En dit is nog maar het kleine begin.

Ik zit nu iets langer dan een week aan de anticonceptiepil, voor de start voor ons komende icsi traject. Volgende maand de 15e mag ik beginnen met spuiten met de decapeptyl en de 18e mag ik éindelijk weer stoppen met de anticonceptiepil. Ja, eindelijk... Want echt, wat een bagger spul. Ik had, toen ik een paar jaar terug stopte met de pil, al gezegd dat ik nooit weer aan de pil zou gaan. Natuurlijk niet wetende dat ik aan de pil zou móeten, voor een icsi traject. Maar nu ben ik er echt over uit, dit is de aller laatste keer dat ik de anticonceptiepil ga gebruiken in mijn leven.
Toen ik hoorde dat ik het lange schema zou krijgen waarbij ik dus eerst een tijdje de pil moest gaan slikken, was ik hier al bang voor, want de keer dat ik aan de pil zat om juist níet zwanger te worden, voelde ik me ook niet helemaal fijn. En ik heb gelijk gekregen, maar dat het nu al, na een paar pillen, zo zou zijn, had ik dan weer niet verwacht. Mijn libido is tot onder het vriespunt gedaald, ik ben zo droog als een kurk, wat afgevlakt in emoties, en buikpijn. Een paar dagen terug zei mijn vriend al dat ik wat 'downer' ben/overkom, dan toen ik de pil nog niet slikte en sinds eergisteren heb ik het zelf ook door.
Dat zo'n kleine pil, na een paar dagen al voor dit soort dingen kan zorgen... Echt verbazingwekkend.

Ik reageer gewoon niet fijn op hormonen. Tijdens ons iui traject werd ik een monster van de menopur, en zo moe... Ik wist niet dat een mens zó moe kon zijn. De pregnyl noemde ik de 'killershot', ook niet zonder reden.
En nu is de anticonceptiepil nog maar het kleine begin van de vele hormonen die ik straks langere tijd moet gaan spuiten (en moet gaan inbrengen)... En dat maakt mij soms best een beetje bang 🙃. Maar, we weten waar we het voor doen en we doen het met alle liefde.

1201 x gelezen, 6

reacties (14)


 • 4kiddies

  Als t kan dan kan je in natuurlijke cyclus je cryo's teruggeplaatst krijgen, ik vind dat zo veel fijner

 • Baby.wens

  Klopt. Maar zo ver zijn we nog lang niet dus daar hou ik me nog niet bezig haha. Bespreek ik allemaal wel met de arts als 't zo ver is.

 • M~

  Nare situatie! Ik weet niet wat je mogelijkheden zijn, maar het ziekenhuis zette mij tijdens de terugplaatsingsperiode op Progynova, zwaar hormoon, terwijl

  we ook een mogelijkheid zonder was. Ik werd na drie dagen ook zo beroerd dat ik het eerst zonder wil proberen. Iedere situatie is natuurlijk anders. Sterkte! 😌

 • Dreamtobe

  Heel veel succes! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🍀🍀🍀 je weet waar je het voor doet!

 • Linde-1

  Wat een krachtige woorden op het einde. Ik vind je zo'n power vrouw en zo positief altijd.

  Heel veel succes de komende weken ♥️😘🍀

 • Baby.wens

  Lief, dankjewel!! 🥰

 • Assepoester86

  De eerste pogingen had ik dat dus ook.

  De 4e poging besloten in België om maar 7 dagen de pil te gebruiken en dan meteen over na de deca. Heel die poging gingen stukken beter. 2 keer zwanger geweest. Helaas wel miskramen, maar de eerste 3 pogingen waren flut!

  Nu inmiddels na 2 kids gesteriliseerd. De pil is echt rotzooi!!

 • Bosco

  De gynaecoloog vertelde mij wel eens dat het hele traject net zoveel energie kost als een fulltime baan.

 • Baby.wens

  De arts heeft mij een tijd terug gezegd dat een fertiliteitstraject net zo intens is als een kanker traject, qua mentale belasting.. 😅 Hier is een onderzoek naar gedaan en is dus wetenschappelijk bewezen. Ik heb dan natuurlijk, gelukkig, geen ervaring met een kanker traject. Maar ik schrok er wel van 🙈.

  Hier heb ik toen nog iets over geplaatst op mijn "baby instagram".

 • Anoniem38

  Vreemde uitspraak van een fertiliteitsarts en niet zo gepast, maarja dat is mijn mening en daar kan jij niks aan doen 😅 Ik vond chemo en de kans om vroegtijdig dood te gaan qua mentale belasting toch een stuk zwaarder dan het hele fertiliteitstraject.

  Succes met het traject! Mag ik vragen waarom het lange en niet het korte schema? Bij korte geen pil, tenminste ik heb dat nooit hoeven slikken.

 • 4kiddies

  Volgens mij volg ik jou op insta hoe heet je daar?

 • 4mommy

  Jeetje wat een heftig traject gaan jullie samen in. Ik hoop dat je snel ervaf bent maar als ik zo lees zal het nog wel een lange tijd zijn 😶

 • Baby.wens

  Yep.. Ik begin 15 juli met de decapeptyl spuiten, 27 juli moet ik menopur er bij gaan spuiten en de punctie zal rond 10 augustus zijn. Hier kan wel speling in zitten, het ligt er natuurlijk aan hoe snel (of langzaam 😜) mijn follikels groeien. En vanaf de punctie moet ik 3x daags Utrogestan in brengen 🥲.

 • 4mommy

  Jemig wat een gedoe zeg. Maar voor een mooi geweldig resultaat zwanger worden😊