Vandaag laat ik jullie (en zusje) zien hoe ik macaroni maak. Nog makkelijker dan de witte nasi.
Dit kostte mij bij elkaar € 5,01.
Ik hou daarvan nog 200 gram macaroni over, en zonder vlees zou het nóg € 1,47 goedkoper zijn!
Dit is genoeg voor 4 à 5 personen!! Dan heb ik nog niet eens het goedkoopste genomen.
Wat heb je nodig?
- 300 gram macaroni
- Mix voor macaroni (Knorr neem ik altijd)
- 400 gram groenten (Ik neem altijd Italiaanse roerbakmix, maar je kan het ook zelf snijden natuurlijk)
- 350 gram gehakt (Ik heb 300 gram rundergehakt gebruikt)
(Als je geen vlees eet, kun je die stappen natuurlijk overslaan. Met stukjes gebakken ei er doorheen smaakt het ook goed!)

Doe de waterkoker vol met water, en laat het dan koken.
Zet een lege kookpan op de weegschaal, en zet dan de teller weer op nul. 
Giet de macaroni in de pan, tot er 300 gram in zit.

Doe het gekookte water in de pan, en zet het op het vuur. Roer af en toe de macaroni door, anders plakt het vast aan de pan.
Doe 2 eetlepels olie (beetje Croma mag ook) in de koekenpan, en laat het goed heet worden.
Doe het gehakt in de pan.
Maak het losjes met een lepel of spatel.

Zorg dat het lekker bruin wordt.
Als het goed bruin is, dan gooi je de groenten erbij.
Dit roer je natuurlijk ook goed door, en laat het even een paar minuten bakken.
De macaroni zal nu wel klaar zijn.
Gooi de pan leeg in een vergiet.
Zet de koude kraan aan, en roer de macaroni goed door.
Laat de macaroni zo maar even uitlekken, en pak een maatbeker. Vul die met 150 ml water.
Doe de inhoud van het zakje macaronimix ook in de maatbeker.
Even roeren.
Dan giet je de maatbeker leeg in de koekenpan.
Uiteraard weer goed mengen.
Vervolgens pak je het vergiet, en voeg je de macaroni ook toe aan het mengsel.
Ook dit roer je weer goed door, en dan is het al klaar!
Eet smakelijk.
reacties (0)