor de eerste keer mee, met de follikelmeting. En ik wil écht niet ondankbaar overkomen, ik weet dat er vrouwen zijn met een slechter beeld. Maar toch ben ik even verdrietig en teleurgesteld.

Woensdag was er 1 follikel van ±10mm en in totaal waren er 11a12 follikels zichtbaar, wel allemaal nog te klein.
Vandaag bleken ze gelukkig wel goed gegroeid! Maar ik heb 'maar' 6 follikels. 3 aan beide kanten.
Ik had gehoopt op meer follikels. Met IUI was ik gigantisch goed te stimuleren (nu ook wel, hoor) en woensdag waren de aantallen gewoon veel meer in totaal dus had gehoopt, gedacht en verwacht dat er gewoon wat meer follikels mee zouden doen. Kwaliteit gaat boven kwantiteit, ik weet het. Maar dat veranderd voor nu even niks aan mijn gevoel.

De arts heeft gezegd dat 6 follikels helemaal prima is. En dat geloof ik echt, maar ik had gewoon een bepaalde verwachting en beeld, en dat is dit niet. Dat is niet erg, ik moet alleen even schakelen. De arts zei ook dat gemiddeld 60% bevrucht. Dit betekend dat mocht dat bij ons het geval zijn, er 4 eicellen goed bevrucht worden, mochten er in de 6 follikels, allemaal eicellen zitten. Want dat is ook nog maar de vraag natuurlijk.
4 bevruchtingen zijn goed, maar na de bevruchtingen krijg je hoogstwaarschijnlijk nog te maken met de welbekende 'afvalrace'. Ik heb voor mijzelf een doel gesteld en dat doel is dat ik graag minimaal 3 embryo's in de vriezer wil hebben. Ik weet het, het is slecht. Doelen stellen, verwachtingen hebben, in een situatie waar je 0 controle over hebt. Maar toch.... Het is gebeurd! De minimaal 3 embryo's in de vriezer, dat heb ik al los gelaten. Want heel eerlijk, dat zie ik al niet meer gebeuren. En echt, mochten we 1 of 2 embryo's in de vriezer hebben, zou ik daar ook hartstikke dankbaar en blij mee zijn.
Maar het is niet het 'plaatje' wat ik in m'n hoofd heb/had. En dat is even lastig, ik moet even schakelen en mijn beeld bijstellen.

Het is gewoon allemaal hartstikke onzeker en gekmakend. We hebben hier geen grip op en we kunnen alleen maar hopen op het beste.. En nu hoop ik in ieder geval heel hard dat ze in ieder geval 1 embryootje in de vriezer kunnen stoppen 🥺.

Over een paar dagen weer naar het ziekenhuis voor de derde follikelmeting en ze verwacht dat we dan de punctie in kunnen plannen voor een paar dagen later. Let's dance! 🤪

En ik ben echt wel dankbaar. Maar dankbaarheid kan ook samen gaan met verdriet, teleurstelling, onzekerheid en angst. Want dat is het vooral, onzekerheid en angst.

348 x gelezen, 1

reacties (7)


 • Nora91

  Het is lastig dat je inderdaad een bepaald beeld erbij hebt en dat het dan niet overeenkomt. Maar echt elk eitje telt! Dit is echt goed! Nu hopen op bevruchtigen en in ieder geval één terugplaatsing. Je hebt er maar 1 nodig die blijft plakken😘 en wie weet groeit er toch nog stiekem iets achter.

 • Mooiezomerdag

  Ik vind het helemaal niet raar dat je ervan baalt.. Je kunt jezelf wel vertellen geen verwachtingen te hebben, maar dit lijkt mij erg moeilijk. Heel veel succes met de punctie alvast!❤️

 • Baby.wens

  🤍

 • Hml

  Ik was onzeker toen er bij de meting 5 of misschien 6 follikels te zien waren. En heb dat toen ook gevraagd of dat niet te weinig waren. De arts en de vp waren juist enthousiast. Bij de punctie waren het er onvoorzien zelfs 10! Er kwamen 5 embryos van, waarvan er 4 teruggeplaatst zijn en 1 de ontdooiing niet overleefde.

  Je weet niet hoe het gaat lopen. Je mag best verwachtingen hebben maar dat maakt het ook lastig. Rustig ondergaan en hopen op het beste. Heel veel succes!

 • Baby.wens

  Ik heb inderdaad ook nog meerdere kleinere follikels. Maar de arts had gezegd dat ze niet verwacht dat 1 of meerdere van die kleintjes nog mee gaan doen.. Helaas, haha!

 • Essmee

  Als iets niet is zoals je had gehoopt of verwacht, dan is dat altijd even slikken. En dat mag toch ook gewoon?! Geef je gevoel de ruimte. Ik ga keihard duimen 🍀

 • Baby.wens

  Ja, heel lastig is dat! 🥺

  Dankjewel!! 🤍