89. Cervix Slijm methodeHet patroon van de aanwezigheid van cervixslijm, ook wel vaginale afscheiding genoemd, geeft je een duidelijk beeld van je vruchtbaarheid over de maand verspreid.

Je cervixslijm zorgt namelijk voor de afsluiting van de baarmoeder op momenten dat je niet vruchtbaar bent door dik, taai, ondoordringbaar slijm en voor gemakkelijke toegang  en vervoer van zaadcellen door een glad, glibberig, veelvuldige slijm op het moment dat je wel vruchtbaar bent. Als je er op gaat letten zal je zien dat je vrij eenvoudig de verschillende stadia kunt herkennen en dus op die manier kan bepalen of je vruchtbaar aan het worden bent of niet.  

Je kunt het simpelweg testen door het tussen duim en wijsvinger te houden. Stop duim en wijsvinger in je vagina (net zoals bij een tampon, ongeveer even diep) Knijp dan duim en wijsvinger samen, zo heb je wat slijm ertussen.


Deze foto's van internet  zijn wat onsmakelijk, maar maken het wel duidelijker.Het slijm is:

STICKY :
Plakkerig (beetje) / taai / troebel / klonterig / kleverig / lijmerig / stug / kruimelig / breekbaar /  niet uitrekbaar / deeg achtig / wit / geel / droog / pasta / korrelig / gummyachtig / dikkig /CREAMY :
Cremig / wit / geel / lotion-achtig  / creamy / mayonaise-achtig / beetje uitrekbaar maar niet veel / romig / troebelWATERY (vruchtbaar) :

Waterig / slipperig / glad / nattig / doorschijnend / helder / uitrekbaar / draderig / lijmerig / glibberig / vloeibaar / veel / slijmerig / geolied

EGG WHITE (zeer vruchtbaar) :
Tussen 2 vingers uitrekbaar als elastiek / dun als water / lijkt op rauw eiwit / stretchy / helder (evt beetje wittig) / trekt draden tussen je vingers / lijkt op zaad / zeer uitrekbaar / zeer nattig / glad / glibberig / overvloedig / glibberig / meer in hoeveelheid / dunnig / wc papier glijdt weg

Je kunt het beste meerdere  keren per dag voelen, en het meest vruchtbare noteren.

(kijk maar eens bij mijn foto, voor de temperatuur-reeks met cervix slijm notatie)

 

P.s het verschil tussen Watery en Eggwhite (buiten de hoeveelheid) is dat bij eggwhite je duim en wijsvinger zover uit elkaar kunnen als dat jij kunt, en het draadje dan nog steeds niet breekt.

P.p.s. Zaad is plakkerig en niet uitrekbaar.

97337 x gelezen, 3

reacties (0)


 • LightOfmyLife

  bedankt voor deze blog! dus als het slijmvlies zoals dat laatste is ben je vruchtbaar toch , ondanks dat je bv geeft

 • mama jo

  heb even de blog gelezen maar dat wist ik helemaal niet het is eigenlijk ook voor het eerst dat ik dit zie, nou 2de keer na me mk in december 2011 had ik het ook maar dan zat er nog wel wat oud bloed door heen, maar nu ik nadenk was ik wel gelijk daarna zwanger van inmiddels een prachtige zoon. nou ben benieuwd of dat nu dan ook zo is heb het 2 dagen achter elkaar gehad en gisteren genmeentschap gehad dus op de 2de dag. hou je op de hoogte haha.groetjes johanna

 • Lucky-bear3

  Zwanger! Bedankt voor je blog!

 • foreveryou2

  Afgelopen zondag, maandag en dinsdag zeer rekbaar slijm gehad.... en nu (zaterdag dus bijna een week later) weer rekbaar slijm. Wel denk ik dat het deze keer nog doorzichtiger is. Hoe kan dit? Zou ik mijn eisprong nu al gehad hebben of zou de kans toch groot zijn dattie nog moet gaan springen?

 • Luthien88

  Ik ben op 8dec gestopt met mijn pil. Vandaag op het werk schrok ik. Ik had slijm wat er uit ziet als EGG with. Maar dan is mijn cyclus wel langer als ik dus nu een eisprong heb. Dus op dit moment vruchtbaar? Nou dan genieen we er maar ffies van whahah.

 • Lucky-bear3

  Weet iemand hoe het zit met de afscheiding voor je menstruatie?

 • Endless-love

  En heeft iedereen dit zo duidelijk? En kan het zijn dat je dit alleen opmerkt als je echt inwendig gaat (niets te zien in het ondergoed bijvoorbeeld?

 • Madevi

  Deze maand geprobeerd met de cervix slijm methode en zwanger! Heb veel aan je blog gehad. Bedankt!

 • KiekiexQuienn

  Deze maand Cervix Slijm methode geprobeerd en Zwanger.
  HEEEEL ERG BEDANKT!!!!!!

 • trotsemamavanDemi

  Wat een superblog die ik toevallig tegenkom!
  Ik zit sinds vandaag met een hoop vraagtekens over mijn afscheiding en het verschil tussen watery en eggwhite in de fertilityfriend app! Ik ben nu blijkbaar 'zeer vruchtbaar!'. Maar toch vraag ik me af.... mijn ovulatietesten geven nog een dikke vette negatief en mijn temperatuur komt ook niet overeen. Verwarrend!

 • rikka

  krijg je egg white voor je eisprong of op of net na ?

 • Laila.z

  ik had dit gister toen was me man in slaap gevallen :S huil huil maar de dag ervoor in de nacht hadden we wel geklust.

 • BVMAMADAANTJE

  Nee, over het algemeen zal je snel nu weinig tot geen afscheiding meer hebben. Na je ei, gaat alles potdicht op slot qua afscheiding. xxx

 • BabyLevaughn

  Ik heb nu een beetje sticky/creamy maar na mn vruchtbare periode, valt hier nog wat over te zeggen?

 • gangstagirldine

  Op zondag avond 6 nov uiteindelijk slijmdraden, maar was maar 1 dag, op maandag dag erna alleen erg nat en dat is tot op vandaag. Wel posi ovutest gehad gister avond en vanmorgen, vanavond weer negatief.. Gister geklust en 3 dagen ervoor.. hoop genoeg :P

 • BVMAMADAANTJE

  Ik denk een van de voorstadia. (tussen creamy en watery in), vlcuhtbaar ben je als je er echt draden tussen gestrekte duim en wijsvinger van kunt trekken.

  P.s. met alleen de cervixslijmmethode ben ik dit keer zwanger geworden !!

 • gangstagirldine

  Hey ik las je blog,erg interessant!ik had vorige ronde op dag 18 van die giga slierten..hingen na t plassen gewoon eruit zeg maar hihi..ik heb nu in deze ronde vanaf dag 14 tot vandaag dag 21 geen slijmslierten maar hele witte glazige natte afscheiding..lijkt niets op de draden v vorige ronde..wat betekent dat??

 • BVMAMADAANTJE

  Voor zover ik dat kan beoordelen, is dat sticky, niet vruchtbaar.

 • anita demi dana

  ik heb net deze block gelezen en ik vind het super van je dat je dit met ons deelt . maar nu me vraag . ik heb ne gekeken en ik heb dik wit niet doorzichtig slijm maar wel plakkerig wat betekend dat ? gr anita

 • F.ebmama

  Handige tip, gaan hem zeker testen deze maand.....hopen dat het werkt. (last hem als antw, bij een vraag, moest even spieken)

 • BVMAMADAANTJE

  Wat leuk Jookje ! Zo blijft het leuk !

 • Hopscotch

  Zo ben ik ook zwanger geworden, mijn man en ik deden het samen daar ik zelf mijn bmm niet goed kon bereiken. Wij deden tempen, slijm en de opening en ligging van de bmm. Mijn man kan zo haast door voor gynaecoloog heeft tijdens de bevalling @ ziekenhuis ook de ontsluiting mee mogen voelen

 • EvaS1983

  Ik ben zo 3 keer zwanger geworden (wel 2 x een miskraam), werkt voor mij perfect.

 • IRISN

  ik heb nu na de geboorte van Mika soms twee keer per maand EGG white. Ook veel meer en veel duidelijker dan voor de zwangerschap. Ik kan me bijna niet voorstellen dat dat bij mij met vruchtbaarheid te maken heeft. Twee eiprongen? met borst nachtvoeding ?
  Wie weet. Ik zit wel raar in elkaar Ik heb ook meteen een regelmatige cyclus gehad na de bevalling met borstvoeding om de twee uur. Mijn oma waar ik erg op lijk heeft ook kinderen die 11 maanden schelen.

  Ik vind het eigenlijk nog te vroeg voor een tweede . We doen ongeveer aan (periodieke) onthouding. Mika ligt gezellig bij ons in bed wat ook een natuurlijke anticonceptie is

  Als mijn menstruatie iets later is dan merk ik wel dat we daar vrolijk van worden.

 • mama-van-L-en-D

  Het klinkt vies maar als het helpt, waarom niet?

 • bloemo

  Ben met deze methode twee keer zwanger geworden.

 • ikbenmoedergeworden

  Had er op gelet en het is echt zo!!!

 • BVMAMADAANTJE

  @Cheetie80, de afscheiding zit in de schede (vagina) en hoeft niet altijd in je onderbroek te zien zijn. Dus ook zonder opgewonden te zijn, is het aanwezig.

  @patsk, had ik idd ook, pas toen ik weer ongesteld werd (na 12 mnd, met bv) kreeg ik weer de afscheiding.

 • patsk

  Nou dan weet ik dat ik nog niet vruchtbaar ben! Helemaal geen afscheiding sinds de bevalling tot nu bijna 13 maanden later.

 • lindaKP

  Ben me aan t verdiepen, maar deze methode is toch echt helemaal nieuw voor mij!

 • mama.lief

  Interessant!

 • cheetie80

  deze afscheiding herken ik wel, maar heb ik soms voor het klussen zeg maar. Is deze eiwitachtige afscheiding er ook zonder opgewonden te zijn, tijdens de vruchtbare periode? Dat is me namelijk nog niet opgevallen.