Ervaring?

Hallo allemaal,

Ik heb de laatste dag van mijn menstruatie seks gehad met mijn man,
Afgelopen weekend was ik, volgens 24babyschema, vruchtbaar. Het kan zijn, volgens internet dat
het zaadcelletje later de eicel kan bevruchten. Ik voelde een plopje/steekje in mijn
linker eierstok/onderbuik. Ik voel in mijn onderbuik telkens gerommel en ben s'ochtends merkbaar misselijk.
Ook heb ik een koortslip en heb ik ineens flinke puisten.

Heeft iemand dit ook gehad?
Ik heb een test gedaan, ws te vroeg, maar die was negatief
de ochtend erna zag ik dat ie positief was (maar kan indrooglijntje zijn)

Uiteraard kan k nog week wachten met testen, maar was benieuwd of iemand zich herkent hierin?

888 x gelezen, 2

reacties (7)


 • MissFoxx87

  Ben het met de rest eens dat het te vroeg is om iets te kunnen merken van een bevruchting of iets dergelijks. Ik had daarintegen wel ongeveer een week voor mijn menstruatie een positieve knaltest en zere borsten. Terwijl ik dat normaal zo'n beetje heb rond de dag voor menstruatie / 1e dag. Maar is meer een uitzondering als je zo vroeg al positief test.

 • Rachel38

  Hoe lang zat er tussen de laatste dag van je menstruatie en je vruchtbare dag? Eigenlijk kun je dat ook niet testen dmv 24baby schema. Een menselijk lichaam houdt zich niet altijd schema's. Een ovulatie test doen is de enige echte zekerheid of je eisprong eraan komt. Als je afgelopen weekend vruchtbaar was is 2 dagen later testen zinloos. Je kunt pas echt betrouwbaar testen vanaf ongeveer 2 dagen voor jevolgende menstruatie. En die plopjes en steekjes heb ik altijd wel zwanger of niet...

 • Assiral

  Als je dit weekend vruchtbaar was, kun je onmogelijk nu positief testen. Over 14 dagen kun je testen, of wanneer je menstruatie uit blijft.

 • Lady-Whistledown

  Als je afgelopen weekend vruchtbaar was, kan je vanaf twee weken daarna testen. Eerder testen is te vroeg. Negatieve testen weggooien. Na afleestijd is de uitslag toch ongeldig. Ik herken mij hier niet in. Klachten binnen een week na bevruchting worden toch niet door hcg veroorzaakt. Ik begon daags voor NOD wat te merken.

 • Jvb

  Je zet nergens data bij, dus dit is een beetje lastig volgen.

  Maar gemiddeld gezien: en zaadcel leeft zo'n 3 dagen, soms korter, soms langer. En een eicel leeft na de eisprong nog ongeveer een dag. Dus seks in de 3 dagen voor de eisprong en de dag van, leveren je kans op een bevruchting op.

  Je kunt testen op de dag dat je normaal gesproken ongesteld wordt, maar het niet wordt. Of 14 dagen na de eisprong, als je weet wanneer die was. Je lichaam heeft tijd nodig om een bevrucht eitje in te laten nestelen, dat duurt gemiddeld 9 dagen. Daarna wordt pas zwangerschapshormoon aangemaakt en dat moet dan nog groeien tot het genoeg is om op een test te kunnen zien. Je kunt niet een dag na een bevruchting al zwangerschapssymptomen hebben.

 • AnoniemA

  Oh dom ja van die datums.

  Bedankt voor je opheldering!

 • Jvb

  Een test die pas na afleestijd verkleurt, is trouwens ongeldig. Daar kun je helaas niks mee.