Met 5 weken een inwendige echo?

Ik had elke dag hoop dat ik moeder zou kunnen worden elke dag.

Vorige maand heb ik te vroeg getest, en na 3 dagen was deze niet meer positief 😢
Artsen gaven aan dat dit een hele vroege miskraam was.

Ik heb een paar dagen geleden een test gedaan! Ik was verbaasd positief??!
Na 3 jaar??? En wat miskramen.

Nu wilt de gynaecoloog dat ik dinsdag meteen langs kom, omdat we al zolang bezig zijn, het voelde meteen alsof ik van mijn roze wolk geschopt ben.
Ik heb er echt een hard hoofd in dat ze met 5 weken inwendige echo iets kunnen zien?

Ik heb ook een discussie gehad met een balie assistente, ze wist niet mijn hele verhaal, en begon te zeggen dat het fout kan zijn, want ik ben zo snel zwanger.
Ik wou het liefst huilen! Dat terwijl de arts die mij behandelt me nadrukkelijk zei, we willen kijken of het een oude of nieuwe zwangerschap is.

Ik weet uit ervaring dat ze niet zullen zeggen, afbreken of iets dergelijks als ze niks zien.

Mijn weekend is vergald, ik kan maar niet een glimlach op mn gezicht krijgen.

Ik had vorige week een cb test gedaan, daar stond er 1-2 weken zwanger ook heb ik in januari ovu testen gedaan en had gewoon een eisprong.

Zijn er dames die een inwendige echo hebben gehad zo vroeg en of er iets te zien was of dit hebben gehoord ooit?
Toen ik zielsblij belde dat ik een positieve test had zei een assistent we doen altijd een echo met 6 a 7 weken.

Ik ben nerveus ik wil goede moed houden en hoop en blij zijn ik voel me verdrietig 😢.

Daar gaat mijn valentijnsdag :)

741 x gelezen, 2

reacties (20)


 • Poemelke

  Ik heb een echo met 5 weken gehad. Zag wel het vruchtje, nog geen hartactiviteit. 2 weken later een mooi kloppend hartje.

 • Toosje1

  Ik zag met 5 weken nog geen vruchtzakje, enkel een zwarte vlek met een witte waas eromheen, wat verdikt baarmoeder slijmvlies is.

  In de zwarte vlek gaat zich het vruchtzakje ontwikkelen gaf de gynaecoloog aan. Zij dacht daarom dat ik een paar dagen korter zwanger was en nog geen 5 weken.

  Het kan dus zijn dat je dit beeld krijgt ipv een vruchtzakje. In die periode zijn een paar dagen verschil al van grote invloed op wat je te zien krijgt. Maar als je 5 weken denkt te zijn moet er iig verdikt slijmvlies zichtbaar zijn.

  Sterkte!

 • Lumi

  Met vijf weken een echo gehad om te zien of de zwangerschap op de juiste plek zat, na bbz. Je ziet enkel een vruchtzakje , bij mij zag je er niks in nog simpel omdat het te klein was. Weekje later vruchtje met kloppend hartje op 6.3 weken

 • Cinnastix

  Met 5 weken niet teveel te zien. Alleen zwart vlekje en eerder een keer zwart plekje met wit rijstkorrel erin. Dus beide keren zat er al wel wat maar je zag gewoon nog niks want is ook nog niet zoveel haha. Maar wel teken dat er dus wat zit!

 • KGH

  Bij me eerste echo had het volgens berekeningen 6+3 moeten zijn, dit bleek tijdens de echo 5+1

  En ja er was wat te zien, alleen nog geen hart activiteit. En dat bedoelen ze Meer met dat er niks te zien is zei m’n gyn toen.

 • RT1992

  Ik was bij mijn eerste echo (ook inwendig) minder ver dan gedacht (5+4) en er was wel degelijk wat te zien inclusief kloppend hartje. Dus het kan wel alleen is er ook een kans dat ze nog niks kunnen zien.

 • Leven1

  Afegelopen weekend ben ik geopereerd aan een bbz. Als ik een echo had bij 5 weken waren ze erachter gekomen dat het een bbz en was mijn eileider bespaard. Nu is mijn eileider verwijderd. Ik mocht pas komen voor de 1e echo met 11 weken. Dus. Wees blij dat je eerder mag

 • Alisya

  Persoonlijk zou ik geen echo laten doen met 5 weken, maar vanaf 7 weken. Of als je het dan toch doet wees er dan bewust van dat je misschien geen embryo ziet en geen hartactiviteit. Maar dat dit nog geen slecht nieuws hoeft te zijn.

 • Zeldawarrior

  Met 5 weken en 6 dagen hadden we een vruchtzakje met een embryootje en hartactie. Dus ja, met 5 weken is er vaak al een vruchtzakje zichtbaar met iets erin. Het is alleen nog vroeg om het hartje te zien... Heel veel succes!!! 🍀🍀🍀

 • Myrtheflower

  Je kan altijd gaan, zodat ze kunnen bevestigen dat er daadwerkelijk sprake is van een zwangerschap.

 • Anvn

  Ik krijg dus toch een inwendige echo met 5 weken dinsdag. Vanwege mn geschiedenis.. Daarbij ben ik benieuwd hoe ver ik ben, vind deze forum baby bytes wel een fijne uitlaat plek.

 • @nke

  ik had een echo rond 5 weken ,, er was een vruchtje te zien (eigenlijk hadden ze er toen 2 moeten zien) het is heel klein , er is nog geen hartslag en het kan zoals ze zeggen nog alle richtingen uit,, ook doen ze dan onduidelijk over de zwangerschapsduur het kan 4/5 weken zijn (terwijl jij dacht 6) wat alweer nieuwe onzekerheid met zich mee brengt .. Ik wens je veel succes het kan allemaal goed zijn maar nog zeer pril

 • Anvn

  Dankjewel!

  Ik ben zo erg nerveus mn vriend wordt gek van me 😂

  Had je 1 vruchtje verloren, lijkt me echt schrikken, ik hoop het van harte dat ik eindelijk een baby van mezelf kan beethouden dit jaar, wat een onzekerheid zeg😢

 • @nke

  ja rond 7 weken een bloeding (later bleek ik 2 vruchtzakken te hebben , een lege en een volle) , 5 jaar terug heb ik ook een miskraam gehad ... zwanger zijn is sinds toen nooit meer hetzelfde geweest en die onzekerheid heb ik tot dik 12 weken gehad ,,, alleen zijn mannen daar best anders in ,, mijn vriend zei dan wat is het nu? is het goed of fout? + je kan niets vermijden of voorkomen .. ik verloor die babys wss omdat er iets misging met de cel deling ,, ik ben altijd blij dat ik niet zelf moet beslissen over een zwaar gehandicapt kind ...ik hoop kijhard met je mee ,, is gewoon geen leuke fase he zo het begin, maak jezelf niet te zot en probeer wat aan je weekend te hebben

 • Soccer-Mom

  Met vijf weken is het lastig om een vruchtje te zien maar misschien zien ze wel een zwangerschapsring (geen idee wat daar exact mee bedoeld wordt trouwens). Echt veel wijzer word je niet van zo'n echo vind ik.

  Ik had zelf een inwendige echo met ruim zes weken. Toen zag ik al het vruchtje met hartactie. Trouwens, je hoeft niet te gaan he. Je kan ook aangeven dat je liever de afspraak tussen de zes / zeven weken maakt. Keuze is altijd aan jou.

 • Anvn

  Jeetje, mag ik vragen waarom je een vroege echo kreeg? Ik ben bloednerveus, ik kan de afspraak al niet meer afzeggen ben veelste laat..

 • Myrtheflower

  Je kan prima maandag afbellen.. zeker omdat jij niet de afspraak gemaakt hebt

 • Soccer-Mom

  Had eerder een miskraam.

 • Myrtheflower

  Ik begrijp dat je recentelijk een miskraam achter de rug hebt. Heb je daarna een witte blanco negatieve test gehad?

 • Anvn

  Ja klopt die waren lijkwit en cb test stond er geen zwanger, nu bleef mijj ongesteldheid weg en heb ik toch maar getest en die gaf aan 1 streep 2 weken,