Zo beroerd, misselijk en moe....

Vandaag ben ik pas 6 weken en 2 dagen zwanger, maar het voelt als een eeuwigheid.
Wat ben ik sinds kort belabberd, zeg! Voel me gewoon ziek en elke dag voelt weer als overleven. Dit heb ik dus NIET gemist...
Ik kom s'morgens nauwelijks uit mijn bed, maarja de kids moeten naar school.
Dus hoppa eruit... en meteen begint mijn ochtendmisselijkheid op te spelen. Tegelijkertijd lust ik naast koffie ook géén thee of water meer. En dat kopje warme vloeistof mis ik nog het meest in de ochtend!
Ik probeer wat te eten omdat dit een beetje lijkt te werken tegen misselijkheid. Maar de remedie duurt niet lang.

Zodra ik de kids naar school heb gebracht voel ik de moeheid alweer opkomen en niet zo een beetje ook.
Ik heb het gevoel alsof ik drie dagen niet geslapen heb terwijl ik net wakker ben. Ik kan dan echt niks meer.....
Ik MOET gaan slapen en dat doe ik dan ook..
Van 09.00 uur tot 13.30 uur slaap ik. En diep ook!
Tot mijn wekker om 13.30 uur gaat om de kids weer op te halen.
Ondertussen weer mega misselijk wat de hele dag blijft...

Op dit moment vind ik zwanger zijn dus even helemaal niet leuk want ik haat het om me zo te voelen.

Ik weet ook niet of ik werken de komende weken vol ga houden. Ik merk dat ik moeite begin te krijgen om taken af te maken omdat mijn energie niveau nu zo beroerd laag is.

Echt, voor alle zwangeren die zich ook zo voelen.. heel veel sterkte 😥

1386 x gelezen, 2

reacties (19)


 • FrutselRietje

  Hoi! Je bent niet de enige, zie mijn blog haha!

  Ik kreeg suprimal en later emesafene. Ik kreeg namelijk ook geen thee of water meer weg en ik kon vrij weinig eten. Daar hielpen die pilletjes wel bij.

  Nu al een weekje zonder (ben vandaag 12 weken volgens termijnecho) en nog steeds wel misselijk en overgeven maar mijn middagdutjes zijn steeds minder nodig, heb steeds meer energie.

  Ik had het mentaal ook zwaar, ben ook altijd een bezige bij overdag met werken en savonds naar mijn paardje. Ging beiden niet meer, had overal hulp bij nodig. Gelukkig bleef de hulp volhouden dat ze het graag deden voor me en kan ik ondertussen weer wat dingen zelf 😊

  Het wordt dus echt beter! Sterkte komende tijd!

 • Mamaaatje

  Ik was ook heeel misselijk in t begin..meerdere keren per dag overgeven.

  Kreeg toen van de vk de tip om Suprimal te slikken..zijn eigenlijk gewoon van die reistabletjes. Bij mij werkten ze top! Af en toe een weeiig gevoel maar daar bleef het bij.

 • Anoniem000

  Vervelend dat je je zo voelt!

  Misschien toch relativeren? Ja het is shit maar voor iets moois. Ik bedoel het niet betuttelend hoor ..

  Ben zelf chronisch ziek en er zitten maanden soms wel tot een jaar episodes dat ik me zo ellendig voel. Dan moet ik ook door. Bij mijn zwangerschappen vond ik het dan makkelijker met het idee dat er een kleintje komt, je doet het ergens voor.

  Zoek naar wat werkt voor jou. Uren slapen overdag is echt zelden goed. Kan je niet steeds wekker zetten zodat je kortere dutjes doet? Tussendoor wandelen of andere activiteiten die heel rustig kunnen om maar afleiding te hebben van het beroerd voelen? Dus vooral iets waarbij je bezig bent. Hier deed ik steeds elke 30 min een half droog kaakje

 • Assi81

  Hai, ik probeer ook te relativeren, maar ik ben juist normaliter heel actief overdag. Ik zit nooit stil. Dat is nu dus heel anders.

  Heel naar voor jou dat jij je dus heel lang zo voelt. Ik kan mij daar bijna niks bij voorstellen want dat lijkt me verschrikkelijk.

  Ik lees overal dat je vooral actief bezig moet zijn om afleiding te hebben. Dat lukt hier dus echt niet. Als ik zo moe en beroerd ben kan ik nauwelijks op mijn benen staan. Laat staan dat ik actief bezig ben.

  Ik hoop gewoon dat het snel over is.

  Jij heel veel sterkte!

 • Anoniem000

  Gaat hier weer goed nu hoor. Ik ben ook graag actief. Als het minder gaat heb ik geleerd om ‘klein’ actief te zijn. Haalt het niet bij wat je echt wilt maar dat helpt wel. Dus dan maar 6x10 min op een dag rondje lopen ipv 1x een uur. Of was opvouwen, even rusten en dan was opruimen. Tis echt suffig maar werkt wel (bij mij dan). En muziek als afleiding helpt ook nog enigszins. Toch even met vriendin bellen .. denk klein dus eigenlijk.

  Succes hopelijk met week of 16 weer minder!

 • HZH

  IK heb dat ook heel erg met 8 weken ben ik opgenomen geweest. Uitgeput overgeven en noem maar op. Nu heeft mijn gynaecoloog NAVALIT voor geschreven 4x per dag en ik voel me veel beter. Misschien is het ook iets voor jou.

  Heel veel succes!!

 • Linde-1

  Oh nee, je was er al bang voor dat het zou gebeuren. Niet leuk😔.

  Ik hoop voor je dat het niet te lang aanhoud.

 • Lindaaaaaaaa

  Nu bijna 8 weken zwanger en voel me alleen heel moe. Verder niks. Kan ook de hele dag door slapen, haha

 • Vlindermoeder

  Ik heb dat twee keer tot aan de bevalling gehad. Super vervelend, maar niets aan te doen helaas

 • Assi81

  Heb je geen medicatie gehad? Ik zou het op deze manier echt niet kunnen volhouden tot de bevalling zonder mentaal door te draaien.

  Het doet heel veel met je!

  Ik voel me dag in en dag uit zo ziek.

 • Vlindermoeder

  Nope. Ik had geen hcg ofzo. De eerste zwangerschap liep ik alleen tussen bed, bank en wc. Ik werkte door omstandigheden niet, dus ik kon gewoon liggen, overgeven of wat dan ook. We verloren onze kinderen, waardoor ik de tweede zwangerschap geen kinderen had om voor te zorgen. Ook toen werkte ik niet, dus had ik de tijd aan mezelf. Mocht ik nu weer zwanger worden/zijn dan is het een ander verhaal. Nu werk ik en heb ik een kind om voor te zorgen. Wellicht dan wel medicijnen, maar ik heb het 2x al spugend gered tot aan de bevalling, dus dat zal een derde keer ook vast wel lukken

 • OemSaifeddin

  Ik ben nu 8 weken zwanger en gelukkig voel ik me elke dag een beetje beter. Maar ik heb die vermoeidheid ook niet gemist en het gevoel dat je moet spugen etc.

 • Assi81

  Oh wauw dat is al heel snel, met 8 weken!

  Merk je elke dag een kleine vooruitgang? Wat zijn jouw kwalen?

  Oeffff ik hoop echt dat ik dat ook kan zeggen met 8 weken, maar is volgens mij vrij uitzonderlijk.

 • OemSaifeddin

  Ik merk wel een beetje vooruitgang maar heb wel me Momenten dat ik echt uit het niets me beroerd voel. Dan ga ik even boven liggen en dan let me man op de kids gelukkig.

  Ik ben misselijk maar niet extreem en ik wil absoluut geen warm eten hahah. Cup a soup kan ik nog wel aan maar voor de rest nee bedankt. Ik houd echt van thee maar dat drink ik heel weinig nu, ik heb er gewoon geen zin in haha. Maar ik houd echt van de frisse dingen zoals salades en fruit

 • Dibbus

  😟 wat naar dat je je zo voelt. Heel herkenbaar! Nu ben ik 21 weken en voel ik me helemaal goed, maar tot 13/14 weken helaas veel beroerd geweest. Uiteindelijk heb ik toch via de huisarts emesafene gekregen, zodat ik even een paar dagen kon bijkomen, dat hielp wel. Maar 4 pillen in totaal genomen maar was voor mij toch een uitkomst. Veel op tijd rusten en af en toe een blikje cola hielp.

  Heel grappig dat je dat zegt van de thee! Dat heb ik ook weken lang gehad, kon het gewoon niet drinken, terwijl ik echt een theeleut ben.

 • Assi81

  Ja, als dit erger wordt of het put me teveel uit (want dat doet het!) ga ik via de VK toch informeren naar medicatie.

  En ik ben normaal gesproken ook een enorme theeleut. Spaar ook echt verschillende speciale smaken, maar nu..... oefffff 🤢🤢

 • Maartje07

  O bah, heel veel sterkte! Ik heb me toen vanaf een week of 6 ook zo vreselijk gevoeld. Met 12 weken was t ‘opeens’ over (en had ik direct Corona erachter aan wat beter te doen was). Als t echt te erg wordt evt medicatie vragen?

 • Assi81

  Oh jeetje, 12 weken klinkt nog zo ver weg!

  Hoe heb je het vol gehouden??

  Mensen zijn geneigd te denken dat het ‘maar een paar weken zijn’, maar elke dag lijkt een eeuw te duren en het doet mentaal ook veel met je wanneer je je de hele dag zo ontzettend beroerd voelt en weinig kan eten.

 • Maartje07

  Ik hield t vol door gewoon maar niet teveel van mezelf te vragen. Heb t met 6 wk al aah m’n leidinggevende + een naaste collega waar ik op dat moment een intensieve training mee gaf; zo kon ik wat worden ontzien.

  Daarnaast qua eten verdroeg ik het beste zuur: ‘s ochtends deed ik een hele ochtend over een grote bak Griekse yoghurt met blauwe bessen en havermout. Eind vd middag at ik augurken en van die citroenballen. Toen was de misselijkheid bij mij op z’n ergst.

  Veel op de bank gelegen (tegen de kids smoesjes gezegd dat ik moe was en niet zo fit).

  Toen ik bijna 12 wk was stelde de vk medicatie voor, maar ik zei: ik kijk t weekend nog even aan en plots was het over.