8 weken zwanger maar gestopt met groeien

Hoi allemaal.

Ik heb tijdens mijn 8e week een echo gehad. Tot onze verbazing zag de VK dat het vruchtje veel te klein is en dus niet past bij het vermoeden van 8 weken. Volgens haar leek het eerder op een vruchtje van 6 weken zonder hartslag dus het zou hier om een miskraam gaan. Nu zijn wij een week later terug gekomen en zien we dat het vruchtje met 2mm is gegroeid. De VK geeft aan dat dit een zwelling kan zijn dus dat het vruchtje alsnog geen leven heeft.
Hebben jullie hier ervaring mee? Misschien zit ik in de ontkenningsfase maar zou graag een second opinion willen hebben bij een andere VK.

1545 x gelezen, 2

reacties (11)


 • mybunnylove

  Wat raar dat vruchtje is gegroeid. Dan zou ik toch even afwachten en je gevoel volgen.

  Ik heb met 8 weken te horen gehad dat het hartje niet klopte en ik moest tot 10 weken naar de gyn om te kijke. Van hoe en wat.

  Mijn gevoel was na de eerste echo al van dat het niet goed zat. Heel raar achteraf zei de gyn ook dat je het beste je eige lichaam aanvoelt. Bij de andere echo’s was er ook niks gegroeid enz. Alles was hetzelfde ik heb uiteindelijk een currentage gehad.

 • Snuff

  Kan het zijn dat je korter in verwachting bent? Bij mij was trage groei nooit een goed teken. Ging samen met traag kloppende hartjes. En uiteindelijk helaas mis. Maar je weet nooit hoe het zich ontwikkelt.

 • Tweede83

  Geen ervaring met groei. Maar ik ben wel bang dat het niet goed is, gezien er nu nog geen hartactie aanwezig is. Wat heb je nu afgesproken met je vk? Over een week nog een echo of heeft ze een miskraam vast gesteld?

  Heel onzeker allemaal voor je. En ik had liever een positieve reactie, maar wil wel realistisch blijven. Heel veel sterkte met alles.

 • Anne921

  Ze heeft de miskraam vastgesteld. We hebben aankomende week weer contact omtrent hoe wij de miskraam willen laten verlopen. Ik heb nog helemaal geen symptomen van miskraam zoals bloedverlies of pijn. We zitten nu op week 3 dat het gestopt is met groeien

 • Bigbangtheory

  Je mag altijd afwachten als je je daar prettiger bij voelt dus ook zeker doen! Wel is het gek dat er bij 9 weken geen hartje is.. Dat is wel erg laat denk ik. Veel sterkte! 🧡

 • Anne921

  Dankjewel!

 • Charliecharlie

  Er lijkt mij niks op nog heel even afwachten tegen toch? Je mag tenslotte ook afwachten op een miskraam ipv medicatie. Lijkt mij wel dat als er volgende week nog weinig verschil is dat je het echt moet accepteren.

 • Anne921

  Daar ben ik ook bang voor. We willen het wel op de natuurlijke manier laten verlopen. Ik heb zelf geen problemen om hier even mee te wachten. Het is niet zo dat ik weer binnen een maand zwanger wil zijn.

 • Flamingootje

  Mijn vruchtje had vorig jaar 3 aug een afmeting van 5.3 mm maar wel een duidelijke hartslag. Met 13 aug was het 9.0 mm. Dus maar 4 mm gegroeid in 2 weken. Met 17 aug was het ineens 17.8 mm

 • Anne921

  Er spoken gedachtes door mijn hoofd dat de VK er gewoon 4 weken naast zit. Toch moet ik denk ik wel reeel blijven.

 • Flamingootje

  Nou het kan dus wel. Want ik zou volgens mijn ovulatietest ook verder zijn. Maar ik had wel een hartactiviteit...

  Mijn ovulatietest was 30 juni positief, voor de volledigheid en volgens de gyn was ik 4 aug dan 7 weken. Ikzelf vond dat een erg enthousiaste berekening en bleek dus ook niet te kloppen