Het langste wachtbankje: werkloos en zwanger, wat nu?

Zoals de meesten die mijn blogs volgen wel weten, ik ben ontslagen geweest tijdens ziekte.
Er viel uiteindelijk een hele hoop stress weg (en wie weet was het daarom wel raak deze ronde?).
Maar ja, nu zit ik hier werkloos en zwanger.

Wie zal me met mijn bolle buik nog aanvaarden? Wil ik wel terug achter een bureautje zitten tokkelen op een computer?
Daarom heb ik alvast besloten om te herstarten met de studie die ik zovele jaren geleden gedwongen moest stoppen.
Ja dames, jullie lezen het goed, ik herstart mijn studie voor leerkracht kleuteronderwijs!
Om te starten zal ik dit in afstandsonderwijs doen, om te kijken of ik het leren nog niet verleerd ben.
En stage zal er het eerste jaar ook niet inzitten.
Maar ik voel me goed bij deze beslissing. Wie weet kan ik ook nog een parttime jobtje krijgen ook.

Wie had dit gedacht, 30, zwanger en opnieuw student 🥰

1656 x gelezen, 1

reacties (15)


 • TDL

  Super! Go for it! Zou ik zeggen 😉

  Ik was bij de 2de ontslagen, en heb express tijdens de zwangerschap geen werk gezocht, even genieten....

  Bij de derde was ik werkloos, maar in een soort begeleidingsproces voor het uit zoeken wat ik nu met mijn leven wou... Tijdens de zwangerschap een bvba opgericht! Nu zwanger van nr en bvba nog altijd running, ondanks corona en kids die bijna 6 maanden hebben thuis gezeten 😉

  Als je iets Echt graag wilt, en he bent bereid de zwaarder periods erbij te pakken met oog op goede toekomst, Dan zal het je zeker lukken 🎉

 • Manoewne

  Wat herken ik mezelf in jouw verhaal!

  Ik ben tijdens de ziekte van mijn eerste miskraam ontslagen op mijn werk. Toen ze mij ontslagen, ben ik 3 dagen eerder te weten gekomen dat ik opnieuw zwanger was.

  Hetzelfde ging door m'n hoofd. Uiteindelijk de zwangerschap op 15w medisch moeten afbreken, jammer genoeg. Na een rouwperiode kreeg ik plots een klik in m'n hoofd. Ik stuurde dagelijks mijn CV door maar kreeg amper antwoord. Toen in juli '20 kwam ik er achter dat ik opnieuw zwanger was (nog steeds ben). Ik had nog steeds geen werk en ik voelde me echt slecht. Bij mij kwam de gedachte 'hoe ga ik voor een kind zorgen als ik precies niet voor mezelf kan zorgen' vaak in mijn hoofd. Uiteraard vind ik dit nu een beetje 'belachelijk' dat ik dit gedacht heb maar kom.. In augustus besloot ik om voor een laatste keer mijn CV te verzenden en hier zit ik dan, op mijn nieuwe tijdelijke job. Te tokkelen op een toetsenbord waar ik meer niks te doen heb dan wel iets te doen. Het is een opdracht tot het einde van het jaar. Ik heb superleuke collega's maar ik weet dat er een einde aan komt.

  En nu heb ik besloten om dan volgend jaar in september (ik beval in maart) ook opnieuw mijn studie (die ik ook moest stopzetten) als leerkracht lager onderwijs verder te zetten.

  Dus ik wens je een hele dikke proficiat en hoop zo dat jouw (beide) dromen in vervulling gaan

 • .FamilyFirst

  Knap hoor van je, ben zelf ook werkeloos nu, en ben aan her bedenken wat ik nu wil gaan doen, maar de stap naar een studie durf ik niet, ben zo bang dat het teveel word mer 4 kinderen,

  Gefeliciteerd met je zwangerschap, en veel succes in de toekomst met alles.

 • 4ewurm

  Wat haal je jezelf dan veel op de hals, dat gaat echt pittig zijn die combinatie. Ik zou maar even tijd nemen om alles goed te verwerken en van je zwangerschap te genieten ( voor zover mogelijk) het heeft al zo'n tijd geduurd en wie weet is het de enige keer. Aan het eind van het verhaal is werk maar bijzaak. Straks zit je gestrest en wel op je nieuwe opleiding en vliegt alles aan je voorbij zou toch sonde zijn !

 • Knuffeltjes87

  Wat goed dat je doorzet met iets dat je wilt. Top.

  Nog een aanvullende tip die je misschien al lang weet. Ontslaan tijdens ziekte mag toch niet. En zowel dan moet de werkgever dat toch ik dacht binnen 2 weken melden bij het UWV en en krijg je dacht ik toch max 2 jaar zien en geld via heb, indien ziek uiteraard.

  Ik ken je voor geschiedenis niet dus waarschijnlijk is dat wel goed gekomen, maar wilde het je voor de zekerheid toch even zeggen.

  En kan het UWV niet iets voor je betekenen met je studie nu je werkeloos bent? Geen idee allemaal hoor.

 • Manoewne

  Ik ben ook ontslaan tijdens ziekte. Indien ze kunnen aantonen dat het niks met jouw ziekte te maken heeft en een andere reden op de ontslagbrief zetten, kunnen ze dit jammer genoeg wel.

  Ik was zelf uitzendconsulente en ben ook redelijk goed op de hoogte van sociale wetgeving. Ik zat thuis omwille van mijn miskraam. Had het ook niet zien aankomen en plots een maand later moest ik naar het hoofdkantoor gaan waar ik mijn ontslag kreeg. Hoe onmenselijk dat ik dit vond, kan ik niet uitdrukken.

  Bij mij hebben ze gewoon als reden gegeven dat ik mijn werk niet goed deed. Ik viel achterover. Ik had telkens een positieve evaluatie, geen waarschuwingen of niks. Ik deed mijn werk, naar mijn beoordeling en die van mijn collega's uitstekend. Ze hebben allerlei argumenten aangehaald die ik met gemak kon weerleggen.

  Wat voor mij dan het pijnlijke bewijs was dat het wel degelijk met mijn miskraam te maken had omdat ze wisten dat ik zeker verder ging proberen voor kinderen en ik dan alweer buiten strijd zou zijn in dat jaar, als alles zou lukken.

  Als ze je willen ontslaan, dan kunnen ze je ontslaan..

 • TDL

  Is bij mij ook gebeurd toen ik zwanger was van de 2de...

 • Sara1989

  Succes met je zwangerschap en opleiding!

  😘

 • DebsterRoos

  Super stoer!! Ik bewonder je veerkracht en zelfregie

 • DebsterRoos

  Super stoer!! Ik bewonder je veerkracht en zelfregie

 • Elien_

  Hoe leuk! Als je die kans nu kan grijpen zeker doen.. lijkt me zo een fijne job.

  Wat fijn om te lezen dat het geluk je nu echt zo toelacht na al die maanden miserie!

 • Vicja

  Bij je laatste zin moest ik even denken aan je blog die je schreef toen je jarig was! Komt goed 😊😘💙💖

 • Mykha

  Wauw wat leuk! Succes met je zwangerschap en opleiding (:

 • Lama94

  Mooie stap om dat weer op te pakken!

 • Flamingootje

  😍 Mooiste beroep dat er bestaat